Reacties voor: Samsung kondigt smartwatch Galaxy Gear aan – hier zijn 4 iPhone-geschikte alternatieven

De Samsung Galaxy Gear smartwatch is aangekondigd. De Pebble, Cookoo Watch, I'm Watch en Casio G-Shock zijn nu al beschikbare alternatieven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 76 reacties

  1. Top artikel, zat hier al op te wachten..
    ik vind de Galaxy Gear er werkelijk niet uitzien..
    Ik heb zo’n zelfde gevoel als met de tablets voor de iPad, hopelijk gaat de iWatch net zo knallen als bij de iPhone/iPad.

  2. @s17574: hahaha, crapsung

  3. Heb de Pebble en de imWatch. Die laatste kun je met een app zo instellen dat je Android apps kan gebruiken. Ermee telefoneren werkt voor geen meter: je hoort de ander niet.

  4. Jammer dat de Kreyos Meteor niet als alternatief wordt besproken. Deze is namelijk net als de pebble , maar dan nog wat uitgebreider.

  5. Wat heeft het in godsnaam voor meerwaarde zo’n kansloos horloge?! Meer van hezelfde in gestripte vorm maar dan niet in je zak, maar om je pols..of op je neus. Maar ja, wat moet je anders nog bedenken na de telefoon.Kansloze innovaties…Brevet van onvermogen…

  6. Wat hebben ze gedacht bij samsung? Snel snel, dat we Apple voor zijn met hun iWatch? Alleen zullen ze wel weer eens de kwaliteit vergeten zijn.

  7. ik vind Samsung een zeer goed merk, en ik denk er dan ook aan om een volgende smartphone van Samsung te nemen. Ik ben tevreden van mijn iPhone/iPad maar vind die beperkingen soms lastig. Bij android heb je meer vrijheid.
    Het design van de nieuwe iPhone 5 vind ik niet meer zo mooi als de 4s.

  8. ahhahah, ziet er toch niet uit dat Galaxy Gear ding, XD

  9. Wat is in godsnaam de meerwaarde van horloges en brillen die het hetzelfde kunstje doen maar dan in gestripte vorm.
    In je zak, om je pols, op je neus…Kansloze innovaties.
    Vooralsnog een brevet van onvermogen om werkelijk zinnige devices te ontwikkelen die er toe doen, tenminste vooralsnog…

  10. Jammer ook dat de HOT watch van kickstarter niet is meegenomen.

    @Bart: Vergeet je niet dat Sony al een paar zo’n ding heeft.

  11. Zou heel gaaf en goed voor Apple zijn denk ik als ze 10 september gewoon uit het niets de iWatch (ook in verschillende kleurtjes) lanceren.

  12. Samsung leest Apple fansites en daarom zo snel mogelijk zo “watch” uitgebracht zodat ze de zogenaamde eerste zijn ermee. En tot Apple met een mooi ontwerp komt, dan kunnen ze die namaken en voila.
    Al heeft Sony net een horloge voor Android uitgebracht die precies (behalve stom de naam Sony erop) zo bij de iPhone kon horen qua design.

  13. Haha ik zat er op te wachten
    Apple heeft iets ‘hij kijk’ Samsung ook
    Wat stom toevallig zeg beetje ziek word je wel van -_-

  14. Goed dat Samsung nu eens iets eerst uitbrengt voor Apple. Maar dit ziet er gewoon niet uit. Het horloge van Apple zal er wrs wel mooi uitzien, benieuwd of Samsung dat design ook zal kopiëren.

  15. Apple heeft helemaal niets toch?
    Er is nog maar weinig dat er op wijst dat Apple snel een smartwatch uit zal brengen.

    En als ze dat al doen, dan aapt Apple natuurlijk na, want er zijn er al een heleboel.

  16. Heel erg slecht van samsuck

  17. @SVH: Mooi ding. Maar de Hot Watch is nog niet te krijgen, alle andere die we noemen wel (met enige moeite). Vergeet niet dat de Galaxy Gear al op 25 september in de winkel ligt. Dat is best snel. Dan wil je niet tot december 2013 (en waarschijnlijk iets langer) blijven zitten wachten op die Hot Watch.

    @Jaap Tarrel: Wat mij vooral verbaast is dat ze in die smartwatch dan ook nog een camera proppen, van belabberde kwaliteit. Laat die smartwatch gewoon berichtjes tonen en notificaties geven, maar probeer er niet een uitgeklede smartphone met matige specs van te maken.

