‘Samsung gaat OLED-schermen voor iPhone leveren’

Samsung gaat mogelijk OLED-schermen leveren voor de iPhone, zo zeggen Aziatische bronnen. In november wil Apple beslissen of ze de overstap van LCD naar OLED maken.

samsung-galaxy-s6-edgeSamsung maakt momenteel al OLED-schermen voor de Apple Watch. In de toekomst zouden ze ook de productie van OLED-schermen voor de iPhone op zich kunnen nemen, beweren Koreaanse bronnen. Samsung gebruikt ze zelf al in de Galaxy S6 Edge (zie foto).


Een OLED-scherm zou een logische volgende stap zijn voor de iPhone 7, die een nieuw design krijgt. Momenteel maken iPhones nog gebruik van lcd-schermen, zoals je ook in onze iPhone 6s review kon lezen. OLED-schermen zijn energiezuiniger, kunnen platter worden uitgevoerd en de zwarttinten zijn zwarter dan bij LCD.

Samsung steeds belangrijker voor Apple

Voorheen was LG Display de belangrijkste fabrikant voor iPhone- en Apple Watch-schermen. Recent is Samsung aan dat lijstje toegevoegd: Apple’s rivaal is sinds kort begonnen met het leveren van OLED-schermen voor de Apple Watch en heeft uitzicht op nog meer opdrachten. Apple heeft samples van Samsung’s OLED-schermen voor de iPhone ontvangen en is ze nu aan het beoordelen. Ooit waren er geluiden dat Apple Samsung zoveel mogelijk buiten de deur probeerde te houden, maar de rol van de Koreanen lijkt alleen maar groter te worden. Voorheen liet Apple de A7- en A8-chip in de iPhones produceren door TSMC, maar met de komst van de iPhone 6s is ook Samsung ingeschakeld als fabrikant voor de A9-chip.

Apple zou in november een beslissing willen nemen en Samsung bereidt zich daar alvast op voor. Ze hebben investeringen op de rol staan om de fabrieken op te schalen naar massaproductie. Toch zijn er ook geruchten dat Apple pas in 2017 wil overstappen op OLED-schermen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 oktober 2015 om 13:31
Onderwerpen
,
Categorie
Geruchten

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.