MyOrder snoep

Betaaldienst MyOrder test iBeacons in snoepautomaten

De Nederlandse betaaldienst MyOrder test op het moment iBeacons speciaal voor snoep- en drankautomaten.

MyOrder snoepHet Nederlandse MyOrder test iBeacons voor snoep- en drankautomaten. Door je iPhone tegen de automaat aan te houden, kun je met behulp van de MyOrder-app betalen voor je bestelling. Op het moment worden de iBeacons voor automaten alleen nog getest bij een middelbare school in Gorinchem.

Het Nederlandse MyOrder biedt al langer een betaaldienst waarmee je vanuit een speciale iPhone-app betaalt. Hiervoor wordt op veel locaties de internetverbinding van je iPhone gebruikt. De betaalautomaten met iBeacons zijn juist afhankelijk van Bluetooth: pas als de iPhone tegen een bepaald deel van de automaat wordt aangedrukt, zal de betaling worden gemaakt. Met behulp van iBeacons en Bluetooth 4.0 zien hoe dichtbij je iPhone precies is. MyOrder gebruikt de Nederlandse ProBeacon van Clippon en Metatronics – een iBeacon ontworpen voor bedrijven.

Apple kondigde eerder dit jaar de betaaldienst Apple Pay aan, een concurrent voor het Nederlandse MyOrder. Op het moment is Apple Pay echter nog beperkt tot de Verenigde Staten. MyOrder heeft daarnaast één groot voordeel: de betaaldienst is niet afhankelijk van NFC, waardoor alle iPhones vanaf de iPhone 4s worden ondersteund.

In augustus vernieuwde MyOrder nog de iOS-app. Toen we deze nieuwe versie testte, ontdekten we echter dat MyOrder nog steeds niet een heel erg bekende dienst is:

Toen ik de app in de Amsterdamse horeca probeerde te testen, merkte in dan ook dat er ten opzichte van vijf jaar geleden niet zoveel veranderd is. Er zijn nog steeds weinig locaties en het personeel is nog steeds relatief onbekend met de dienst. Maar dat is dan ook niet waar MyOrder zich op richt. Losse café’s en restaurants aansluiten is veel gedoe, ze richten zich liever op volume, waarbij ze in één keer een reeks bedrijfskantines kunnen aansluiten. Ook blijken marketingacties met bijvoorbeeld Heineken, warbij je twee biertjes voor de prijs van één krijgt, het erg goed te doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2014, 16:55
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp myorder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.