screenstick

ScreenStick: plak een ‘echte’ joystick op je iPhone of iPad

Echte joysticks op je iPhone-scherm? Het kan, met de nieuwe ScreenSticks die op het moment op Kickstarter staan.

screen-stickWe hebben de afgelopen jaren al een paar keer geschreven over opplakjoysticks voor je iDevice: door deze op de juiste positie van het scherm te plaatsen, kun je een game bedienen met een fysieke bewegingsknop. Leuk, maar bijna al deze joysticks voelden eigenlijk niet aan als bijvoorbeeld de sticks op een Xbox-controller. De ScreenStick pakt het daarom anders aan: deze opplakstick heeft dezelfde vorm als die op een gamepad en is zelfs verkrijgbaar in de vorm van een simulatorstick.

Je plakt de Screenstick over de virtuele joystick op het iPhone- of iPad-scherm. Het accessoire werkt hierdoor al met vrij veel iOS-spellen, zonder dat de ontwikkelaar een speciale update hoeft uit te brengen. Zo heeft de maker zijn joystick al getest met FIFA 15, Grand Theft Auto: San Andreas, Minecraft Pocket Edition, Real Racing 3 en meer games.

screenstick

De bedenkers van de Screenstick zamelen geld in op Kickstarter. Steek je minstens 11 pond (15 euro) in het project, dan krijg je één set toegestuurd, met daarin onderdelen voor zowel de gamepad- als de simulatieversie. Wil je twee sticks op het scherm plakken? Dan moet je minstens 19 pond (26 euro) doneren. Het project heeft nog 16 dagen te gaan, maar heeft het streefbedrag van 6.000 pond al ingezameld.

De Screenstick biedt een leuk alternatief als je graag echte knoppen wil gebruiken tijdens het gamen. Al kun je ook nog een stap verder gaan: Apple ondersteunt sinds iOS 7 MFi-controllers, die in een aantal games gebruikt kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2015, 17:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen gamecontroller, games, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.