Schatting: ‘iPad mini kost 189 dollar om te maken’

Zou Apple de iPad mini maken, dan zou het ongeveer 189 dollar kosten om dit te doen. Dit stelt Tech-Thoughts op basis van een schatting met onderdelen uit andere tablets.

iPad mini conceptAls Apple ervoor kiest om de iPad mini op de markt te brengen, dan zouden ze 189 dollar per gemaakte iPad kwijt zijn aan onderdelenkosten en fabricage. Dit stelt de blog Tech-Toughts op basis van de onderdelenprijzen voor onder andere de iPad 2, Nexus 7 en Kindle Fire. Apple zou in theorie meer dan 100 dollar winst kunnen maken, als ze ervoor kiezen om de iPad mini voor 299 dollar te verkopen.

Daarbij is geen rekening gehouden met andere overhead, zoals distributiekosten en marketing. Omdat Tech-Thoughts zich baseert op verschillende verzamelde onderdelenprijzen, is de kans groot dat de cijfers niet gelijk zijn aan de uiteindelijke kosten die Apple zou maken. Onder andere afspraken met fabrikanten, mogelijk lagere prijzen bij bulkinkoop en het gebruik van net iets andere onderdelen worden namelijk niet in de berekening meegenomen. De cijfers geven daarentegen een aardige schatting van de kosten die Apple bij een gefabriceerde iPad mini zou maken.

De iPad mini zou met 299 dollar duurder zijn dan de 200 dollar kostende Nexus 7. In juli bleek echter dat Google’s tablet met verlies wordt verkocht. Apple zou met de prijs alsnog een goedkoper alternatief bieden op de iPad 2, die op het moment voor 399 dollar (en 399 euro) wordt aangeboden.

Apple heeft de iPad mini nog niet officieel aangekondigd. Als ze dit wel doen, dan is de kans groot dat dit tijdens een evenement in oktober zal gebeuren.

Via Cult of Mac.

iPad mini bouwkosten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2012, 10:19
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.