  18. @KarelWillem: Ge gaan niet zomaar een project opgeven waar ze al jaren mee bezig zijn omdat ze niet de eerste zijn he. Zolang het toestel de concurrentie overtreft is het goed toch …

  19. Volgens mij wacht Apple netjes af tot Samsung en de rest hun craphorloges op de markt hebben om vervolgens met een geweldige iWatch te komen die ineens de hele concurrentie van tafel blaast.
    En als ik die baggerhorloge van Samsung hierboven zie, dan zou dat wel eens kunnen gaan lukken. Alleen die I’m Watch komt in de buurt van iets degelijks, maar zoals in de comments al gezegd werd: je kan er nauwelijks mee bellen en je batterij moet écht wel veel langer als één dag meegaan.

  20. @Gonny van der Zwaag: “I rest my case” !!

  21. Is ie van plastic ??

  22. Ik vind de “smart” watch van Samsung echt lelijk!!! ECHT super super lelijk.
    En Samsam wil gewoon even eerder zijn dan Apple. Zodat het lijkt alsof ze zelf niks kunnen bedenken. Maar, zelfs het idee is gestolen…
    Zielig. Ik heb nu nog meer een hekel aan Samsung (en de mensen die een samsung kopen).

  23. Word niks met die horloges allemaal te pietleuterig, we willen een groter scherm dan ga je toch niet zoon ding kopen

  24. Samsung kan dit tenminste lanceren, Verrotte appel moet nu kijken hoe ze het kunnen stelen.

    Toen Steve jobs dood ging, ging Apple dat ook.
    Kijk maar naar de iPhone5 , Ipad modellen , etc…

  25. En dan blijkt dat de iWatch de nieuwe Apple TV is. Iedereen zal er van staan kijken.

  26. Weer een domper van Samsung snel een plastic nep smart horloge op de markt brengen Voordat apple met een fantastisch design iOS besturing iwatch op de markt komt.
    Het zal geweldig zijn als apple als verrassing op 10 sept op het laatst met de nieuwe iwatch aankomt.
    Dan blaast apple echt Samplastic echt omver.

  27. De 10e… “One more thing…”

  28. Die iWatch word toch de tv die Apple uit gaat brengen? 😉

    Interessante blog

  29. @Doumba: Hoe kan Apple stelen als dit al op de markt is. Is de iPhone gestolen of heeft samsung de iPhone nagemaakt?

  30. Iemand ervaring met zo’n casio?

  31. Ik zie apple dit en volgend jaar nog niet met een iWatch afkomen. Apple kennende wordt er diep nagedacht over design/besturing en samenwerking met een iOS/OSX device. Dit neemt tijd maar daardoor zullen zij met iets komen waarbij de rest in het niets zal vallen en de concurrentie met open mond erop zal kijken.

  32. Ik mis trouwens in alle artikelen de functionaliteit op zon horloge om je muziek mee te af te spelen, fwd’en etc. Scheelt schreeuwen tegen een draadje. Qua design hoop ik van harte dat ze dit overtreffen (kan niet moeilijk zijn, ze hebben genoeg concepten kunnen zien die goed in de buurt komen) Samsung heeft hier een gevalletje net (helemaal) niet.

    Leuke toevoeging zou een link met de navigatie app zijn. Lopend of met auto. Apple remote ook handig. Als ik doorga kan de lijst nog wel langer.

    Kortom, kan niet wachten…

  33. Waarom zou de “iWatch” zo anders en beter worden dan een andere “smart”watch? Apple heeft het met de iPod Nano geprobeerd om er een “watch” van te maken? Heeft het gewerkt, zie je een Nano aan de pols ipv in de zak? Nee…Pure hype zo’n horloge, ook al is die van Apple, Samsung, LG of Sony etc..

