iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: Control Center en nieuw design meest gewild aan iOS 7

We vroegen aan de lezers van iCulture waar zij het meeste naar uitkijken in iOS 7. Het nieuwe ontwerp scoort onder andere goed.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 beta 4Apple zal op 10 september waarschijnlijk niet alleen de nieuwe iPhones bespreken: ook iOS 7 zal een grote rol op het officiële evenement spelen. Dat iOS 7 ook flink wat vernieuwingen met zich meebrengt bleek al in onze serie iOS 7 uitgelicht, wat voor ons leidde tot één belangrijke vraag: naar welke nieuwe functies kijken de lezers van iCulture het meest uit? We vroegen het vanmorgen om 10:00 uur in onze dagelijkse peiling in aanloop naar het iPhone-event op 10 september aanstaande.

Naar wat kijk jij het meeste uit in iOS 7?

iOS 7 heeft meer dan 200 nieuwe functies, maar wij hebben in onze poll gevraagd naar de belangrijkste wijzigingen. Stemmers konden tot drie antwoorden kiezen. En dat is gedaan. Vrij massaal zelfs: de peiling is maar liefst 4326 keer ingevuld. Het is niet moeilijk om te zien welke functies het meest gewild zijn. Het zijn er twee die met kop en schouders boven de andere vernieuwingen uitsteken: het nieuwe design en het Control Center. De laatste wint nipt, met een verschil van 20 stemmen. Beide aspecten nemen per stuk echter ruim 20 procent van de stemmen op hun rekening, waarna een enorme kloof wordt geslagen met de derde meest gewilde functie: verbeterde multitasking. Die verovert de harten van 10 procent van de stemmers.

Chantal staat er wat skeptisch in:

Automatische App updates is handig. Voor de rest vind ik het allemaal niet wereldschokkend tot nu toe. Ben meer benieuwd hoe iOS 7 straks op een iPhone 4 draait.

iCloud KeyChain! Superhandig om voortaan al je Wi-Fi instellingen te delen met al je iOS- en Mac-apparaten.“, luidde het antwoord van Rodney. Hij was een van de 37 stemmers die voor de opties ‘iets anders’ koos.

Oscar had dan weer het liefst alles geselecteerd in de peiling. Nou ja. Op één na.

Alles! Behalve die spuuglelijke icoontjes.

Een boodschap waar Rich niks aan heeft:

Ik wacht met smart op de nieuwe iOS, en zie het als een frisse wind. Snap dat gezeur echt niet over die icoontjes dit dat..

Opvallend genoeg reageerde bijna verder niemand in de reacties over de winnaar, het Control Center. Wel houden meerdere personen de vingers gekruist over een functie waar helaas nog steeds niks over bekend is. Tom D is één van hen:

Wat ik het meest zou willen is Nederlandse Siri.

De resultaten

In de grafiek hieronder zijn de vijf meestgekozen opties afgebeeld. De grafiek met alle opties en het aantal stemmen vind je via deze link: Uitslag iCulture peilt: favoriete iOS 7-functies.

Bekijk grafiek.
Grafiek niet zichtbaar? Via deze link wel!

Verantwoording

De hierboven besproken cijfers zijn gebaseerd op onze poll van woensdag 4 september, waarbij tussen 10:00 uur en 20:00 uur 4326 stemmen zijn uitgebracht op maximaal drie favoriete iOS 7-functies.

Uitleg

We gaan de komende dagen iedere dag vragen wat jij als iCulture-lezer verwacht van de aankondigingen op 10 september. Daarbij kan het gaan om de vingerafdrukscanner in de iPhone 5S, maar bijvoorbeeld ook om de nieuwe iPhone-kleuren waar we eerder vragen over hebben gesteld of dus de meest gewilde iOS 7-functies. Elke ochtend plaatsen we om 10:00 uur een verse poll en elke avond om 20:30 uur lees je de uitslag van de peiling die dag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 13:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iculture peilt, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.