Reacties voor: Rechter belooft Apple en Samsung een doos chocola

Rechter Lucy Koh beloofde Apple en Samsung een doos chocolade, als ze erin slagen om de patent- en copyrightclaims tussen beide bedrijven op te lossen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Ik denk dat het heel normaal is om een patentschending via de rechter uit te vechten. Hiermee geeft de rechter toch aan dat Samsung best wel een iphone kloon mag maken zolang ze er maar met Apple over praten.

  2. Dan lees jij toch wat anders dan ik.
    Ik maak erop uit dat die rechter vind dat het getouwtrek over evt patenten die wel of niet gestolen zijn over de rug van de belastingbetaler maar eens afgelopen moet zijn. Zo,n rechtzaak word toch voor het overgrote deel betaald door de gewone mens.

  3. Heeft Samsung nou die toestellen laten zien of niet?

  4. Apple heeft 70 miljard, ze moeten toch wat met hun geld doen? Typisch geval van rechtzaak voeren omdat het kan.

  5. Waarom kopen ze samsung niet gewoon op als ze toch zoveel geld kwijt zijn aan elkaar?

  6. Ik geef Apple gelijk, Samsung kopieert de iPhone als chinezen. Klakkeloos.

    En nu weer sluiten:$

  7. Oeh Apple vs Samsung

  8. gewoon samenwerken is het best, kunnen ze wat van leren, allemaal!

  9. Dat apple gewoon samsung opkoopt ze hebben toch geld genoeg en is opgelost

  10. Beetje sneu bedrijf Samsung. Kunnen alleen maar meeliften en kopiëren van andere succesvolle bedrijven met wél innovatieve producten. Samsung heeft jarenlang kwalitatief waardeloze telefoons opgeleverd. Weinig innovatie en pioniers positie op telefonie gebied. Ik hoop dat Apple alle rechtzaken wint en Samsung de vernieling in helpt in de telcom wereld. Laat ze maar weer TV’s gaan maken. Dat kunnen ze wél.

  11. Ik ben een Applefan, vanaf de iPhone in 2007, ondanks dat klote iTunes, destijds een reden om geen iPod te nemen!
    Daarvoor had ik altijd Nokia tot deze mobieltjes uitbrachten die altijd vastliepen, kortom rommel! Ben toen overgestapt op Samsung, vooral vanwege hun mooie slanke modellen en kwalitatief vele malen beter, dus vind het onzin om te schrijven dat ze rotzooi maken, misschien moet je niet gewoon wat roepen maar uit eigen ervaring praten! Er is niks zo hinderlijk als papegaaien die ook wat gehoord hebben!

  12. Origineel geplaatst door Kawaschapi
    Ik ben een Applefan, vanaf de iPhone in 2007, ondanks dat klote iTunes, destijds een reden om geen iPod te nemen! Daarvoor had ik altijd Nokia tot deze mobieltjes uitbrachten die altijd vastliepen, kortom rommel! Ben toen overgestapt op Samsung, vooral vanwege hun mooie slanke modellen en kwalitatief vele malen beter, dus vind het onzin om te schrijven dat ze rotzooi maken, misschien moet je niet gewoon wat roepen maar uit eigen ervaring praten! Er is niks zo hinderlijk als papegaaien die ook wat gehoord hebben!

    I totally agree !!
    Hoeveel heeft Apple al gekopieerd van Samsung? Nou?

  13. Ik heb 2 Samsung telefoons gehad die allebei na een jaar kuren kregen. Mijn eerste iPhone uit 2008 doet het nog steeds zonder problemen. Rest my case.

  14. Origineel geplaatst door Rory
    Waarom kopen ze samsung niet gewoon op als ze toch zoveel geld kwijt zijn aan elkaar?

    Samsung zou Apple misschien wel eens kunnen kopen? Samsung is een veel groter bedrijf met veel meer bedrijfstakken dan Apple. Dat gaat zelfs tot scheepsbouw.

  15. Origineel geplaatst door Martijn
    Ik heb 2 Samsung telefoons gehad die allebei na een jaar kuren kregen. Mijn eerste iPhone uit 2008 doet het nog steeds zonder problemen. Rest my case.

    Hahaha! Schroef die super iphone van je is open! En vertel mij dan is wie de iphone’s chips e.d heeft gemaakt, juist Samsung. Ofwel je Iphone is een bijna een Samsung telefoon met een Apple logo…

  16. @Drime: Bel gehoord, maar geen klepel zien hangen?
    De iPhone 4 draait op een A4 chip van Apple die gebouwd is uit een basischip van Samsung. De nieuwste A5 chip is niet vanuit Samsung gebaseerd, en oudere modellen ook niet.

  17. @Lennie: Nokia is ook groter dan Apple, maar Apple heeft een groter potje met geld staan.