  34. Origineel geplaatst door Sven
    Haha ik zat er op te wachten
    Apple heeft iets ‘hij kijk’ Samsung ook
    Wat stom toevallig zeg beetje ziek word je wel van -_-

    samsung probeert alles op evenementen te zien en zo goed mogelijk te kopieren, ze hebben overal hun spionnen, zelfs Nokia hebben ze gekelderd door ‘ook’ een W8 telefoon uit te brengen, 6 dagen voor de lancering door Nokia… En daar stopt het niet, gelijk welk merk mag iets designen, samsung heeft een manier waarop ze het ‘kopieren’ en eerder uitbrengen. Over de kwaliteit hoeven we niet te spreken, amoled schermen, het goedkoopste van het goedkoopste, ze zetten het rood harder, omdat ze WETEN, dat na één jaar het rood van het scherm gehalveerd is, en je op een groenig beeld moet kijken tot het rood helemáál wegvalt na 2 jaar. Dan verkopen ze een nieuwe… Zielig

  35. Origineel geplaatst door Danny
    Waarom zou de “iWatch” zo anders en beter worden dan een andere “smart”watch? Apple heeft het met de iPod Nano geprobeerd om er een “watch” van te maken? Heeft het gewerkt, zie je een Nano aan de pols ipv in de zak? Nee…Pure hype zo’n horloge, ook al is die van Apple, Samsung, LG of Sony etc..

    Apple heeft dat niet geprobeerd, je bent hier bezig een horlogefunctie (op die kleine nano’s) met een smartwatch door melaar te smijten. Weet eerst waarover je spreekt alvorens een opmerking te geven AUB!

  36. Origineel geplaatst door Doumba
    Samsung kan dit tenminste lanceren, Verrotte appel moet nu kijken hoe ze het kunnen stelen.
    Toen Steve jobs dood ging, ging Apple dat ook.
    Kijk maar naar de iPhone5 , Ipad modellen , etc…

    Uhm is het echt nodig om overleden mensen in zo’n daglicht te zetten? Steve was wel een van, of de drijvende kracht van Apple.

    Waarom kan je Samsung wel normaal spellen? En waarom “dood is” en niet “overleden was/is”. Tevens is de grote copy paster een firma genaamd Samsung.

    En tevens iCulture de i zoals die voor veel Apple producten staat dit is meer een pro-Apple club dan een pro-android. Dus je zit wel op de verkeerde website Apple af te kraken.

  37. Denk jij nu werkelijk dat Jobs niets wist van de iPhone 5? Dat was net het laatste product waar Jobs intensief aan mee heeft gewerkt. Wat is er mis met de iPads trouwens? Grappig dat je zegt dat apple iets zal stelen, aangezien tot nu toe Samsung altijd diegene was die iets namaakte van apple. Verder hoop ik dat Apple dit zielige design niet overneemt, zou getuigen van slechte smaak. Ik denk dat Samsung gewoon geanticipeerd heeft op de geruchten van een mogelijke iWatch. Ze wilden een keer eerst zijn voor de verandering. Wedden we dat als Apple een iWatch maakt, dat Samsung snel zal zijn om het design en de functionaliteit schaamteloos over te nemen?@Doumba:

  38. Vergeet niet de moeder aller smartwatches: uit 1994, de Timex Datalink.

  39. @Dekon7: Het gaat om het idee om een “apparaat” aan je pols te bevestigingen en te besturen. En dat niet alles een succes kan worden. Ook al is het een groot speler als Apple etc..

  40. Samsung? Dat is toch het merk wat geen eigen goede besturingssysteem kan maken. Dat ook al niet!

  41. Ik heb de Kreyos besteld en die komt in november, met dit horloge kan ik dan vooruit totdat de iWatch uitkomt.

  42. Origineel geplaatst door Doumba
    Samsung kan dit tenminste lanceren, Verrotte appel moet nu kijken hoe ze het kunnen stelen.

    Toen Steve jobs dood ging, ging Apple dat ook.
    Kijk maar naar de iPhone5 , Ipad modellen , etc…

    Steve jobs heeft mee gewerkt aan iphone 5. Dus daarmee slaat je plank mis.
    Voor de rest wil zeggen dat Samsung al veel eerder is met mobiel, toen apple mee kwam. Werd het als grote verbetering gezien. Dus wie weet is ook zo met iwarch

  43. Smart Horloge vind ik persoonlijk geen goed idee. Meer voor mensen die te lui zijn om hun iPhone uit hun zak te halen…
    Maar mensen die zeuren over de google bril, de google bril vind ik werkelijk geniaal voor in het ziekenhuis! Top! Maar het horloge naaah laat ik voorbij gaan!

  44. Origineel geplaatst door Bart
    Wat hebben ze gedacht bij samsung? Snel snel, dat we Apple voor zijn met hun iWatch? Alleen zullen ze wel weer eens de kwaliteit vergeten zijn.

    Hahaha FOEILELIJK.

