RTL Nieuws-app vernieuwd.

RTL Nieuws-app compleet vernieuwd: nieuw design en universeel

De app van het RTL Nieuws heeft een volledig nieuw design gekregen. De nieuws-app is na jaren van hetzelfde design op de schop gegaan en is tegelijkertijd universeel geworden.

Al sinds 2014 had de RTL Nieuws-app hetzelfde design, waar in de tussentijd enkele kleinere verbeteringen en nieuwe functies aan toegevoegd zijn, waaronder de Apple Watch-app (die daarna ook weer verdween). Vandaag heeft de nieuwsorganisatie een volledig nieuwe versie klaargezet die past bij de nieuwe huisstijl van de website van RTL Nieuws. Het gehele design is een stuk lichter en minder druk. De navigatie is ook verbeterd.

RTL Nieuws met nieuw design

RTL Nieuws was, samen met De Telegraaf, nog één van de weinige grote nieuwsorganisaties die in hun app gebruikmaakte van een zijmenu. In versie 4.0 van de RTL Nieuws-app is daar deels verandering in gekomen. Onderaan de app vind je nu een menubalk waarmee je snel kan navigeren naar vier categorieën: nieuws, net binnen, uitzendingen en weer. De Nieuws-pagina is de startpagina van de app waar je alle nieuwsartikelen onder elkaar vindt. De blauwe subtitel laat zien waar het over gaat of onder welke categorie het nieuws valt. Verder onderin deze pagina vind je nog de overige categorieën zoals Tech, Boulevard en EditieNL.

RTL Nieuws met vernieuwd design.

De lijst Net binnen doet denken aan de soortgelijke pagina’s bij de NOS- en NU.nl-app. Als je snel het laatste nieuws wil checken, dan moet je dus bij deze pagina zijn. Het Uitzendingen-overzicht biedt een verzameling van alle nieuwsbulletins en uitzendingen van zowel het nieuws als van EditieNL en RTL Boulevard. De weespagina laat de actuele weerkaart van Buienradar zien, met daaronder een korte geschreven samenvatting. Het volledige bericht stuurt je helaas door naar de website van Buienradar en niet naar de Buienradar-app.

Zijmenu voor categorieën
Ondanks dat de app een nieuwe knoppenbalk gekregen heeft, is het niet helemaal over en uit met het zijmenu. Alle categorieën als politiek, binnenland en sport vind je via de knop linksboven. Als je dus alleen maar politiek- of technieuws wil lezen, dan moet je in dit menu zijn. Helaas kun je het menu niet zelf samenstellen, wat wel mogelijk is bij bijvoorbeeld de NOS en NU.nl. Je kan je tot slot aanmelden met je RTL-account om instellingen zoals pushberichten te wijzigen. Het is helaas niet mogelijk om een donkere weergave in te stellen. De app is wel aangepast voor de iPhone X.

Weer en menu in RTL Nieuws-app.

Tegelijkertijd met deze grote update heeft RTL van de gelegenheid gebruikgemaakt om de app universeel te maken. Dat betekent dat er nu nog maar één app is voor zowel de iPhone als iPad. RTL startte in 2012 ooit met de RTL Nieuws365-app voor de iPad, die een soort online magazine moest worden. Ook die app zag er in grote lijnen jarenlang hetzelfde uit. Versie 4.0 voor de iPad heeft hetzelfde wittere design als de iPhone-versie en je kan nu ook gewoon verticaal scrollen in plaats van alleen horizontaal. Door het grotere scherm passen er wel meer nieuwsberichten met meer tekst op één pagina.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2018, 15:33
Categorie Apps
Onderwerp rtl
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.