iDebStore wil snel alternatief voor Cydia worden

iDebStore wil een alternatief voor de Cydia Store zijn. iDebStore is webgebaseerd en belooft sneller te zijn dan Cydia. Het bevindt zich nu nog in betafase.

idebstoreBij het installeren van jailbreak-apps denk je automatisch aan Cydia. Maar er is nu een alternatief dat via het web werkt: iDebStore. iDebStore is momenteel nog in een gesloten betafase en daardoor alleen nog door een klein groepje jailbreakers te gebruiken. Maar het is de bedoeling dat iedereen er straks gebruik van maken, ook mensen die minder ervaren zijn. iDebStore heeft een simpele gebruikersinterface en werkt op elk iOS-apparaat omdat je alleen een webbrowser nodig hebt. iDebStore belooft ook extreem snel te zijn.


Deze dienst bewaart alle informatie over gedownloade apps in je online account, zodat je geen backups hoeft te maken. Inloggen bij iDebStore is immers voldoende om te zien wat je eerder hebt gedownload. Dat kan ook op een desktopcomputer.

idebstore iphoneVorig jaar verscheen ook al een webgebaseerd Cydia-alternatief onder de naam Lima. Ook zagen we in het verleden Rock langskomen, maar die zullen veel jailbreakers alweer zijn vergeten, sinds het werd overgenomen door Cydia en geruisloos verdween. Jay Freeman (Saurik) heeft met Cydia een mooi alternatief voor de App Store gemaakt, maar er is ook kritiek dat Saurik teveel een monopolie heeft, waardoor hij niet gemotiveerd is om nieuwe functies toe te voegen of het huidige Cydia te verbeteren. Frustratie over Cydia is ook de reden dat iDebStore is ontstaan: het steeds opnieuw laden van de packages van Cydia gaat te langzaam en het installeren duurt te lang. De vraag is alleen of iDebStore voldoende ontwikkelaars kan overhalen om hun apps ook via deze nieuwe jailbreakwinkel aan te bieden. Momenteel zitten er al zo’n 1.000 packages uit standaardrepo’s in de iDebStore, maar de aanbieders willen afstappen van het idee van repo’s en willen alle packages centraal hosten. Voor gewone gebruikers, die moeite hebben om te snappen hoe het toevoegen van repo’s gaat, kan iDebStore een makkelijker alternatief worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.