  45. Ik wacht nog altijd op een smartwatch die Ook hartslagmeter en sleep tracker sensoren heeft

  46. @Gonny van der Zwaag: Vond de manier van telefoneren veel logischer bij de HOT watch.
    Die 3 maandjes kan je toch wel wachten tot december ?

  47. @Sven: Sorry to burst your bubble, maar Sony heeft al meer dan een jaar een smartwatch.

  48. Het verhaal klopt niet. Deze smartwatch werkt alleen ism de Galaxy Note 3.

  49. Vooral die vier vijsjes zijn leuk bij de galaxy gear 😉
    Ik weet het niet. Of Apple moet met iets mooi en revolutionair komen. Ik zie eenvolwassen zakenman nog niet met zo een carnaval horloge rondlopen. Lijkt mij meer iets voor pubers. Ga er in ieder geval mijn horloge niet voor inruilen.

  50. Origineel geplaatst door SVH
    @Sven:Sorry to burst your bubble maar Sony heeft al meer dan een jaar een smartwatch.

    Heeft er zelfs twee waar apple gebruikers niets aan hebben.

  51. Kan iemand vertellen of een smartwatch niet onprettig warm is aan je pols?

  52. @Rick: Samsung draait op Android, het beste besturingssysteem wat er is. Je kan er echt alles mee doen, met Appl kan je nog niet naar de smurfen kijken. Het Samsung design tenslotte trekt echt niet op iFone. Battery kan gemakkelijk vervangen woren, zalig!

    On topic: smartwatch ziet er inderdaad niet zo top uit als verwacht. Maar wat verwacht je om je pols? 5 inch.

  53. Origineel geplaatst door murdock
    ik vind Samsung een zeer goed merk, en ik denk er dan ook aan om een volgende smartphone van Samsung te nemen. Ik ben tevreden van mijn iPhone/iPad maar vind die beperkingen soms lastig. Bij android heb je meer vrijheid. Het design van de nieuwe iPhone 5 vind ik niet meer zo mooi als de 4s.

    Dit verhaal hoor ik altijd, “meer vrijheid”. Dit vind ik echt een lul verhaal. Wat voor “vrijheid wil je dan?

  54. @Guido: Ze maken niet alleen de bestaande producten na, ze maken zelfs gruchten na.

  55. Wat nemen de meeste mensen het toch allemaal persoonlijk op, dat hele Apple/Samsung verhaal. Het zijn allebei gewoon bedrijven die allebei proberen ons zo veel mogelijk geld uit de zak te kloppen. En dat lukt ze allebei aardig. En als ze daarbij ideeën moeten “lenen” van de concurrentie zullen ze dat allebei doen. Ja, Samsung zal inderdaad kijken bij Apple wat ze doen en goede ideeën jatten op een manier waarop ze er nog net mee wegkomen. Maar ieder product dat Apple heeft gemaakt, was al eerder door een andere fabrikant op de markt gezet, zij het vaak met minder succes. Ook de smartwatch bestaat al langer zoals dit artikel laat zien. Het concept is niet door Apple en ook niet door Samsung bedacht. Net zoals de smartfone en tablet ook door geen van beide is bedacht. Ook Apple heeft patentzaken verloren in diverse landen in de wereld, zelfs in hun thuisland de USA. Alleen een veto vanuit de Amerikaanse overheid heeft die uitspraak opzij gezet, een volstrekt politieke actie. Apple zelf produceert niets, ze assembleren het zelfs niet. Een substantieel deel van de componenten voor Apple toestellen wordt zelfs door Samsung gemaakt en geleverd. Als Samsung echt niks kan bedenken en geen kwaliteit levert, waarom koopt Apple er dan wel in? En waarom is zelfs de nieuwe A7 processor van Apple dan opgebouwd uit onder andere Samsung onderdelen.
    Feit is gewoon dat ze voor het publiek een strijd voeren over behoorlijk wat geld voor patentschendingen in toestellen die vaak niet eens meer worden gebouwd, maar ondertussen een samenwerking en handelsrelatie hebben waarin nog veel meer geld omgaat.
    Laat je dus niet verblinden door merkgeilheid. Bedenk wat je nodig hebt in een toestel, kijk dan wat er aan aanbod is en koop dan wat je mooi of prettig werken vindt.

  56. Origineel geplaatst door Gert
    Kan iemand vertellen of een smartwatch niet onprettig warm is aan je pols?

    Loop al maanden met een Pebble rond (Een echte aanrader! Kan niet voorstellen waarom dit niet eerder verzonnen is!) en het enige dat het horloge warm maakt, is je eigen huid. Dus nee, het wordt niet warm.

