Recente apps en tweaks: FakeClockUp, FullDrop, Mail Enhancer, ManualCorrect, MyVolume, Page2D, TruPrint & Undeletable Apps

In dit artikel worden de recente apps en tweaks FakeClockUp, FullDrop, Mail Enhancer, ManualCorrect, MyVolume, Page2D, TruPrint en Undeletable Apps voor de iPhone, iPod touch en iPad besproken.

Tweak iPhoneIn dit artikel worden een aantal apps en tweaks besproken die recent uit zijn gekomen voor de iPhone (en waar van toepassing de iPod touch en iPad). Meer specifiek worden in dit artikel FakeClockUp, FullDrop, Mail Enhancer, ManualCorrect, MyVolume, Page2D, TruPrint en Undeletable Apps besproken.

FakeClockUp

FakeClockUpEén van de elementen die bepaalt hoe snel of langzaam je iPhone aanvoelt, is de duur van de in iOS aanwezige animaties. De tweak FakeClockUp biedt je de mogelijkheid om de duur van deze animaties aan te passen, waardoor het lijkt alsof je vandaag al de iPhone 5 in handen hebt. Om enigszins het gevoel van iOS te blijven houden, wordt aangeraden om een animatiesnelheid van 1,6x tot 2x te gebruiken.

FakeClockUp is gratis beschikbaar via de standaard niet aanwezige repository Moyashi: http://hitoriblog.com/apt/

FullDrop

De applicatie FullDrop stelt je in staat om meer te kunnen doen met je DropBox-account op iOS, zoals het uploaden van andere types bestanden dan foto’s. De bestanden die gedownload zijn worden geplaatst in de map /var/mobile/Library/FullDrop en kun je dus met extensie iPhone Folders of een applicatie als iPhone Explorer benaderen. Je kunt bestanden uploaden door ze ook in deze map te plaatsen. Lokale bestanden zijn te verwijderen door de bekende slide-beweging, ondersteuning voor het op afstand verwijderen van bestanden zal nog worden toegevoegd.

FullDrop is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

Mail Enhancer

De tweak Mail Enhancer voegt een aantal functies toe aan de standaard e-mailapplicatie in iOS. Zo is het mogelijk om per e-mailadres een handtekening in te stellen die ook HTML kan bevatten. Daarnaast is het met Mail Enhancer mogelijk om zelfgekozen notificaties te ontvangen bij binnenkomende e-mail (vibratie, popup, ringtone of spraak). Wat betreft spraak kun je jouw toestel aan laten kondigen van wie je (en hoeveel) e-mail(s) hebt ontvangen. Je kunt ervoor kiezen om het geluid of de spraak ook te laten horen als je het toestel op stil hebt staan of kunt de spraak alleen laten horen als je een koptelefoon gebruikt. Met behulp van een zelf in te stellen gebaar in Activator kun je eenvoudig geluid/spraak in- en uitschakelen. Mail Enhancer is te gebruiken op iOS 4.0 en hoger en is in te stellen via het menu Instellingen.

Mail Enhancer is voor $1,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

ManualCorrect

ManualCorrectDe tweak ManualCorrect voorkomt dat de standaard aanwezige autocorrectie-functionaliteit ongevraagd je woorden ‘verbetert’. Na installatie van de tweak ManualCorrect zullen suggesties voor verbeteringen verschijnen die je goed kunt keuren door er op te drukken.

ManualCorrect is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

MyVolume

Met MyVolume kun je toegang krijgen tot allerlei extra opties met betrekking tot het volume van je iPhone, iPod touch of iPad. Zo kun je zelf kiezen hoe veel het volume wijzigt als je op de volumetoetsen drukt of een waarde voor het volume instellen voor als je het geluid van je toestel aan- of uitzet. Daarnaast is het mogelijk om per applicatie het geluid uit te schakelen en de iPod-applicatie altijd met een vooraf instelbaar volumeniveau op te laten starten. In combinatie met Activator is het ook mogelijk zelf een gebaar in te stellen om snel terug te kunnen keren naar een bepaald volumeniveau.

Na installatie kun je MyVolume instellen via het menu Instellingen. De tweak is eenvoudig aan- en uit te schakelen met een bijbehorende SBSettings-toggle. Naast het Engels heeft de tweak ook ondersteuning voor het Nederlands. Om gebruik te maken van de tweak heb je tenminste iOS 3.2 nodig.

MyVolume is voor $1,99 beschikbaar via de repository van ModMyi

Page2D

Page2D is een tweak die het mogelijk maakt om naast horizontaal ook verticaal door SpringBoard heen te scrollen. De tweak lijkt in opzet enigszins op Infiniboard, hoewel beide tweaks een verschillende implementatie van dit concept bevatten. In het menu Instellingen kun je er bij Page2D zelf voor kiezen hoe veel kolommen je wilt tonen. De tweak zou volgens de makers goed samen werken met Parallax, Shrink, Iconoclasm en MultiIconMover, maar niet met Barrel.

Page2D is voor $1,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

TruPrint

TruPrintMet de introductie van iOS 4.2 werd ook draadloos printen geïntroduceerd op de iPhone, iPod touch en iPad. Helaas bleek de ondersteuning van AirPrint beperkt tot een handje vol printers. De ontwikkelaars van Intelliborn (onder andere bekend van applicaties zoals MyWi, My3G en IntelliScreen) hebben dit gebrek op weten te lossen met de tweak TruPrint. Dankzij deze tweak is het mogelijk om draadloos te printen van iOS met de meeste netwerkprinters (ethernet of Wi-Fi). TruPrint zal op dit moment netwerkprinters automatisch herkennen als deze ondersteuning hebben voor Bonjour of SNMP of het een Canon netwerkprinter betreft (in het laatste geval moet je eerst de Canon iOS applicatie installeren). Het handmatig toevoegen van printers zou mogelijk moeten zijn voor gevorderde gebruikers via Management (CUPS Web). Printers die direct verbonden zijn aan een Airport Extreme worden niet ondersteund. Na het installeren van de tweak kun je het standaard Apple-menu gebruiken om te printen. Om gebruik te kunnen maken van TruPrint zul je moeten beschikken over iOS 4.2 of hoger. Gebruikers met Mac OSX 10.6.5+ kunnen ook gebruik maken van AirPrint Activator.

TruPrint is voor $9,99 beschikbaar via de repository van ModMyi. Je kunt de tweak eerst 3 dagen gratis proberen. Elke keer dat de lijst van ondersteunde printers wordt uitgebreid zal de gratis trial gereset worden.

Undeletable Apps

Undeletable AppsUndeletable Apps is een eenvoudige tweak met maar één doel: het voorkomt dat applicaties op de reguliere wijze verwijderd kunnen worden. De tweak kan handig zijn om te voorkomen dat bijvoorbeeld kinderen of onervaren gebruikers per ongeluk applicaties verwijderen als ze gebruik maken van je toestel. De tweak werkt voor alle applicaties, maar helaas niet voor Safari-shortcuts.

Undeletable Apps is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2011, 14:31
Categorie Jailbreak
Onderwerpen apps, e-mail, jailbreak, klok, printer, tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.