FIFA 14 Ultimate Team EA Sports iOS

Game van de Week: FIFA 15 voor iPhone en iPad

FIFA 15 voor de iPhone en iPad is onze Game van de Week. In het gratis voetbalspel koop je je team bij elkaar, maar je kan een aardig potje voetballen.

FIFA 15 voor iPhone icoon grootOp de consoles is de voetbalgame FIFA van EA Sports al jaren een evolutie van de versie van het jaar ervoor. Het concept verandert nauwelijks, de beelden worden opgepoetst en het spelen wordt steeds een beetje uitgebreider of getweakt. Het lijkt erop dat EA Sports nu ook die vorm heeft gevonden voor de iPhone- en iPad-versie. FIFA 15 Ultimate Team gaat verder waar FIFA 14 was gebleven.

In-app aankopen voor je team

FIFA 15 Ultimate Team sparenZodoende open je ook nu, net als in FIFA 14 een pak kaarten dat je basisteam vormt, en voetbal je vanaf dat moment verder met dat team. Net zolang totdat je genoeg munten hebt om nieuwe kaartenpakken met betere spelers te kopen, of tot je de portemonnee trekt om sneller tot een beter team te komen. Je gaat de investeringen nodig hebben in de loop van het spel, omdat wedstrijden steeds pittiger kunnen worden. Niet zozeer omdat de tegenstander veel sterker is, maar omdat je team kampt met blessures en spelers niet zo snel op het niveau komen als je zelf wilt. FIFA ziet zijn kans schoon dit jaar: raakt een speler geblesseerd, dan word het volgende speler pack je gewoon al aangesmeerd.

Maargoed, dat wisten we stiekem ook een beetje van tevoren. FIFA 15 Ultimate Team is andermaal gratis te downloaden en dat is logisch, want het vorige deel werd met die strategie een groot succes. Ook nu staat niks het voetbalspel in de weg om een groot succes te worden. Zelfs niet het ontbreken van de managermodus, wat overigens wel een gemis is. Die ie nu teruggedrongen tot een soort kijkstand waarin je zelf louter de wissels en tactische veranderingen doorvoert.

FIFA 15 voor iPhone Ultimate Team sprint trekken

Aardig potje ballen

Aan het spelen mankeert gelukkig niet zoveel… voor een mobiele variant van FIFA, moet daarbij worden gezegd. Verdedigers laten wel eens een steek vallen en keepers konden ook in de vijfde klasse zaterdag zijn opgesteld, maar het spelletje ademt voetbal. Als je eenmaal gewend bent aan de handmatige pass die al snel érg ver gaat, merk je dat het veranderen van voetballer eenvoudig is, druk zetten doet wat je ervan verwacht en dat je op een hoger moeilijkheidsniveau ook een aardig potje kan ballen in het spel.

FIFA 15 Ultimate Team goal vieren iPhone

Toch gewoon bij FIFA

Daarvoor kom je uiteindelijk bij FIFA terecht. En ook in lichting 15 is het nog steeds de enige voetbalgame op de iPhone en iPad waarbij je terecht kan voor een aardig potje voetbal. Het is net als vorig jaar: voetballen op de iPhone of iPad doe je ondanks de in-app aankopen, soms lange laadtijden en zwakke keepers, gewoon met FIFA 15.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2014, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen FIFA, gvdw, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.