Scanbot voor iPad

Scanbot laat je tegen betaling faxen vanaf je iPhone of iPad

In Scanbot verstuur je met de laatste update ook documenten via fax vanaf je iPhone of iPad. Je betaalt per pagina, maar in ruil voor korting kan je ook vooraf munten kopen die op al je apparaten te gebruiken zijn.

Scanbot voor iPad

Scanbot, de populaire iOS-app voor het inscannen van documenten en inlezen van QR-codes, heeft een opvallende update gekregen. In versie 6.5 van de app kan je nu ook documenten rechtstreeks vanuit de iPhone of iPad faxen. En wie niet tevreden is met het rode app-icoon, heeft met iOS 10.3 voortaan de keus uit andere kleuren.

Documenten vanuit Scanbot faxen

Om even het geheugen op te frissen: een fax is een apparaat waarmee je een document inscant en verstuurt. Bij de ontvanger, die een uniek telefoonnummer heeft, komt het document er op dezelfde manier weer uit. Handig als je een contract moet tekenen, maar niet fysiek aanwezig kan zijn. Tegenwoordig heb je hiervoor speciale diensten waarmee je een ondertekende, digitale kopie verstuurt, maar vroeger ging dat vrijwel allemaal met de fax. In Scanbot kan dat nu ook vanaf je iPhone of iPad. Daarmee is de app zeker niet de eerste, maar wel een gebruiksvriendelijk alternatief.

Scanbot: faxberichten versturen vanaf iPhone en iPad

Korting met faxmunten
Je kiest een document dat je wilt versturen en vervolgens kies je de optie Fax versturen in het menu Verzend naar…. Net als bij een normaal faxbericht voer je vervolgens het faxnummer van de ontvanger in. Per pagina betaal je hiervoor met een in-app aankoop 1,09 euro. Als je vaker een fax wilt versturen krijg je korting door munten aan te schaffen (1 munt is goed voor 1 pagina). Tien munten kosten bijvoorbeeld 7,99 euro, een besparing van 20 procent. Naarmate je meer munten koopt, loopt die korting op. Via de instellingen kan je gekochte munten in iCloud opslaan, zodat je ze ook op andere apparaten kan gebruiken.

App-icoon wijzigen naar andere kleuren
Een andere vernieuwing in Scanbot heeft betrekking op app-icoon. De app had al verschillende kleurenthema’s waaruit je kon kiezen. Met de laatste update wissel je niet alleen het uiterlijk van de app zelf, maar ook het app-icoon (via tandwiel > Thema’s). Als je iPhone of iPad minimaal iOS 10.3 heeft, kan je nu het standaard rode app-icoon van Scanbot veranderen. Daarbij heb je de keuze uit acht nieuwe kleuren. Overigens zijn thema’s onderdeel van de betaalde Pro-functies van Scanbot, die je met een eenmalige in-app aankoop ontgrendelt of los in de App Store kan aanschaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2017, 19:15
Categorie Apps
Onderwerp scanbot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.