Runkeeper is overgenomen door het sportmerk Asics.

Runkeeper overgenomen door sportmerk Asics

De populaire sport-app Runkeeper is overgenomen door sportmerk Asics. In een blogpost laat de CEO van Runkeeper weten wat de overname precies inhoudt.

Asics neemt Runkeeper over.

De populaire sport-app Runkeeper is overgenomen door het bekende sportmerk Asics. Dit heeft de CEO van Runkeeper bekendgemaakt in een blogpost op Medium.

Asics heeft in het verleden al vaker geprobeerd om een app van de grond te krijgen met My Asics, maar daar hadden ze weinig succes mee. Niet zo gek dus dat ze Runkeeper overnemen: een app die al jaren fanatiek gebruikt wordt door hardlopers over de hele wereld.

Runkeeper CEO enthousiast over Asics

Runkeeper CEO Jason Jacobs omschrijft de overname als een volgende stap. “Als we vooruit kijken is het duidelijk dat fitnessmerken niet alleen fysieke producten meer maken, maar de volledige reis van de consument ondersteunen en motiveren.” Door Asics te koppelen met Runkeeper kan er volgens Jacobs een persoonlijker contact met de sporter gemaakt worden dan voorheen mogelijk was.

Voor gebruikers van Runkeeper verandert er overigens weinig. De app blijft gewoon bestaan en zal in de toekomst alleen verder uitgebreid worden met nieuwe functies. “Onze nieuwe partner laat ons sneller ontwikkelen dan ooit te voren”, aldus Jacobs.

Asics laat op haar beurt in een persbericht weten dat ze met Runkeeper een één-op-één marketingkanaal met de sporter kunnen opzetten, waarbij de sportdata van de gebruiker benut kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2016, 10:47
Categorie Apps
Onderwerpen runkeeper, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.