Rabobank op de iPhone X.

Rabobank-app werkt nu met Face ID op de iPhone X

De Rabobank-app is bijgewerkt om samen te werken met Face ID. Hierdoor hoeven gebruikers niet meer in te loggen met hun toegangscode, maar werkt dit gewoon met gezichtsherkenning.

Rabobank op de iPhone X.
Gebruikers van de iPhone X die een rekening hebben bij de Rabobank hoeven niet langer gebruik te maken van een pincode. Met de nieuwste versie van de Rabobank-app kan Face ID worden gebruikt, zodat je sneller kunt inloggen met gezichtsherkenning. Voor mensen zonder de iPhone X zijn er ook nog andere wijzigingen gedaan.

Rabobank met Face ID

Normaal gesproken wordt Touch ID in apps op de iPhone X automatisch vervangen voor het gebruik van Face ID. Vlak voor de komst van de iPhone X waren er echter twee apps die Face ID bewust uitgeschakeld hadden, omdat het nog niet goed zou werken. Zowel ABN AMRO als de Rabobank hadden de gezichtsherkenning daardoor uitgeschakeld, waardoor iPhone X-gebruikers dus terug moesten vallen op de toegangscode. Laatstgenoemde is met de nieuwste update nu alsnog klaar voor de iPhone X en Face ID.De Rabo Bankieren-app is zowel aangepast voor Face ID als voor de nieuwe schermresolutie van de iPhone X. Hierdoor zie je dus boven en onder geen zwarte randen meer. Je stelt Face ID in via Zelf regelen > Face ID instellen. Je kunt net als bij Touch ID kiezen voor Face ID voor inloggen en voor ondertekenen. Elke optie kun je afzonderlijk van elkaar in- of uitschakelen.

Face ID in Rabobank-app instellen.

Verbeteringen Betaalverzoek en Adresboek
Voor mensen zonder een iPhone X heeft de Rabobank twee andere functies verbeterd. Betaalverzoek heeft een prominentere plek gekregen in Mijn Overzicht, zodat je de optie makkelijker kunt vinden. Wat betreft het adresboek kun je nu meteen contacten toevoegen, wijzigen en verwijderen. De betaalverzoeken werden door de Rabobank afgelopen zomer ingevoerd, samen met een nieuwe navigatie dankzij de invoering van de knoppenbalk. Het zijmenu werd in versie 6.0 vervangen door knoppen onderaan.

Met dank aan iCulture-lezer Thijs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2017, 17:30
Categorie Apps
Onderwerp rabobank
Device iPhone X
Software iOS

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.