Reacties voor: Waarom roségoud opeens een hype is

Apple maakte rosegoud een populaire kleur voor iPhones, waardoor andere fabrikanten het voorbeeld volgden. Maar waarom is rosegoud zo populair?
Lees het complete artikel → Waarom roségoud opeens een hype is
Eveline Meijer -

Reacties: 28 reacties

  1. Het spijt me, maar ik blijf het geen porem vinden. Doet pijn aan mijn ogen. Eerder cheapy dan luxe naar mijn smaak.

  2. Origineel geplaatst door Boldfella
    Het spijt me, maar ik blijf het geen porem vinden. Doet pijn aan mijn ogen. Eerder cheapy dan luxe naar mijn smaak.

    Gelukkig is iedereen anders. Zojuist een rose gouden iPhone 6S Plus voor m’n vriendin gekocht.

  3. Mijn inziens wordt het ook door velen gekocht om ‘de wereld’ te laten zien dat ze de 6S hebben…meer niet.

  4. Het is gewoon een verdomd mooie kleur. Ik vind het zelf (voor vrouwen voornamelijk) stijlvoller dan geelgoud.

  5. Zelf is die Roségoud ook niet mijn smaak, maar ik denk zeker dat het heel erg aanspreekt voor de vrouwelijk gebruiker, maar is zeker niet een puur voor vrouwen, net zoals dat soms van de witte iPhone en iPad gezegd wordt.

    Vrouwen hebben gelukkig een grote inhaal slag gemaakt met het gebruik van elektronica zoals smartphones en laptops.
    en ik zie zelf om mij heen dat heel duidelijk vrouwen er ook zich voor interesseren.

    Als ik kijk hoe mijn vrouw (toen redelijk digibeet) bang was voor haar eerste iPhone, en nu net zo gemakkijk al haar dingen op de iPhone en iPad doet.
    en ook graag toch wel zo’n Roségoud iPhone wilt hebben 🙂

    Ik ben benieuwd wat voor andere versie kleuren Apple gaat komen in de komende jaren 🙂

  6. Origineel geplaatst door Harold
    Mijn inziens wordt het ook door velen gekocht om ‘de wereld’ te laten zien dat ze de 6S hebben…meer niet.

    Precies!
    Geef mij maar weer gewoon zwart, geen space Grey maar zwart zoals de iPhone 3 en 4 !

  7. Ik heb van de week de gewone wit gouden iPhone 6s plus gekocht. Vind het gewoon een frissere kleur dan de space grey.

  8. Gelukkig zijn er meer die mijn mening delen….
    Lelijk
    Cheap
    en een vreselijke kleur
    Alles behalve ‘stijlvol’

    Maar voor ieder z’n meug

  9. Origineel geplaatst door Boldfella
    Het spijt me, maar ik blijf het geen porem vinden. Doet pijn aan mijn ogen. Eerder cheapy dan luxe naar mijn smaak.

    Gelukkig verschillen smaken. Mijn vrouw heeft de iphone se gekocht in rosegoud. Best wel een stijlvol toestel!

  10. Ik ben spacegrey en de zwarte voorkant van de iPhone ook wel spuugzat, dus zou graag overschakelen op een ander kleurtje.

    Helaas stoort het zwarte randje tussen het scherm en de witte voorkant mij. Hopelijk werken ze die eindelijk weg in de iPhone 7.

  11. Origineel geplaatst door Xeno
    maar is zeker niet een puur voor vrouwen, net zoals dat soms van de witte iPhone en iPad gezegd wordt.

    Laat ik nu toch net geen witte iPhone en iPad mini hebben, en ik ben toch een man. 🙂
    Die gouden kleurtjes zeggen mij niks, maar gelukkig heeft niet iedereen dezelfde smaak, het zou maar een eentonige wereld zijn.

  12. Spijtig genoeg is dit alleen om te laten zien dat je over een “6s” beschikt, wordt door sommige personen als status gezien (ook binnen mijn vrienden kring) – kleur en smaak Tjaa 😉

    Ik ben sinds introductie trouw gebleven aan spacegrey / zwarte iPhone in combinatie met hoesje waardoor mijn telefoon (merk, aantal GB) niet opvalt.

  13. Ik zou wel een geheel witte iphone willen hebben, net als de oudere laptop van apple.

  14. Ofschoon Space Grey mijn voorkeur geniet (zwarte schermrand leidt niet af), heb ik ook een zwak voor de roségouden kleur. Ik vind de kleur niet persé vrouwelijk (niet overwegend roze) en best wel luxe uitstralen. Los van alle uiteenlopende persoonlijke meningen (waar voor alle wat valt te zeggen), heeft ‘wetenschappelijk’ (?) onderzoek uitgewezen dat de roségouden kleur een positieve uitwerking kan hebben. Maar niets is zo veranderlijk als de mode. Dat dan weer wel.

