Rabobank koopt MyOrder mobiele betaaldienst

Rabobank heeft MyOrder gekocht, een mobiele betaaldienst voor iPhone, Android, Windows Phone en BlackBerry.

rabobank myorderDe Rabobank gaat MyOrder overnemen voor “een miljoenenbedrag”. Met de app kun je mobiel bestellen en betalen in bepaalde restaurants, bij Pathé-bioscopen, in ijssalons en bij diensten als Thuisbezorgd. Ook was MyOrder betrokken bij de eerste proeven met een mobiele versie van iDEAL. Rabobank is al sinds 2003 bezig met het microbetaalsysteem Minitix, waar ook een mobiele versie van bestaat. Sinds 2010 werkten ze samen met MyOrder, die onder andere een mobiele app voor iOS, Android, Blackberry en Windows Phone liet ontwikkelen.

Het is nog onduidelijk wat de overname betekent voor Minitix. De Rabobank zal meer informatie geven maar meldt op dit moment alleen:

Rabobank heeft een leidende rol in mobiel betalen. Om die rol te versterken heeft Rabobank nu, als eerste bank ter wereld, een interessante en toekomstgerichte miljoenendeal met een start up getekend in het kader van mobiel bestellen en betalen.’

Oprichter Thomas Brinkman van MyOrder heeft de overname bevestigd, maar verwijst voor verder commentaar naar de Rabobank. De apps voor iPhone en iPad zijn nog gewoon in de App Store verkrijgbaar. Om te kunnen afrekenen heb je geen bankrekening bij de Rabobank nodig. Je kunt op diverse manieren tegoed storten en vervolgens afrekenen bij een restaurant of een van de andere locaties die de dienst ondersteunen.

Downloaden: MyOrder (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2012, 12:54
Categorie Financiën
Onderwerpen betalen, financieel, myorder, rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.