‘Apple probeerde exclusieve toegang chipproductie TSMC te kopen’

Apple zou hebben geprobeerd om meer dan een miljard dollar in TSMC te investeren, om zo exclusief gebruik van de gefabriceerde chips van het bedrijf te verzkeren.

Apple A6Apple heeft geprobeerd om geld te investeren in chipfabrikant TSMC, wat zou hebben geleid tot exclusief gebruik van de productietak. Naast Apple zou Qualcomm hetzelfde hebben geprobeerd. Dit stelt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Beide bedrijven hadden een investering van meer dan 1 miljard dollar aangeboden. TSMC sloeg de investeringen af, omdat het bedrijf graag wil blijven werken voor meerdere klanten.

Met TSMC zou Apple een nieuwe partner hebben voor de productie van processors in de iPhone, iPad en iPod touch. Deze worden op het moment geproduceerd door Samsung, waarmee Apple momenteel ook in een aantal juridische geschillen is verwikkeld. Onlangs bleek nog dat Samsung zijn best doet om de productietak gescheiden te houden van deze kwesties, om de afspraken met Apple niet in gevaar te brengen.

Vorig jaar speelden er verschillende geruchten rond TSMC. Het bedrijf zou de productie van de A6-processor zijn gestart, die vanaf 2012 in de iPhone, iPad of iPod touch gebruikt kan worden. Later stelden bronnen dat Samsung alsnog de productie op zich had genomen. De samenwerking met TSMC leek daarmee van tafel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2012, 11:42
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a6, tsmc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.