Sonic the Hedgehog 2

25 jaar Sonic: Sega brengt gratis Sonic the Hedgehog 2 uit

Sonic the Hedgehog 2 is in de App Store verschenen! De game is gratis speelbaar op iPhone, iPad en Apple TV, om de 25e verjaardag van Sonic te vieren.

Sonic the Hedgehog 2

Sonic bestaat 25 jaar en dat kunnen we allemaal meevieren. Sega heeft namelijk Sonic the Hedgehog 2 gratis uitgebracht op de iPhone, iPad en Apple TV. Vijfentwintig jaar geleden verscheen de game in 1992 op de Genesis-gameconsole in Japan, op 21 november om precies te zijn.

Sonic the Hedgehog 2 gratis te downloaden

Het is de tweede game in de reeks, waarin een tweede karakter werd toegevoegd: een vos met de naam Tails. Deze helpt Sonic tijdens zijn avonturen en is ook als tegenspeler te vinden in de multiplayer-versie. Daarnaast heeft Sega nóg een extra karakter toegevoegd, die eigenlijk pas later in de serie verscheen: Knuckles.

Sonic the Hedgehog 2 op iPhone

Je kunt rennen door twaalf omgevingen, waaronder casino’s en onderwater-werelden. Natuurlijk zijn er ook weer de nodige eindbaasgevechten en moet je onderweg de Chaos Emeralds verzamelen. Je vindt in deze versie van de game ook een verborgen Hidden Palace Zone, die in de originele versie ontbrak.

Sonic the Hedgehog 2 op iPhone

Gratis spel met reclame
Je kunt elk moment je spel opslaan, zodat je ook even kort kunt spelen terwijl je ergens staat te wachten. Ondanks het feit dat het een gratis spel is, zitten er toch behoorlijk wat functies in zoals online multiplayer met vrienden of met willekeurige tegenstanders. Op de online leaderboards kun je zien hoe je presteert.

Je kunt gratis spelen, maar er zitten wel reclames in die je voor €2,29 kunt afkopen. Handig is dat je deze game ook op een wat ouder toestel kunt installeren, want Sega vindt iOS 8.0 op een iPhone, iPad of iPod touch goed genoeg. Je kunt ook spelen op de Apple TV.

Ook het originele spel is nog verkrijgbaar en heeft zelfs een iMessage-app:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2017, 20:39
Categorie Apps
Onderwerp sonic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.