  57. Origineel geplaatst door jaimy
    @Rick: Samsung draait op Android, het beste besturingssysteem wat er is. Je kan er echt alles mee doen, met Appl kan je nog niet naar de smurfen kijken. Het Samsung design tenslotte trekt echt niet op iFone. Battery kan gemakkelijk vervangen woren, zalig!On topic: smartwatch ziet er inderdaad niet zo top uit als verwacht. Maar wat verwacht je om je pols? 5 inch.

    Android, de nieuwe versie wordt Kit-e-Kat… what next? Iemand die dit het beste besturingssysteem vindt heeft prut in zijn ogen, sorry. binnen enkele jaren is Android doodgebloed aan zijn eigen openheid!

  58. Origineel geplaatst door Ric
    Wat nemen de meeste mensen het toch allemaal persoonlijk op, dat hele Apple/Samsung verhaal. Het zijn allebei gewoon bedrijven die allebei proberen ons zo veel mogelijk geld uit de zak te kloppen. En dat lukt ze allebei aardig. En als ze daarbij ideeën moeten “lenen” van de concurrentie zullen ze dat allebei doen. Ja, Samsung zal inderdaad kijken bij Apple wat ze doen en goede ideeën jatten op een manier waarop ze er nog net mee wegkomen. Maar ieder product dat Apple heeft gemaakt, was al eerder door een andere fabrikant op de markt gezet, zij het vaak met minder succes. Ook de smartwatch bestaat al langer zoals dit artikel laat zien. Het concept is niet door Apple en ook niet door Samsung bedacht. Net zoals de smartfone en tablet ook door geen van beide is bedacht. Ook Apple heeft patentzaken verloren in diverse landen in de wereld, zelfs in hun thuisland de USA. Alleen een veto vanuit de Amerikaanse overheid heeft die uitspraak opzij gezet, een volstrekt politieke actie. Apple zelf produceert niets, ze assembleren het zelfs niet. Een substantieel deel van de componenten voor Apple toestellen wordt zelfs door Samsung gemaakt en geleverd. Als Samsung echt niks kan bedenken en geen kwaliteit levert, waarom koopt Apple er dan wel in? En waarom is zelfs de nieuwe A7 processor van Apple dan opgebouwd uit onder andere Samsung onderdelen. Feit is gewoon dat ze voor het publiek een strijd voeren over behoorlijk wat geld voor patentschendingen in toestellen die vaak niet eens meer worden gebouwd, maar ondertussen een samenwerking en handelsrelatie hebben waarin nog veel meer geld omgaat. Laat je dus niet verblinden door merkgeilheid. Bedenk wat je nodig hebt in een toestel, kijk dan wat er aan aanbod is en koop dan wat je mooi of prettig werken vindt.

    Correctie, Samsung COMPONENTENFABRIEKEN maken een processor op ontwerp van Apple, dus zij steken er niks uit eigen inbreng in, en die fabriek heeft ook NIKS te maken met Samsung’s Smartphonefabrieken, enkel de naam.

  59. iWatch = Ik Kijk –>> nieuwe Apple TV 😛

  60. Origineel geplaatst door ghans
    iWatch = Ik Kijk –>> nieuwe Apple TV

    iWatch, de ‘ooit gemist’ van VTM, en zij hebben het patent op die naam

  61. Wat een draak van een product

  62. Origineel geplaatst door jaimy
    @Rick: Samsung draait op Android, het beste besturingssysteem wat er is. Je kan er echt alles mee doen, met Appl kan je nog niet naar de smurfen kijken. Het Samsung design tenslotte trekt echt niet op iFone. Battery kan gemakkelijk vervangen woren, zalig!On topic: smartwatch ziet er inderdaad niet zo top uit als verwacht. Maar wat verwacht je om je pols? 5 inch.

    Idd, Android is zo goed gemaakt dat het een quadcore en 3 gb ram nodig heeft om een beetje soepel te draaien. Zo goed dat je bijna altijd een jaar achterstand hebt op de huidige updates (als je de update al krijgt). en hoewel hun telefoons nu niet meer op iphones lijken, moet je eens kijken naar de galaxy waar het allemaal mee begin, de galaxy s namelijk. Die heeft samsung wel schaamteloos gekopieerd van de iphone 3GS. Zo hebben ze hun succesverhaal een start kunnen geven. Ik heb persoonlijk 2 androidtoestellen gehad. Eens en nooit meer. Na een half jaar zit er al zoveel lag op het toestel, kreeg ik geen updates meer,… Neen, als ik ooit iPhone gebruiker af ben, zal ik eerder een windows toestel willen kopen. Veel plezier met je op advertenties gerichte android.

