Rabobank MyOrder tanken-app

Nieuwe Rabobank MyOrder-app laat je tanken zonder te pinnen

Met de MyOrder On The Go!-app van de Rabobank kun je bij onbemande tankstations tanken zonder te pinnen. MyOrder stopt met activiteiten in winkels en café's.

Rabobank gaat op 1 oktober een nieuwe app invoeren, met de naam On The Go! by MyOrder. Daarmee is het mogelijk om bij tankstations te betalen zonder te pinnen. Na het wegrijden krijg je een betaalverzoek om later via iDeal het bedrag over te maken. De app betekent een nieuwe strategische koers voor MyOrder, de betaaldienst die Rabobank in 2012 overnam.

Rabobank MyOrder tanken-app

MyOrder On The Go!-app

De afgelopen drie jaar hebben we eigenlijk niet meer zoveel van MyOrder gehoord. De laatste keer dat we erover schreven, was toen ze in 2014 iBeacons gingen testen voor snoepautomaten. Eerder waren ze bezig met een iBeacons-project bij winkels. Met On The Go! by Myorder willen ze nu een nieuwe weg inslaan.

Met de app voor iOS en Android is het vanaf 1 oktober mogelijk om bij onbemande tankstations te tanken en daarna meteen weg te rijden. Na het wegrijden ontvang je een betaalverzoek. Bij bemande tankstations is het ook ogelijk dat klanten extra’s krijgen zoals gratis koffie. Vorig jaar testte MyOrder de app met vijfhonderd gebruikers in samenwerking met Tamoil, waarbij klanten meteen via de mobiele app konden betalen. Tamoil kreeg opeens inzicht wie de klanten zijn die gebruik maken van de onbemande pomp. Op die manier kunnen ze vaste klanten korting geven of aanbiedingen voorschotelen. Tegelijk belooft de Rabobank dat het met de privacy wel goed zit, omdat ze alleen geanonimiseerde klantendata doorspelen aan de tankstations. Inmiddels werkt het ook met tankstations van Texaco, Avia, Tango, Total en Argos. Bij sommige stations gaat het tanken nog sneller omdat het kenteken wordt gescand.

Normale MyOrder-app verdwijnt

Met de normale MyOrder-app kon je in kantines en café’s afrekenen, maar daar wil de Rabobank mee stoppen. Vanaf 1 oktober wordt de huidige MyOrder-app uitgefaseerd. Het bedrijf kiest vanaf dan voor twee activiteiten: tanken en betaald parkeren, beide gericht op automobilisten. De tankstations zijn in Nederland goed voor ruim 10 procent van alle pintransacties.

Foto: via Tamoil

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2017, 9:24
Categorie Apps
Onderwerpen auto, myorder, rabobank, tanken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.