Samenvatting Apple event: Alle notebooks vernieuwd, nieuwe Cinema Display

Apple heeft vandaag een volledig nieuwe notebooklijn gepresenteerd, met sterk verbeterde grafische specificaties en een nieuw uiterlijk. Hier een overzicht.

Hoewel het eigenlijk geen iPhone-nieuws is, hier toch even een overzicht van alle vernieuwde Apple producten die vandaag door Steve Jobs geïntroduceerd zijn. De Macbook Pro heeft voor het eerst in jaren weer een nieuw jasje gekregen. En niet zomaar een nieuw jasje, maar het apparaat is op een compleet nieuwe manier gebouwd. In plaats van de kast te construeren uit verschillende onderdelen, is deze namelijk uit een enkele plak aluminium ‘uitgehouwen’, wat een veel steviger resultaat zou moeten opleveren. Er zit nu ook een super helder en dun LED-scherm in alle modellen. Verder is net als bij de nieuwe iMac het scherm voorzien van een glossy glasplaat en een zwarte omlijsting. De trackpad is nu nóg groter geworden en ook van glas gemaakt. Je kunt de hele trackpad bovendien indrukken als een muisknop, er zijn dus geen aparte muisknoppen meer aanwezig. Ook de nieuwe ‘gewone’ Macbooks zijn op deze manier vormgegeven.

Macbook

Het vorige (witte) 13″-instapmodel Macbook wordt nog steeds verkocht, maar nu voor €949 in plaats van €1199. Er zijn twee nieuwe aluminium Macbooks (ook met 13″ scherm) bij gekomen voor €1199 en €1499. Deze hebben beide een NVIDIA GeForce 9400M grafische kaart aan boord, Intel Core 2 Duo-processoren van resp. 2.0 en 2.4GHz en beide 2GB geheugen. Er lijkt geen Firewire-poort meer op aanwezig te zijn. (Afbeelding van het nieuwe model bovenaan dit artikel.)

Macbook Pro

Er zijn twee nieuwe 15″-modellen van de Macbook Pro. Deze nieuwe modellen hebben verrassend genoeg twee videokaarten aan boord: een NVIDIA GeForce 9400M en een 9600M GT met 512MB VRAM. Deze tweede kaart kost meer stroom, maar levert volgens Steve Jobs anderhalf keer zo goede prestaties. De harddrive is naast de batterij nu ook makkelijk te vervangen. De processorsnelheden zijn niet veel verbeterd: 2.4GHz Core 2 Duo in het instapmodel en 2.53GHz voor het tweede model. Ze bevatten resp. 2 en 4GB geheugen en zijn voor €1799 en €2249 te koop. Het zijn de dunste Macbook Pro’s ooit.

Het 17″-exemplaar heeft geen nieuwe looks gekregen, maar is stilletjes wel geüpdatet met een grotere harde schijf van 250GB of een 128GB flash disk en een nieuw LED scherm.

Macbook Air

De Macbook Air heeft ook een kleine maar niet oninteressante update gekregen. Het design is hetzelfde, maar er zit nu ook een GeForce 9400M-kaart in.

Verder is hij nu te verkrijgen met een 120GB harde schijf of een 128GB flash schijf. De versie met de harddisk heb je voor €1699 en met de flash disk voor €2299.

24″ LED Cinema Display

Ten slotte is er een nieuwe cinema display gepresenteerd met een diagonaal van 24″ en een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Ook deze heeft een LED-scherm met de welbekende glossy glasplaat en zwarte rand. Hij heeft verder een 3-voudige USB-hub en gaat over de toonbank voor €849. Alle nieuwe notebooks inclusief de Macbook Air zijn net als deze monitor tevens voorzien van de nieuwe Mini Display Port.

Uitlekken

Alle getoonde modellen zijn per direct leverbaar. Ironisch genoeg is voor de tweede (en tevens achtereenvolgende) keer bijna alles wat gepresenteerd werd op een special event al van tevoren uitgelekt op geruchtensites. Het lijkt erop dat Apple het dus structureel niet meer voor elkaar krijgt om dingen geheim te houden.

Meer info

Links naar alle nieuwe producten op de site van Apple:

Voor de echt geïnteresseerden staat hier de officiële video-opname van de hele keynote online.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2008, 23:53
Categorie Apple
Onderwerpen apple, display, event, keynote, macbook air, macbook pro, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.