  63. Top artikel! Leuk om te zien wat ze allemaal bedenken en wat je allemaal kunt doen met een horloge.

  64. “Correctie, Samsung COMPONENTENFABRIEKEN maken een processor op ontwerp van Apple, dus zij steken er niks uit eigen inbreng in, en die fabriek heeft ook NIKS te maken met Samsung’s Smartphonefabrieken, enkel de naam.”

    En jij denkt dat die “componentenfabrieken” van Samsung niet ook voor Samsung toestellen componenten maken? En dat Samsung voor Apple een betere kwaliteit aflevert dan voor zijn eigen toestellen?

    En als de componentenfabrieken zo los zouden staan van de smartfonefabrieken van Samsung, waarom probeert Apple dan andere leveranciers te vinden om Samsung te vervangen? Apple ziet gewoon zelf ook in dat hun grootste concurrent miljarden aan ze verdient.

    Wordt toch wakker. Apple is geen haar beter dan Samsung. Bedrijfsspionage en kopiëren gebeurt overal. Google toch eens op Apple in combinatie met Braun of met Swiss Railway clock of “Sony Jony”.

    Ik neem het hier echt niet voor Samsung op, natuurlijk hebben ze dingen gejat en dat zullen ze blijven doen zo lang dat geld blijft opleveren. Maar het zogenaamde “slachtoffer” Apple doet hetzelfde. Ze proberen een mythe in stand te houden en heel veel mensen trappen erin. Het is een US mega corporate met maar één doel, namelijk zo veel mogelijk geld verdienen. Verwacht je nu echt dat die dat niet doen?

  65. Origineel geplaatst door Ric
    Correctie, Samsung COMPONENTENFABRIEKEN maken een processor op ontwerp van Apple, dus zij steken er niks uit eigen inbreng in, en die fabriek heeft ook NIKS te maken met Samsung’s Smartphonefabrieken, enkel de naam.En jij denkt dat die “componentenfabrieken” van Samsung niet ook voor Samsung toestellen componenten maken? En dat Samsung voor Apple een betere kwaliteit aflevert dan voor zijn eigen toestellen?En als de componentenfabrieken zo los zouden staan van de smartfonefabrieken van Samsung, waarom probeert Apple dan andere leveranciers te vinden om Samsung te vervangen? Apple ziet gewoon zelf ook in dat hun grootste concurrent miljarden aan ze verdient.Wordt toch wakker. Apple is geen haar beter dan Samsung. Bedrijfsspionage en kopiëren gebeurt overal. Google toch eens op Apple in combinatie met Braun of met Swiss Railway clock of “Sony Jony”.Ik neem het hier echt niet voor Samsung op, natuurlijk hebben ze dingen gejat en dat zullen ze blijven doen zo lang dat geld blijft opleveren. Maar het zogenaamde “slachtoffer” Apple doet hetzelfde. Ze proberen een mythe in stand te houden en heel veel mensen trappen erin. Het is een US mega corporate met maar één doel, namelijk zo veel mogelijk geld verdienen. Verwacht je nu echt dat die dat niet doen?

    je ziet DUIDELIJK aan je bericht dat je niks afweet van de industrie, en wat het verschil is tussen een componentenfabriek die de naam Samsung draagt (en volledig gescheiden componenten aanmaakt en levert) en de smartphone fabrieken van Samsung. Ieder respectabel merk hééft meerdere toeleverancierbedrijven, niet om ze te vervangen maar tegen elkaar uit te spelen, zo kan je een ‘deal’ sluiten, en heb je een backup, Apple zou dom zijn dit niét te doen. Ikzelf werk in een technische industrie en weet hoe dit eraantoe gaat. De fabeltjes dat Apple van Samsung als componentenleverancier afwil zijn verzinsels, niet meer en niet minder. Je weet toch ook dat 95% van gans het internet larie en ‘hearsay’ is, of niet? word eens wakker !
    En moest je t willen weten, de eerste echte flagrante bedrijfsspionage was, toen de uitvinder van de Compact Cassette enkele modellen op een beurs introduceerde, werd één gestolen, enkele weken later kwamen de eerste Chinese Cassettespelers op de markt, aan een fractie van de prijs, INCLUSIEF enkele verkeerd geboorde gaatjes in het proefmodel vanop die beurs… ze hadden dus gekopieerd zonder na te denken, foutjes inclusief.. T T T

