‘Apple voert overnamegesprekken met Pinterest-rivaal Fancy’

Apple zou plannen hebben om Fancy over te nemen, een Pinterest-concurrent die meer gericht is op transacties. Het zou een aanvulling op Ping kunnen zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fancy appleTim Cook heeft een geverifieerd account op Fancy, waar hij de Apple Store Amsterdam, de Nike Lunar TR+ hardloopschoenen en de P5 triatlonfiets van Cervélo als favorieten heeft gemarkeerd. We schreven er een paar dagen geleden al over. Nu blijkt dat Cook misschien toch iets meer van plan is met de Pinterest-concurrent: er zouden gesprekken gaande zijn tussen Apple en Fancy. Apple zou plannen hebben om de sociale netwerkdienst te kopen, zo meldt BusinessInsider.

Het doel zou daarbij zijn om Apple een grotere rol te geven in e-commerce. Apple heeft al ruim 400 miljoen gebruikers die hun creditcard aan de iTunes Store hebben gekoppeld. Met Fancy kunnen gebruikers leuke spullen aanbevelen aan hun vrienden, net als bij Pinterest. Het verschil is dat Fancy veel verder gevorderd is met het verdienmodel, waarbij vrienden de aanbevolen spullen daadwerkelijk kopen en het bedrijf een percentage (10%) van de omzet opstrijkt. The Fancy is gevestigd boven een Apple Store in New York en heeft 20 medewerkers. Het bedrijf staat onder leiding van Joe Einhorn.

Einhorn zou eerder dit jaar op de Allen & Co-conferentie in Sun Valley met Tim Cook hebben gesproken. Vlak daarna maakte Cook een Fancy-account aan. Fancy zou aan aanvulling of vervanging kunnen zijn voor Ping, het sociale netwerk waarmee je kunt aangeven welke muziek je leuk vindt. Apple kocht de afgelopen tijd regelmatig bedrijven, zoals app-zoekmachine Chomp, de online muziekdienst Lala.com en de kaartendienst Placebase. Ook introduceerden ze PassBook in iOS 6, een dienst die mogelijk goed aansluit bij Fancy. Met PassBoek maak je een online portemonnee waarin je kortingsbonnen, cadeaukaarten en vliegtickets kunt opslaan. Het geeft je nog niet de mogelijkheid om geld uit te geven met de opgeslagen creditcardinformatie. Door een koppeling met Fancy wordt dat wel mogelijk: mensen geven aan welke spullen ze leuk vinden en kunnen daarna meteen afrekenen. Een andere optie is dat ontwikkelaars in apps een soort Like-knop kunnen aanbieden, waarbij er meteen een link wordt gelegd naar winkels waar je de favoriete spullen kunt kopen. Fancy geeft gebruikers al de mogelijkheid om een percentage van de verkoop te ontvangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2012, 10:52
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.