Setapp voor Mac

Setapp for Teams gestart: samen toegang tot een collectie Mac-apps

Setapp voor Teams is van start gegaan in beta. Met deze dienst kun je met een groep mensen gebruik maken van een veelzijdige collectie Mac-apps. Er zitten maar liefst 160 apps in, voor allerlei toepassingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Setapp for Teams in beta

Setapp begon in 2016 voor het eerst met een uniek betaalmodel voor premium apps. In plaats van losse apps die je vaak maar heel kort nodig hebt, kun je bij Setapp kiezen voor een vaste prijs. Met Setapp voor Teams kun je de apps nu ook binnen een grotere groep delen. Het is af te sluiten voor een prijs vanaf $7,99 per gebruiker per maand. De apps zijn te gebruiken zolang je abonnee blijft. Er zit geen reclame in en je hebt ook niet te maken met extra in-app aankopen. Het is dus eigenlijk een vroege voorloper van Apple Arcade, maar dan voor productiviteitsapps. Je vindt er apps in zoals Ulysses, MindNode, BusyCal, PDFpen en Focused.


Voor elke taak die je wilt uitvoeren zoals mindmappen, een website ontwerpen of een takenlijst bijhouden, vind je in Setapp wel een geschikte app. Bovendien krijgen de apps regelmatig een update en ook dat is gratis. Je hebt dus altijd de nieuwste versie van een app.

Setapp software

Belangrijkste nadeel is dat je vastzit aan de selectie die de makers van Setapp hebben gemaakt. Maar die is op zich niet slecht. Misschien zit jouw favoriete FTP-app of tekstverwerker er niet in, maar er is altijd wel een alternatief voorhanden dat ook prima bruikbaar is. Uiteraard krijg je geen gratis toegang tot grote commerciële software zoals Photoshop of Word, maar er zitten wel bruikbare apps in waarmee je ook foto’s kunt bewerken of teksten schrijven. De ontwikkelaars worden betaald naarmate de app wordt gebruikt.

Setapp voor Mac

Volgens MacPaw, de bedenkers van deze alternatieve appstore, is deze nieuwe teamoptie gemaakt zodat het afrekenen makkelijker verloopt en ook omdat het makkelijker is om licenties over te dragen als er personeelswisselingen zijn. De boekhouding kan de kosten van Setapp centraal regelen en als er een nieuwe medewerker bij komt kan deze een van de bestaande licenties gaan gebruiken of een nieuwe licentie toevoegen.

Bij de start is Setapp for Teams beschikbaar voor groepen tot vier teamleden. Je betaalt dan $8,99 per maand. Extra teamleden kosten $7,99 per maand. Normaal betaal je als individuele gebruiker voor Setapp $9,99 per maand, waarna je het op twee apparaten kunt installeren. Verder is er een gezinsbundel van $19,99 per maand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.