Reacties voor: Europees Parlement schaft roamingkosten vanaf juni 2017 af

Roaming zal vanaf juni 2017 definitief worden afgeschaft. Sinds 2013 werd er al over onderhandeld, maar er is nu een akkoord bereikt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Dat zeiden ze 2 jaar geleden ook.. 😓

  2. Ik vertrek precies een jaar te vroeg op Erasmus!

    Het zou wel handig zijn als ze dit zouden afschaffen. Al zie ik in de nabije toekomst elke provider al klagen om toch kleine roamingkosten ( die niet winstgevend zijn) in rekening te mogen brengen.

  3. Pas als het is ingevoerd en duidelijk wordt dat er geen achterdeurtjes in zitten, ben ik opgelucht. Maar als deze regeling betekent dat de NL abonnementen duurder worden, ben ik minder blij. Ik doe het dan liever op vakantie zonder 4G. Uiteindelijk geldt voor de telcoms maar 1 ding: winst behalen.

  4. @Flieps: gek hè. Bedrijfen die winst proberen te maken. Een schande.

  5. Daar gaat onze netneutraliteit…

  6. Hopelijk gaat het nu echt door! Heb netwerk keuze handmatig op KPN staan aangezien ik dagelijks en regelmatig even in België ben voor werk. Vaak ook op de locatie waar ik moet zijn is er WiFi maar ook vaak niet!

  7. Goed nieuws dat de roamingkosten officiëel worden afgeschaft, maar ik ben benieuwd wat ons, als consument, dit gaat kosten. Waarschijnlijk worden alle abonnementen hierdoor duurder.

    Wel slecht nieuws is dat de “internet fast lane” nu wordt toegestaan! Waarschijnlijk is dit een kadootje voor die arme providers als vergoeding voor het afschaffen van roamingkosten. Bereid je er maar op voor dat straks met je 4G abo of je glasvezel thuis de reclames met een noodvaart naar binnen vliegen, terwijl datgene wat je eigenlijk wilde zien met Chinese snelheden komt aanslakken.

  8. Dat ze niets extra’s mogen vragen Is super maar gaat het gebruik wel van je nl bundel af of betaal je de gewone nl prijs?

    Denk het eerste maar staat er niet zwart op wit in dus zie ik nog een mogenlijk addertje

  9. Mooi en dat hebben ze ingeruild voor onze netneutraliteit.

    Zucht.

  10. Ik heb twijfels bij het volgende:

    “This is why there is a fair use safeguard. Once that limit is reached while being abroad, a small basic fee can be charged. This will be much lower than current caps (maximum prices that operators can charge consumers for roaming in the EU) and is likely to decrease even further. The Commission has been mandated to define the details of the fair use limit.”

    Hierover is dus nog helemaal niets bekend. Dat is mogelijk een achterdeur om de telecomproviders alsnog hun zin te geven, zonder tussenkomst van het Europees Parlement. Ook is het bedroevend dat het ten koste gaat van vergaande netneutraliteit.

  11. Genoeg gaten in deze kaas: internetten in het buitenland wordt een ‘gespecialiseerde dienst’ en mag dus een apart prijskaartje krijgen. Roamen wordt ‘Buiten bundel’ verklaard en krijgt weer een apart prijskaartje in plaats van lage bandbreedte.

  12. Origineel geplaatst door Onno
    Genoeg gaten in deze kaas: internetten in het buitenland wordt een ‘gespecialiseerde dienst’ en mag dus een apart prijskaartje krijgen. Roamen wordt ‘Buiten bundel’ verklaard en krijgt weer een apart prijskaartje in plaats van lage bandbreedte.

    Uhh, volgens mij begrijp je de tekst niet zo goed. Misschien nogmaals lezen?

  13. Ik vermoed dat ons hier zomaar een oor is aangenaaid. We zijn netneutraliteit kwijt en krijgen er iets voor terug want niet scherp gedefinieerd is en nog alle kanten op kan.
    In 2017 zullen we het weten. Maar gezien alle manipulaties van industrieën op patent, copyright, privacy en TTIP vlak, heb ik heel weinig vertrouwen in hun eerlijkheid.

  14. Straks maar kijken in welk EU land het abonnement het goedkoopst is en daar een Simkaart bestellen. Dan kan ik daar thuis lekker goedkoop mee bellen en internetten.

  15. Die “fair use safeguard” wordt mogelijk iets heel venijnigs. Veel mensen zullen denken dat ze nu “veilig” veel kunnen internetten en alsnog een gepeperde rekening krijgen. Dit lijkt wel ontworpen om het opbrengstenverlies van de afschaffing van roaming charges volledige te compenseren en misschien zelfs nóg meer aan te verdienen.

    En het overboord gooien van netneutraliteit is een regelrechte schande! Geen enkele consument is hiermee gediend. Alleen de lobbies…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.