Reacties voor: Rabobank binnenkort van start met Apple Pay

Naast ABN AMRO, bunq en meer, kondigt ook Rabobank ondersteuning aan voor Apple Pay. De bank laat op een speciale pagina weten dat ze binnenkort met de dienst van start gaan.
Lees het complete artikel → Rabobank binnenkort van start met Apple Pay
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 60 reacties

  1. Wat betekent ‘binnenkort’?
    Dit is een terechte vraag! Wij zijn nu hard aan de slag om het beschikbaar te stellen voor onze klanten. Zodra Apple Pay beschikbaar is, vertellen we je op onze website en in Rabo Online Bankieren hoe je Apple Pay installeert en gebruikt.

    Het is toch altijd huilen met zo’n bank. Technisch altijd achterlopen en totaal niets meer van de historische achtergrond te herkennen. Welke stagiair heeft die pagina geschreven?

  2. Onze gebeden zijn verhoord!!

  3. Heuuu eindelijk!!!

  4. Fijn nieuws, ze zijn toch overstag 🙂

  5. 4 jaar te laat maar vooruit…

  6. Beter te laat dan nooit😜

  7. Zo het mocht even duren…

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. Beetje laat maar goed, ze lopen met alles achter.

  10. Dan is het er en zijn de gassies boven me nogsteeds negatief. Alsof je 4 jaar niet kon leven met je pasje gewoon uit je portomonee te halen. Poeh poeh.

  11. Iets met “Als er één schaap ….”
    Maar ik ben erg blij met dit nieuws 👍

  12. Origineel geplaatst door iPineapple
    Dan is het er en zijn de gassies boven me nogsteeds negatief. Alsof je 4 jaar niet kon leven met je pasje gewoon uit je portomonee te halen. Poeh poeh.

    *facepalm*

  13. Origineel geplaatst door iPineapple
    Dan is het er en zijn de gassies boven me nogsteeds negatief. Alsof je 4 jaar niet kon leven met je pasje gewoon uit je portomonee te halen. Poeh poeh.

    Ja echt he! Buiten het feit dat het al met je pajse kon, is het nog steeds je eigen geld dat je uitgeeft. Erg leuk en makkelijk dat het nu met apple pay kan, maar je bankrekening wordt wel leger 🙂

  14. fantastisch, gelukkig niet overgestapt naar de flut ING.

  15. Eindelijk. Nu SNS nog en die tweede rekening bij Rabo kan weg.

  16. Apple Pay was toch veeeeeeeel te duur voor de Rabobank?

  17. Toevallig had ik het de Rabobank voor het nieuwsbericht getweet met de vraag wanneer ze het gaan ondersteunen. Daar kreeg ik de reactie ‘snel’ op dus mogelijk misschien voor het einde van September?

  18. het zag er al langer naar uit dat de Apple Pay en ING samenwerking een 3-maanden timed exclusive was. Aangezien ING Apple Pay aankondigde op 11 juni introduceerde vermoed ik dat we 11 september (de dag ná de presentatie) aan de gang kunnen met onze rabo-pasjes inladen. Wordt weer een prachtige slide met onze Nederlandse banken er op 😀

  19. Mooi dan zeg ik Bunq wel weer op tzt, bevalt zeer goed maar onnodig om nog €7,99 per maand te betalen.

  20. Origineel geplaatst door iPineapple
    Dan is het er en zijn de gassies boven me nogsteeds negatief. Alsof je 4 jaar niet kon leven met je pasje gewoon uit je portomonee te halen. Poeh poeh.

    Origineel geplaatst door jeroen

    Ja echt he! Buiten het feit dat het al met je pajse kon, is het nog steeds je eigen geld dat je uitgeeft. Erg leuk en makkelijk dat het nu met apple pay kan, maar je bankrekening wordt wel leger 🙂

    Ja het is mij nog nooit overkomen dat ik met betalen een vollere bankrekening kreeg…..

  21. Mooi zo. Ben alleen benieuwd hoe lang “binnenkort” is. Aangezien het de Rabobank is kan dat best nog wel eens maanden duren.

  22. Origineel geplaatst door Mark
    Mooi zo. Ben alleen benieuwd hoe lang “binnenkort” is. Aangezien het de Rabobank is kan dat best nog wel eens maanden duren.

    Na iOS 13 update denk ik. Weekje of 2

  23. Eindelijk! Ben benieuwd wat Rabobank voor bedrag gaat rekenen voor het gebruik van Apple Pay..

  24. Yessss!!!!!

  25. Nu nog wachten op de SNS dus 🙁

  26. Origineel geplaatst door Mark
    Mooi zo. Ben alleen benieuwd hoe lang “binnenkort” is. Aangezien het de Rabobank is kan dat best nog wel eens maanden duren.

