Setapp adviseert welke Mac-app je het beste kunt gebruiken

Setapp geeft voortaan advies over Mac-apps die je kunt gebruiken, op basis van je gedrag. Zo ontdek je onbekende apps die veel beter bij je behoeften aansluiten.

Setapp is een dienst waarbij je een maandelijks bedrag betaalt voor een flinke bundel software. Maar met zoveel keuze is het lastig om net die ene app te vinden. Daarom hebben de makers er nu wat intelligentie in gestopt. Setapp analyseert het gebruik van je Mac en geeft je vervolgens persoonlijke aanbevelingen. Zo kom je erachter dat er eigenlijk een app is die veel beter bij je behoeften aansluit.

Setapp adviseert Mac-apps

Setapp geeft advies over apps

Het slimmer worden zie je niet alleen bij apparaten, maar ook bij software. “In de toekomst kent elke gadget en dienst die je gebruikt, je gedrag”, zeggen de makers van Setapp. “Ze weten wanneer je op dinsdagen je bed uitkomt, welke muziek je luistert tijdens het sporten en waar je een tafeltje wilt reserveren op zaterdagavond.” Vandaar dat de Mac-app van Setapp ook slimmer is geworden. Ja, het is een beetje eng (geven ze zelf ook toe), maar het kan ook verrekte handig zijn!

Setapp kijkt naar de apps die je al geïnstalleerd hebt op je Mac en kijkt vervolgens naar de data van 200.000 andere gebruikers. Daarbij wordt rekening gehouden met populariteit en relevantie. Hoe meer apps je geïnstalleerd hebt, hoe beter de aanbevelingen van Setapp zijn. Misschien kom je erachter dat je nog een verouderde app gebruikt waar je ooit voor betaald hebt, terwijl je via Setapp een veel actuelere, soortgelijk app kunt gebruiken. Hoe meer apps er aan het aanbod van Setapp worden toegevoegd, hoe meer keuze je hebt. Vooral bij apps van kleine onbekende ontwikkelaars zou je best eens pareltjes over het hoofd kunnen zien.

In Setapp krijg je ook te zien welke apps nieuw zijn toegevoegd aan het aanbod en welke recent zijn vernieuwd. Je betaalt een tientje per maand en mag alle software uit de bundel gratis gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2017, 19:35
Categorie Mac & macOS
Onderwerp software

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.