RTL-XL-icon

RTL XL-app ondersteunt nu Chromecast gratis voor alle gebruikers

De RTL XL-app maakt ondersteuning voor Google's Chromecast nu ook beschikbaar als je geen RTL XL Premium-lid bent. Daarnaast is de zoekfunctie verder uitgebreid en onthoudt de app waar je gebleven bent.

RTL-XL-icon

De RTL XL-app (link) kreeg een tijdje terug al een nieuw ontwerp, maar is nog niet klaar met het introduceren van nieuwe functies. Versie 4.4.0 is vooral interessant voor eigenaren van een Chromecast, maar breidt daarnaast ook de programmazoekfunctie uit en maakt het makkelijker om snel een bepaalde scène te vinden.

Met de RTL XL-app kon je al langer Google’s Chromecast gebruiken om video direct vanaf je iDevice naar een tv te streamen, maar deze functie was tot voorheen alleen beschikbaar voor RTL XL Premium leden. Daar komt met versie 4.4.0 van de app verandering in; de Chromecast-ondersteuning is nu voor iedereen te gebruiken. Als je meer wilt weten over de Chromecast, kun je terecht bij onze review.

RTL XL scene kiezen

Aangepaste zoekfunctie in RTL XL-app

RTL XL aangepaste zoekfunctie Naast Chromecast-ondersteuning past RTL XL ook de zoekfunctie aan. Vanuit de lijst met alle beschikbare programma’s kun je nu ook zonder iets in te typen scrollen naar de uitzending waar jij naar op zoek was. Als je tijdens het bekijken van een video vooruit- of terugspoelt krijg je ook duidelijker te zien welke scène in beeld is.

Tot slot onthoudt de RTL XL-app voortaan precies waar je gebleven bent als je een aflevering niet af kunt kijken. Zodra je de aflevering op een later moment weer opstart, gaat de app verder waar je gebleven was, zelfs als je niet ingelogd bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2016, 17:43
Categorie Apps
Onderwerpen chromecast, rtl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.