Amac-medewerkers in Rotterdam

Rotterdam krijgt een Flagship Store, maar niet van Apple

In Rotterdam komt een Apple Premium Flagship Store van 500 vierkante meter, twee trainingruimtes, een drie meter lange servicebalie en een aparte technische dienst voor iPhone en iOS.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Komt er ooit nog een Apple Store Rotterdam? Het maakt eigenlijk niet meer uit, want Amac is Apple voor. Zij gaan op de Lijnbaan in Rotterdam een Apple Premium Flagship Store openen. Op dit moment wordt er flink verbouwd aan de nieuwe winkel. Apple heeft ontwerpers uit Cupertino gestuurd om te zorgen dat voor het eerst in Nederland een vernieuwd store-design wordt toegepast. Het belooft iets bijzonders te worden. Op bijna 500 vierkante meter en twee verdiepingen is straks alle ruimte voor Apple-producten, accessoires, service en ondersteuning. Op zaterdag 29 oktober is de feestelijke opening.


Amac Flagship Store in Rotterdam tijdens de verbouwing

Amac Flagship Store in Rotterdam

Een sneak preview van de nieuwe winkel hebben we helaas nog niet, maar het zal er anders uitzien dan de huidige winkel in Den Haag, die nog volgens de oude opzet is ingericht:

Amac Den Haag

Amac is de grootste Apple Premium Reseller in Nederland en gaat eigenlijk een beetje tegen de trend in. Terwijl meerdere iCentre-winkels de afgelopen jaren hun deuren moesten sluiten en Dixons vorig jaar helemaal uit het straatbeeld verdween, loopt het bij Amac op rolletjes. Zij zien het aantal klanten toenemen en kijken tevreden toe hoe Apple het productaanbod steeds meer verbreedt. Amac geeft kopers van een Mac en iPad een gratis introductiecursus om ze op weg te helpen en gaat op de nieuwe locatie twee trainingsruimtes daarvoor inrichten. In de nieuwe Flagship Store komen 14 flexplekken voor de ondersteuning van klanten. Verder is er een drie meter lange servicebalie en een aparte technische dienst voor iPhone en iOS. De keten geeft drie jaar garantie, net als voorheen bij Dixons het geval was.

Amac-medewerkers in Rotterdam

Amac heeft in universiteitsstad Rotterdam al twee winkels: eentje op de Lijnbaan en een conceptstore in de Alexandrium Woonmall. Daar komt nu een derde bij, eveneens op de Lijnbaan. Op de nieuwe locatie gaat Amac ook zakelijke diensten (Professional Services) aanbieden.

Rotterdamse Apple-fans kunnen op 29 oktober de feestelijke opening meemaken.

Bron: persbericht Amac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.