Nokia’s antwoord op de iPhone: de Nokia Tube

Nokia heeft bevestigd dat ze nog steeds werken aan een antwoord op de iPhone. Het touchtoestel met codenaam Tube heeft waarschijnlijk videofuncties.

Nokia TubeEr is al vaker van toestellen gezegd dat het Nokia’s, LG’s of Samsungs antwoord op de iPhone zou zijn, maar in het geval van de Nokia Tube is het de fabrikant die bevestigt dat het inderdaad om “hét antwoord op” gaat. Nokia heeft maandag officieel toegegeven dat ze er nog steeds aan werken. Het toestel met codenaam Tube werd al eens getoond tijdens een presentatie op de Evans Data Developer Relations Conference.

Uiterlijk heeft de Tube sterke overeenkomsten met de iPhone en ook het touchscreen is aanwezig, al is het wel iets smaller. De Tube is te herkennen aan het Nokia-logo boven het scherm en een ontbrekende homeknop.

“Dit is ons eerste touch-device”, zegt Tom Libretto, vicepresident van Forum Nokia. Ook meldt hij dat de bediening van de telefoon via het touchscreen vergelijkbaar is met de iPhone. Nokia heeft nog niet bekendgemaakt wanneer ze de Tube op de markt willen brengen. Nokia denkt met de iPhone te kunnen concurreren, vooral op volume. Sinds de lancering van de iPhone in juni heeft Apple 5 tot 6 miljoen toestellen verkocht, een mager aantal vergeleken met het aantal toestellen dat Nokia verkoopt. Libretto zei: “We hebben dat aantal verkocht sinds het avondeten op vrijdag”. De Tube ondersteunt ook Java, iets wat Apple tot nu toe niet toestaat.

De codenaam lijkt te suggereren dat Nokia het toestel ziet als een mobiel videoplatform. Mogelijk biedt de Tube ook ondersteuning voor DVB-H, de mobiele tv-standaard. De Nokia iPhone-killer draait op de touchversie van Symbian S60.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2008, 19:52
Categorie iDevices
Onderwerpen alternatieven, nokia, toestel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.