    Volgens mij hoeven ze er zelf niet zo veel voor te doen. Dat heeft Apple voor ze gedaan.

  27. Ik had al zo’n vermoeden na de aankondiging een paar dagen geleden van een complete Rabo app remake! Maar handig dat het nu eindelijk eens komt, ga er zeker gebruik van maken.

    Als ik nu mijn rijbewijs nog in IOS kan invoeren, kan ik mijn portomonnee eindelijk thuis laten.

  28. Origineel geplaatst door iPineapple
    Dan is het er en zijn de gassies boven me nogsteeds negatief. Alsof je 4 jaar niet kon leven met je pasje gewoon uit je portomonee te halen. Poeh poeh.

    “Wie heeft er nou een GSM nodig. Ik heb thuis toch een telefoon” anno 1996….

  29. Rabobank werkt nog met de Rabo Scanner voor online betalingen (iDeal en credit cards). Dus ik zie het al voor me als je bij de kiosk staat om koffie met Apple Watch af te rekenen: voer nu uw 10-cijferige Rabo Scanner code in…

  30. Jaaaa! Ik ben blij!

  31. Origineel geplaatst door Mark
    Rabobank werkt nog met de Rabo Scanner voor online betalingen (iDeal en credit cards). Dus ik zie het al voor me als je bij de kiosk staat om koffie met Apple Watch af te rekenen: voer nu uw 10-cijferige Rabo Scanner code in…

    Stel in dat je tot, ik noem maar een x bedrag wat je zelf kan bepalen, 100 euro zonder de scanner kan betalen en klaar is kees..excusesMark

  32. Nice
    Maar hoe werkt t precies? Via NFC ofzo??

  33. Ben als rabo klant er blij mee, maar kost dit niets als ik later gebruik maak van apple pay? Wordt er niet ineens ‘hogere bankkosten’ afgeschreven?

  34. Origineel geplaatst door Y
    Ben als rabo klant er blij mee, maar kost dit niets als ik later gebruik maak van apple pay? Wordt er niet ineens ‘hogere bankkosten’ afgeschreven?

    Nee, kost niks extra, want dat mag niet, het is puur een dienst die de bank aanbied als service naar de klanten, winkeliers merken er ook niks van, dus je boodschappen worden niet opeens duurder ofzo, alleen moet de bank iets meer per transactie aan MasterCard betalen voor de transacties die via Apple Pay lopen, omdat Apple via mastercard daarvoor een vergoeding krijgt, dit is dus een overeenkomst tussen de kaartaanbieder Maestro (MasterCard Nederland), de bank (ING, ABN, Rabo of bunq) en Apple de toestelleverancier. Zet daar tegenover het terugdringen van de noodzaak voor het maken en vervaardigen van fysieke pasjes en de bijhorend milieu belasting, en het is win-win-win voor alle partijen. Want immers is een digitaal pasje in principe 1 fysieke pas minder. Dus uiteindelijk levert het naar de toekomst toe, onder de streep de bank een besparing op als we straks met al onze smartdevices, sleutelhangers, ringen, horloges, telefoons etc kunnen betalen i.p.v. zo’n fysieke pas.

  35. Origineel geplaatst door Dees
    Nice
    Maar hoe werkt t precies? Via NFC ofzo??

    Heel internet staat er vol mee hoe het werkt. Type in Google hoe werkt applepay….

  36. @Marko: nou dat had ik nooit gedaan, wel mooi Apple Pay maar ga niet bijna 100€ per jaar daarvoor neer leggen.

    En wat betreft de opmerking ik heb geen gsm nodig ik heb thuis telefoon, nou dat klopte wel voor destijds net als het nu nog klopt dat je geen Apple Pay nodig hebt omdat je een pasje hebt , en zeer lang terug geen auto nodig had omdat je een koets had ofzo. Tijd schuift door…..

  37. @David Wouters: Voor de winkelier kost het 15 cent per transactie, in België toch.

