Reacties voor: Scott Forstall: ‘We wilden iets geweldigs maken, we hoefden niet naar Samsung te kijken’

Scott Forstall vertelde tijdens zijn getuigenis in de zaak Apple-Samsung interessante details. "We hoefden Samsung niet te kopiëren, we wilden iets geweldigs maken".
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Hebben ze met de Blackjack ook problemen gekregen naar Blackberry of HP?

  2. Natuurlijk Mark, Samsung is groot geworden door reverse engineering en niet doordat ze design producten op de markt brachten. Dat laten ze aan andere bedrijven over, om vervolgens een kopie te maken of zoals ook wel gezegd wordt, ze hebben zich laten inspireren.
    In dit geval niet alleen qua model, maar ook in naam.
    Met 1 google opdracht krijg je dit;
    http://news.cnet.com/RIM-sues-Samsung-over-BlackJack-name/2100-1036_3-6142750.html

    http://www.brighthand.com/default.asp?newsID=12793

    http://www.engadget.com/2006/12/10/blackberry-versus-blackjack-rim-sues-samsung-for-trademark-infr/

  3. Voor de iphone waa de blackjack hier was het de i600 gericht op de zakelijke markt een top toestel. Licht, lang standby, mogelijkheid om zo’n laag mogelijk dataverbruik te hebben geen plaatjes in ie, had ook geen java, en begon maar te typen en hij kwam met goede suggesties die niet gedwongen werden. En een goed toetsenbord.
    En de i600 kon wel +31(0)402111111 draaien vanaf een website. De iphone met veel andere voordelen kan dat nog steeds niet.

  4. “We hebben gekeken naar de Motorola banaan maar wilden iets hoger in de schepping insteken !? “

  5. @Maxmax: Als ik op dat nummer drukt vraagt in gewoon of ik wil bellen. Klopt dus niet wat je hier zegt.

  6. @Patrick: Dit heb je dan verkeerd Patrick! De 0 tussen haakjes wordt op de iPhone gewoon gedraaid, en dus werkt het dan niet. Moet eerst de 0 verwijderen om te kunnen bellen

  7. Forstal was tijdens zijn sollicitatie uiteraard niet met een APPLE medewerker in gesprek toen Steve Jobs naar binnen stormde, maar met een NeXT medewerker…

  8. Toch knap van Samsung dat het maar een paar jaar duurde voordat ze de perfecte kopie van de iPhone konden maken…. Beter goed gejat dan slecht bedacht!
    Ik zou me rot schamen met zo’n ding in m’n zak

  9. zelfs het ronde keypad was al gejat van de oude PTT telefoon opvolger van de draaischijf …..

  10. Ik heb het verhaal al eens eerder vertelt, maar tijdens de lancering van de 3S was ik in Belgie en werden we ondervraagd door een vrouw van Samsung. Zij wilde weten waarom we voor een iphone gingen en niet voor een ander toestel, of we zouden switchen als Samsung een vergelijkt apparaat maakt etc..puur marktonderzoek dus. Zij vertelde overigens dat ze een hoge functie had in de Samsung Benelux marketing afdeling.

    Ze bleef nog een uurtje praten met ons en we vertelde haar we geen Samsung wilde (niet innovatief, geen updates, enz) en zei vertelde dat er veel research was gedaan en dat ze goed baar Apple hadden gekeken. Ze wilde meer een aanpak zoals Apple, met winkels, een hype creeeren en een toestel wat hetzelfde kon. Ze vertelde ons dat Samsung binnen afzienbare tijd een grote speler zou worden (en wij lachte daar natuurlijk om).

    Maar in dat gesprek werd mij wel duidelijk dat ze de koers van Apple gingen varen en nog geen 1,5 jaar later komt er een exact hetzelfde apparaat uit, zelfs de commercials zijn vergelijkbaar.

    Voor mij is het echt wel duidelijk of Samsung aan het kopieeren is geslagen..ja dus. En iedere hoge pief bij Samsung weet dat en knijpen dagelijks hun billen en hopen op een goeie afloop.

    Ik hoop dat er een (voormalig) Samsung medewerker uit de school gaat klappen, want er speelt meer dan wij denken.

  11. Hoe duidelijk wil een rechter het hebben? Die foto’s zeggen alles: pre iPhone op z’n minst cursor en entertoetsen, post iPhone allemaal look-alikes zonder knopjes of antennes zichtbaar.
    En als je ze aanzet schrik je helemaal: 1 pot nat nep iOS interfaces!
    Maar goed, alle Koreaanse merken hebben zich dankzij goed jatwerk en lage productiekosten omhoog gewerkt tot “A” merken. Waarbij de aanhalingstekens zéér bewust geplaatst zijn!