  66. Mijn punt is dat Samsung in fabrieken die componenten voor anderen maken echt geen hoogwaardigere technieken en processen toepast dan in de fabrieken waarin ze voor eigen label produceert.
    Overigens lijkt het er wel degelijk op dat de Samsung fabriek die in Austin, Texas voor Apple produceert ook voor Samsung smartfones onderdelen fabriceert. Zie deze quote:

    “Although Samsung does not say exactly who it is making the new chips for, technology industry analysts say the Austin factory is a key maker of low-power system chips.

    The two key customers of the Austin fab, analysts say, are almost certain to be Apple Inc., which depends on Samsung to make essential smartphone chips, and Samsung’s own smartphone business.”

    Maar kennelijk weet jij het beter dan de “analysts”…

    Kenelijk heb jij ook betere bronnen dan de gerenommeerde media waarin berichten over een afbouw (niet volledig stoppen) van Samsung als toeleverancier veelvuldig worden genoemd? Misschien wil je ze noemen?

    En tot slot: het kopiëren van de productieprocessen voor porcelein door Europese landen van China wordt vaak gezien als één van de vroegste vormen van industriële spionage. Dat was al in de 18e eeuw.

  67. hallo allen,iemand al eens op kickstarter.com naar de hotwatch gekeken zou ik zeker doen als je intresse hebt voor een smart watch.

  68. Apple’s iWatch is GEEN horloge maar een TV.
    (toestel of software op apple tv).
    Zetten ze mooi iedereen op het verkeerde been.

  69. Origineel geplaatst door thomaz
    Steve Jobs heeft mee gewerkt aan iphone 5. Dus daarmee slaat je plank mis.
    Voor de rest wil zeggen dat Samsung al veel eerder is met mobiel, toen apple mee kwam. Werd het als grote verbetering gezien. Dus wie weet is ook zo met iwarch

    Steve Jobs heeft ook meegewerkt aan iPhone 6 en iPhone 7. iPad mini 4 en iPad 8.
    Dont believe everything you read 😉

  70. Origineel geplaatst door apple user
    Steve Jobs heeft ook meegewerkt aan iPhone 6 en iPhone 7. iPad mini 4 en iPad 8. Dont believe everything you read

    Natuurlijk heeft Jobs nog meegewerkt aan de iphone 5. Denk je dat een iphone ontwerpen en maken op een 2-tal maand lukt? Jobs was er nog toen icloud voorgesteld werd. En was er net niet meer toen de iphone 4S uit kwam. Je mag er gerust van zijn dat apple op dit eigenste moment al bezig is met de iphone 6. Dus Jobs was zeker en vast betrokken bij de iphone 5.

  71. Zo’n post als deze is mooi om over 3 jaar terug te lezen. Het lijkt alsof iedereen van iphoneclub.nl automatisch alles van Samsung afkraakt, kenmerkt als kopie of beoordeeld als lelijk plastic.

    Zowel Apple als iPhone maken topproducten. En ze kopiëren beide elkaars technologieën. Wat maakt het uit? Nu heeft Samsung een horloge op de markt gebracht wat veel mensen er tof uit vinden zien. Vind je het niet tof, dan koop je hem niet. Ik ga hem sowieso halen. En wordt de iWatch beter, dan haal ik die weer. Waarom één partij kiezen en altijd de ander afkraken?

  72. Origineel geplaatst door apple user
    Steve Jobs heeft ook meegewerkt aan iPhone 6 en iPhone 7. iPad mini 4 en iPad 8. Dont believe everything you read

    En waarom zouden we dan wel jouw anonieme en niet-onderbouwde bericht moeten geloven dat Jobs aan al die apparaten die je noemt heeft meegewerkt?