  18. De heren van samsung en apple drinken samen wat. En andere maken zich druk om hun spelletje. Het is een groot spel

  19. Ik heb een Galaxy S II en een iPhone 4, ben een nutrale fan, vind dit allemaal gewoon dikke zever wat apple doet, hoeveel chinese namaak toestellen zijn er wel niet gelijk een iPhone ? dat hier dan iets aan wordt gedaan, maar Samsung verkoopt goed en is een directe concurrent van apple , dit is eerder het probleem, en dan nog…la iedereen toch zijn weg begaan , concentreer u op het maken van een volgende top smartphone in de plaats van patenten hier patenten daar patenten overal…

  20. Origineel geplaatst door Lennie
    Origineel geplaatst door Rory Waarom kopen ze samsung niet gewoon op als ze toch zoveel geld kwijt zijn aan elkaar?Samsung zou Apple misschien wel eens kunnen kopen? Samsung is een veel groter bedrijf met veel meer bedrijfstakken dan Apple. Dat gaat zelfs tot scheepsbouw.

    Zo werkt het niet. Ik zal het je laten zien, bron Wikipedia:

    Apple 2010
    Omzet $ 65,23 miljard (2010)
    Winst $ 14,01 miljard (2010)

    Samsung 2009
    Omzet $ 172.5 miljard (2009)
    Winst $ 13.8 miljard (2009)

    Samsung 2004
    $ 101,7 miljard (2004)
    $ 15,2 miljard (2004)

    Zoals je kunt zien, maakt Apple meer winst dan Samsung, terwijl de winst van Samsung steeds verder afneemt over de jaren.

    Nu moet je even goed onthouden, dat Apple miljarden aan Samsung betaalt voor enkele onderdelen (o.a. voor de iPhone). Zou Apple omschakelen naar eigen onderdelen, dan zou Samsung miljarden aan zowel omzet als winst verliezen (enorm veel).

  21. Applaus voor deze rechter.
    Het is toch prachtig dat je tegen directeuren van miljardenbedrijven zegt: “Kinderen, als jullie geen ruzie maken krijgen jullie SNOEP !”

  22. @Martijn: Jij vindt Apple dus innovatief? Je kunt veel van Apple zeggen, maar dat zijn ze juist niet. Waar Apple heel goed in is, is om van elk concurrerend product het beste te nemen. Wat heeft apple nu zelf ontwikkeld? Processors zijn allemaal aangepaste arm’s (door Samsung aangepast). Displays? Ontwikkeld en geleverd door Samsung.
    Verder qua besturingsysteem (iOS 5) kopiëren ze het volledige notificatiesysteem van Android. Verder “verzinnen” ze ook een soort whattsapp.
    Qua os op de Mac vindt ik het al helemaal erg. Gewoon een aangepaste grafische schil op Linux plus wat kleinere aanpassingen onderuit.
    Conclusie: innoverend zijn ze niet, maar Apple maakt wel mooie producten.

  23. Verstandige rechter. Zullen die duurbetaalde advocaten wel niet leuk vinden.

  24. @Corne64: In elk geval geeft de rechter aan dat Apple en Samsung beter als volwassen mensen met elkaar om zouden kunnen gaan. Lijkt me volkomen juist.

  25. Origineel geplaatst door Matthijs
    Qua os op de Mac vindt ik het al helemaal erg. Gewoon een aangepaste grafische schil op Linux plus wat kleinere aanpassingen onderuit.

    Wat een onzin. Ten eerste is de kernel van OS-X gebaseerd op BSD en MACH. Heeft weinig tot niets met Linux te maken. Daarnaast is de grafische schil tot in de details onderdeel van het OS. Slecht vergelijkbaar met X op Linux, ook qua technische implementatie. Als je bijv. eens kijkt hoe OSX onder de motorkap geconfigureerd en bestuurd wordt zul je zien dat daar veel innovaties in zitten. Lees je eens in zou ik zeggen. Wikipedia artikelen genoeg…

  26. Origineel geplaatst door Matthijs
    @Martijn: Jij vindt Apple dus innovatief? Je kunt veel van Apple zeggen, maar dat zijn ze juist niet. Waar Apple heel goed in is, is om van elk concurrerend product het beste te nemen. Wat heeft apple nu zelf ontwikkeld? Processors zijn allemaal aangepaste arm’s (door Samsung aangepast). Displays? Ontwikkeld en geleverd door Samsung. Verder qua besturingsysteem (iOS 5) kopiëren ze het volledige notificatiesysteem van Android. Verder “verzinnen” ze ook een soort whattsapp. Qua os op de Mac vindt ik het al helemaal erg. Gewoon een aangepaste grafische schil op Linux plus wat kleinere aanpassingen onderuit. Conclusie: innoverend zijn ze niet, maar Apple maakt wel mooie producten.

    Dat is natuurlijk een onzin argument. Zo kun je elk bedrijf als “niet-innoverend” noemen. Omdat ze dus zelf niet de processor/ram/display etc ontwikkeld hebben, zijn ze niet innoverend.

    Waar imo Apple heel sterk in is, is juist wel een totaal nieuw concept neer te zetten. Je kunt het niet met de Apple filosofie eens zijn, dat is een ander punt. Maar dat ze niet innoverend zijn, is onzin. Toen de iPod uitkwam, was Apple innoverend. Toen de iPhone uitkwam, was Apple innoverend. Toen de iPad uitkwam, was Apple innoverend. En om maar helemaal terug te gaan naar het begin, toen de Apple Lisa uitkwam, was Apple innoverend.

    Het is net als met ideeën, de losse onderdelen van een idee “zweven”. Alleen sommigen zijn in staat om in deze losse ideeën een totaal nieuw concept te zijn. En dat is toch wel de kern van innovatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.