Runkeeper-icon

RunKeeper 6.0 introduceert nieuw startscherm en design

Populaire hardloop-app RunKeeper is in een nieuw jasje gestoken en introduceert een nieuw startscherm. Deze moet het gemakkelijker maken om meteen te beginnen met rennen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Runkeeper-icon

Hardlopers kunnen nu een sprintje trekken naar de App Store, want er staat een mooie update van Runkeeper op je te wachten. Versie 6.0 van de app heeft een uiterlijke oppoetsbeurt gekregen en introduceert een volledig nieuw startscherm.

RunKeeper 6.0 kiest voor een nieuw kleurenpallet en verandert ook de icoontjes in de app. De app oogt hierdoor een stuk frisser en is met de grote gekleurde knoppen ook wat toegankelijker geworden voor nieuwe gebruikers.

Runkeeper-6 RunKeeper-6-statistieken

Nieuw startscherm

Naast de grafische upgrade is het nieuwe startscherm de meest ingrijpende verandering van de RunKeeper-app. Zodra je de app opstart opent dit scherm zich, waar alles op staat wat je nodig hebt om te beginnen met rennen.

Zo heb je snel toegang tot je muziek (ook Spotify), trainingen en roep je met een druk op de knop je laatste trainingsschema op. Ook kun je snel je tempo, tijd of afstand instellen. “Het enige wat je nog hoeft te doen is de deur achter je dichttrekken”, aldus de updatebeschrijving.

Als we de beoordelingen van versie 6 bekijken, blijken niet alle gebruikers van RunKeeper zo gelukkig te zijn met het kleurrijke design. De app werkt prima, maar het ‘kinderlijke’ uiterlijk dat de app gekregen heeft spreekt lang niet alle hardlopers aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2015, 14:05
Categorie Apps
Onderwerpen runkeeper, update

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.