  12. @Marcooo: Ik heb een aantal jaar geleden precies zn zelfde enquete gehad waarop gewoon was af te leiden dat Samsung de telefoon aan het matchen was met de iPhone. Er stonden vragen in zoals bij jou zijn gevraagd; als het design zoals Apple is blablabla of als er minder knopjes zijn enz enz. En dit was gewoon via een enquete bedrijf in opdracht van Samsung Benelux.

  13. Lekker laten kopieren. Als je het origineel wilt, koop je die. En anders de andere. Als consument vind ik die vrijheid van keuze fijn. De marktnazi’s van Apple blijkbaar niet.

  14. Ik vind de eerste Galaxy S behoorlijk op de iPhone lijken. IK weet alleen niet of je het een kopie of een een toestel geinspireerd op moet noemen. Het toestel was in elk geval wel de doorbraak voor Android. En dat laatste kan ik slechts toejuichen, want als android er niet geweest was had Apple zijn iOS lang niet zo snel geinnoveerd.
    Bedrijven kijken naar elkaar, daar komt bij dat de eerste Galaxy nooit een succes had kunnen worden als hij zo goedkoop was geweest. De iPhone blijft relatief duur in vergelijking met bv de Galaxy S2. Volgens mij heeft Apple van het te duur op de markt zetten van de iPhone geleerd en bij de prijsstelling van de iPad hier duidelijk rekening mee gehouden. Samsung kan met zijn tab gewoon niet concureren met de iPad. Al met al vind ik concurrentie goed dat houdt de partijen scherp.

  15. Samsung kopieert alles maar dan ook alles.
    Kijk maar naar de vergelijking met de BB die lijken als twee druppels water.

  16. @Ron E: Ben het niet met je eens. vergeet niet dat Samsung een manufacturer is van oorsprong. Die willen hun productielijnen vol maken en maximaliseren. Als de klanten iets anders willen krjg je veel diversiteit en richt je je met je productiecapaciteit op zo veel mogelijk producten voor marktdominantie. Kijk maar eens naar de HTC modellen voodat ze zelf als merk aan de slag gingen. in de start van de smartphone was er alleen productoptimalisatie en werd de klant aan zijn lot overgelatn omdat er ook geen software upgrades werden uitgebracht door Microsoft en HP. je moest maar een nieuwe iPAQ kopen met een nieuw OS.

    Je kan dan ook redeneren dat Apple de markt heeft onderzocht en daarop heeft besloten om maar 1 OS en 1 device te maken en daar heel zwaar op in te zetten.

  17. @Undutchable: Je eerste alinea bevestigt het pre iPhone tijdperk: iedereen deed zijn ding en probeerde origineel te zijn. Niet dat dat ideaal was zoals je zelf al aangeeft.

    Je tweede alinea klopt dan ook dat Apple een nieuwe, andere, weg is ingeslagen.

    Maar die is dus daarna alleen maar gekopieerd. Qua hardware door steeds meer fabrikanten en qua O.S. door Google met Android.

    Maar je mag het met me oneens zijn hoor, ik haal het alleen niet uit je reaktie.

  18. Samsung is gewoon een kopie bedrijf, dat is duidelijk!!!!

  19. @Marcooo: Was dat niet per ongeluk Loesje de Vriese?

  20. Het clickwheel van de originele iPod is al afgekeken van de Beocom 6000 telefoon van B&O. Apple heeft daar de drukgevoeligheid in de ‘vier windstreken’ aan toegevoegd. De Serene heeft daar weinig aan toegevoegd. Helaas heeft B&O het clickwheel niet gepatenteerd. Overigens is het design van de Serene, inclusief bediening, afkomstig van B&O en niet van Samsung (anders was het ook niet zo’n raar ding geworden).

  21. “Imitatie is de hoogste vorm van vleierij”

    Maar je kan het ook gewoon diefstal noemen natuurlijk…

  22. Wat een reacties =.=’ velen zijn veel te vlug overtuigd… Haal de antennes af van de i730 en maak ze compacter –dat was het doel in die jaren: dunner, compacter– en hoe maak je ze compacter door zo weinig mogelijk toetsen.
    Dat is wat Apple heeft gedaan en dat is wat samsung ook heeft gedaan, weliswaar later maar dat maakt samsung niet de slechterik. We Apple baseerde zich op de voorgaande samsungs…..
    Ik zal binnen een paar dagen wanneer ik tijd heb wat photoshoppen om te tonen dat alles altijd gebaseerd wordt op voorgaande modellen.
    Ik ben een iPhone gebruiker maar daarom vind ik Samsung niet slecht!

  23. Die reacties allemaal van ‘diefstal’ en ‘imitatie’ je denkt toch niet dat de iPhone een volledig nieuw ontwerp was? Ze is ook gebaseerd geweest op een voorgaand model. Waarom heeft Apple ze niet achthoekig gemaakt of ovaalvormig. Vergeet niet dat de iPhone evengoed een flop had kunnen geweest…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.