  73. Waarom hoor ik niemand praten over de martian watch?
    Kickstarter project , bellen via je watch Siri besturen oftewel afspraken in hè agenda zetten etc etc

  74. Ik mis ook nog de Strata Metawatch. Heb ik zelf. Best een aardige smartwatch. Duurt alleen ENORM lang voordat ze een keer met interessante updates komen. Je kan alle updates van je iPhone naar je horloge laten gaan door in het berichtencentrum alles uit en weer aan te zetten (is een soort work around). Standaard laat die al telefoontjes, sms-jes, weer & stocks zien. Nadeel is dat de batterij zo leeg is via Bluetooth en zoals gezegd dat ze erg langzaam met updates uitkomen. Jammer, voor de rest wel een gaaf horloge

  75. Het verschil is, Apple kopieert niet, maar steelt alles.
    Steve Jobs was er toen helemaal niet beschaamd in. Hij zei dit zelfs publiek, in een uitspraak over picasso… (zoek maar op). Kopieren / Lenen is geen probleem… Maar wat Apple doet, is zeggen dat zij alles uitgevonden hebben, en zo revolutionair zijn… Dikke flauwekul !! Terwijl alles al bestaat, maar zij gieten er een laagje over en claimen dit hun eigendom. Samsung maakt onderdelen voor Apple, en daarna trekken ze dit in proces…
    Concurrentie is goed voor de gebruiker, maar niet hoe Apple het doet. Deze houdt de markt tegen zodat er geen vernieuwingen zijn, door constant rechtzaken in te spannen. Door de rechtzaken proberen ze andere uit te schakelen, omdat ze gewoon toch niet kunnen winnen op de markt… Android heeft 79% marktaandeel…
    Wat met Apple gaat gebeuren is net hetzelfde als Blackberry, binnen enkele jaren ga je er niet meer van horen…
    Alsook waarom zou de gemiddelde persoon voor een product van Apple gaan, als andere producten met meer mogelijkheden, goedkoper zijn…
    En spreek niet over hardware, Apple maakt 1 telefoon, in die tijd zijn er al veel betere hardware op de markt dat Apple in hun iphone steekt.
    Limieten? Apple heeft zware limieten, in de Verge stond zelfs dat politie binnenkort toegang zal hebben tot volledig je telefoon, wifi, foto’s,enz… voor Apple.
    Alle Apple telefoons zijn hetzelfde, je kan zelfs nog niet eens icoontjes aanpassen. Homescreen met allemaal icoontjes… Daarom dat ze met de nieuwe iOS volledig Android kopiëren. En dan zeggen dat Android een slecht systeem, terwijl ze het kopiëren. Alsook had vb android van de eerste versie ECHTE MULTITASKING, 6 jaar geleden. Nu maar pas heeft iPhone dit ook…
    Innovatief, my ass! En sinds hun iphone is er echt niet veel verandering in gekomen, dus kan ik echt niet zeggen dan ze heel innovatief zijn…
    1 ding waar Apple wel goed in is, zijn de computers, daarin zouden ze zich beter op focussen, in plaats van iphones en andere dingen…
    Ook is Apple 1 grote geldklopperij, werkt enkel met Apple producten samen (en Apple producten zijn 3x de prijs van andere toestellen). Android werkt samen met windows, linux, etc… (Hoelang heeft het geduurd dat Apple bluetooth integreerde? Lang… en het werkt nog steeds grotendeels niet met andere toestellen).
    Het is echt niet verwonderlijk dat Apple zoveel in marktaandeel verliest… Mensen dit nu eenmaal beginnen te begrijpen.
    En dan nog kwaliteit: Apple heeft wel een design, niet slecht. Maar mensen afzeiken, van dat plastiek goedkoop en slecht materiaal is, terwijl ze de iphone 5C willen laten maken uit plastiek, hoe hypocriet ben je dan niet…
    Waarom 200+ euro meer betalen voor enkel een design en dat veel minder mogelijkheden heeft dan een ander toestel. Alsook waarom wordt er zoveel gejailbraikt, omdat men zoveel mogelijkheden mist die in Android, allemaal standaard ter beschikking zitten (waar je zelfs nog niet hoeft voor te rooten…). Als Apple op deze manier verder doet, zal er binnen enkele jaren geen sprake meer zijn van Apple…

  76. Jammer dat mensen voor apple producten kiezen. Ik vind het maar niks. Heb zelf een iphone 1 , iphone 3gs en 4 gehad, plus een ipad 1 met 3g. Heb met mateloos gestoord aan de geslotenheid van die apperaten. Android/windows 8 tablets en telefoons zijn daarin tegen open en net zoals een pc lekker toegankelijk.

    Probeer maar eens mp3 als ringtone in te stellen op de iphone, moet je wel eerst converteren dan met Itunes erop zetten. Met android copy/paste en klaar. Wil je files transporten idem. Ik kan nog wel even doorgaan.
    Alleen nerts gerbuiken apple producten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.