  15. De duurdere hifi spullen zoals Marantz en de ES serie van Sony hadden vroeger al champagne goud als kleur om extra luxe uit te stralen. Dat is 20 jaar geleden. Als je maar lang genoeg wacht, zie je alle modegrillen weer gerecycled worden.

  16. De zes serie is gewoon het mooist met een zwarte voorkand. Rosé is mij te mode gevoelig.

  17. Het is een mooie kleur

  18. Space gray 🙂

  19. Overigens zou ik een rosé gouden of geel gouden iPhone met een zwarte voorkant meteen kopen. Hoewel de meeste apps eigenlijk meer wit zijn en dat dus geen probleem is. Toch vind ik de zwarte voorkant met gouden behuizing geweldig (Apple Watch, MacBook)

  20. Origineel geplaatst door Liocorno
    Spijtig genoeg is dit alleen om te laten zien dat je over een “6s” beschikt, wordt door sommige personen als status
    gezien (ook binnen mijn vrienden kring) – kleur en smaak Tjaa 😉

    Ik ben sinds introductie trouw gebleven aan spacegrey / zwarte iPhone in combinatie met hoesje waardoor mijn telefoon (merk, aantal GB) niet opvalt.

    Aantal GB is toch niet te zien…

  21. Ik vind het, als man zijnde, ook wel een mooie finish. Het is vooral niet zo duidelijk kitsch als goud, maar heeft iets fris en elegants, vooral als finish van een technisch mooi ontworpen toestel. Het ziet nog steeds kwalitatief hoogwaardig uit.

    Ik moet wel zeggen dat ik alleen deze finish mooi vind. De kleur (rozégoud is eigenlijk geen kleur) vind ik in het algemeen niet zo mooi.

  22. Is het nou Roségoud of Rosegoud? (Het is een mix in dit artikel).

    Of Rozégoud…? (Ehm… nee.)

  23. Had een rose Ipad pro 9’7 besteld. Toen ie geleverd werd vond ik juist de witte rand om het scherm afschuwelijk. ‘t Rose goud vond ik wel mooi.
    Toch maar naar de Apple store en geruild voor een Space grijs …met zwarte rand.

    Ieder zijn smaak!

  24. Zaterdag nog naar de Appleshop in de passage Den Haag geweest -wat een grandeur daar- om naar de kleuren van de SE te kijken. Deze maand wil ik de SE namelijk kopen. Ja ja vakantiegeld komt! Heb nu een witte S4. Keuze is gemaakt: Rosé. Wat een luxe uitstraling, Tegen het vrouwelijke aan. ‘Past wel bij jou,’ zei een vriendin. ‘Klopt,’ antwoordde ik. ‘Ik mag je steeds meer,’ zei ze verder. Ik vroeg waarom. ‘Omdat je toegeeft aan je vrouwelijkheid in je, die iedere man bezit maar niet durft te laten zien.’ Toevallig kwam een andere vriendin binnen en zag ons staan bij de tafel met de SE’es. ‘Laat me raden welke kleur je kiest. Rosé want het past gewoon bij je.’

  25. Verbazend om te zien dat ook hier smaken verschillen…😉

    @Niels: Roségoud doet denken aan dat drankje, kan niet de bedoeling zijn vermoed ik. Als je vanuit het Engels denkt is rosegold trouwens roosgoud.

  26. @Xeno: Het is geen rosé en geen goud, maar roze aluminium. ‘Rosé goud” is een marketing truc, want in de wereld van dure dingen (zoals dure Zwitserse horloges) is rood goud op het ogenblik in de mode. (Het is : rood goud, geel goud, wit goud.)
    Apple geeft je dus de suggestie dat je een kostbaar apparaat hebt. Ik vind het lelijk, het doet me aan My Little Pony denken, bah. Wil voor geen goud een roze apparaat. En ik ben een vrouw.

  27. Dit zinnetje: “Interesse in andere kleuren was er niet, totdat Steve Jobs met de kleurrijke iMac G3 kwam.” is natuurlijk je reinste onzin. O.a. de NL klonenbouwer G2 had in de jaren 90 vorige eeuw al een range met felgekleurde PC’s. Gepresenteerd op de toen nog bestaande Efficiency-RAI…
    Ik snap dat er hier veel Apple fans zijn, maar kom op mensen, onze Steve is neit voor alle innovaties in de ICT wereld verantwoordelijk…

  28. En 9 van 10 iPhone gebruikers doen er dan een hoesje, cover of sleeve omheen. Wat maakt het dan nog uit? Weg kleur. Weg looks.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.