Sabotage: ‘Apple vernielt iPods met softwareupdates’

Volgens een opmerkelijk bericht op MacNewsWorld raken iPods na twee jaar defect door een software-update die Apple moedwillig verspreidt. Maar sluitend bewijs voor deze sabotage is er niet: het blijft beperkt tot anekdotes en persoonlijke ervaringen.

iPod killerOp MacNewsWorld is een opmerkelijk artikel te vinden, geschreven door James Daley van de Britse krant The Independent. De sensationele titel ‘The Pusher of Cupertino’ voorspelt al weinig goeds, maar inhoudelijk is het artikel ook nogal opmerkelijk. Volgens Daley verspreidt Apple softwareupdates waardoor iPods na ongeveer twee jaar defect raken. Het bewijs daarvoor put Daley uit ervaringen van zijn echtgenote, vrienden en mensen op internetforums. Weliswaar geeft hij toe geen sluitend bewijs te kunnen leveren, maar hij wekt met zijn artikel wel de indruk dat er meer aan de hand is.

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen op de regel: de echtgenote van Daley had verschillende iPods die allemaal kapot gingen, maar ook een iPod nano die na twee jaar nog probleemloos werkt. Volgens Daley komt dat omdat deze iPod nooit is gesynchroniseerd met een computer. Sluit je je iPod wel op een computer aan, dan wordt deze blootgesteld aan dodelijke software-updates. Ondanks deze verdachtmakingen blijft de auteur toch steeds weer een iPod kopen omdat hij er verslaafd aan is. De website iPod Lover heeft ook wel eens gehoord dat iPods niet veel langer dan twee jaar meegaan, maar Daley zal eerst met meer bewijs moeten komen voordat hij Apple van criminele praktijken kan beschuldigen. De onfortuinlijke ervaringen van zijn vrouw, zijn vrienden en klachten op internetforums zijn niet genoeg. Het wordt tijd dat de onderzoeksbureau’s die aan de lopende band onzinnige rapporten over de tevredenheid van iPhone-bezitters uitspugen, dit onrecht eens in kaart gaan brengen, aldus Daley.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2008, 12:38
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, ipod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.