  38. In België lopen ze weeral achter.. BNP Paribas Fortis is er bijna een jaar mee bezig. ING had nu toch ondertussen ook wel iets in België kunnen opstarten of de rest vd banken, maar het blijft stil. 😐

  39. Benieuwd of Triodos daarmee ook volgt.
    Schijnt de backend infra van Rabo te gebruiken.

  40. Boeien……. Betalen met een pasje vind ik geen probleem. Fijn voor degenen die er echt op zitten te wachten.

  41. Origineel geplaatst door DennisU
    het zag er al langer naar uit dat de Apple Pay en ING samenwerking een 3-maanden timed exclusive was. Aangezien ING Apple Pay aankondigde op 11 juni introduceerde vermoed ik dat we 11 september (de dag ná de presentatie) aan de gang kunnen met onze rabo-pasjes inladen. Wordt weer een prachtige slide met onze Nederlandse banken er op 😀

    Eindelijk iemand die niet zeurt, maar zegt waar het opstaat. Het is natuurlijk wel heel toevallig dat opeens 4 banken Apple pay aankondigen.
    Ik denk dat het geen toeval is, maar inderdaad een afspraak tussen ING en Apple (waarschijnlijk hebben zij het meest geboden voor 3 maanden exclusief gebruik).
    Daarnaast snap ik de eerdere reactie van de Rabobank wel qua kosten. De banken betalen een klein bedrag aan Apple voor het gebruik van Apple Pay. Kan me voorstellen dat je de opbrengsten liever binnen je eigen bedrijf houdt.

  42. En zo lopen jullie noorderburen plots voor met Applepay.
    Hier in België van grote banken nog steeds enkel BNP Fortis.
    De andere banken hadden laten weten nog niet op de Applepay kar te springen.

  43. @Flyerbunch: BNP PARIBAS FORTIS zal een exclusiviteit hebben voor een bepaalde periode. Wanneer die periode afloopt daar hebben wij het raden naar. Vermoed dat de andere banken die periode kennen, dus afwachten. Het blijft betalen in de marge, men moet een iPhone hebben, klant zijn bij bovenvermelde bank of zijn andere bankinstellingen. Tevens moeten de betaalterminals Maestro aanbieden met het logo van Wi-Fi. Gisteren willen betalen met de Apple Watch helaas ondersteunde de terminal Maestro niet. Als er op de terminal het logo van Maestro bevestigd is, geen enkel probleem. Even opletten dus.

  44. Kan iemand mij vertellen wat her voordeel is van apple pay. ten opzichte van contactloos betalen van de pinpas? als je een hoesje hebt waar je pinpas in zit?

  45. @dirk: Dan kan je hoesje waar je pasje in kan weggegooid worden.

  46. @dirk: Draadloos pinnen kan ook iemand doen die naast je staat. dag dag 25 euro. En als je het vaak doet moet je alsnog je code invoeren. Niet erg veilig en handig.

  47. @dirk: Dat als je je je iPhone verliest nog steeds je pas hebt. 😜
    Het echte voordeel is dat het iets sneller is, veiliger vanwege face-id en wat ik persoonlijk errug handig vind is dat ook boven €25 geen pincode nodig is.

  48. Origineel geplaatst door iPhard
    Benieuwd of Triodos daarmee ook volgt.
    Schijnt de backend infra van Rabo te gebruiken.

    Keurig antwoord van Triodos gehad, en ik was abuis over die Rabo infra:

    Hartelijk dank voor uw e-mail. Op dit moment hebben wij nog geen concrete plannen om Apple Pay te introduceren. Ik heb uw wens in elk geval genoteerd en doorgegeven aan de verantwoordelijke productmanager.

    Overigens is het zeker niet zo dat Triodos Bank gebruik zou maken van de infrastructuur van de Rabobank. Triodos Bank is een volstrekt zelfstandige bank, ook op ICT-gebied. Wel is het zo dat wij de afspraak met de Rabobank hebben gemaakt dat Triodosklanten daar extra contant geld kunnen opnemen.

  49. Ben ik een paar jaar geleden naar Knab gegaan voor de rente en weggegaan bij de Rabo, maar aangezien Knab mij geen zinnig antwoord kan geven wanneer zij het gaan ondersteunen, zit ik er aan te denken om weer terug naar de Rabo te gaan. Kan ok mijn Bunq rekening ook opzeggen, aangezien ik deze alleen gebruik voor Apple Pay ( via de speciale methode)

  50. @dirk: Apple Pay is veiliger en sneller. Ik gebruik Apple Pay al een tijdje en het is zoveel makkelijker om via deze weg te betalen. Je fysieke pinpas kan thuis gelaten worden. Ook bedragen boven de €25,- hoef je geen pincode in te voeren en dat komt omdat je altijd je indentiteit aan de iPhone moet geven. Op die manier word iedere betaling goed gekeurd. Ook een bijkomend voordeel is mocht je Je iPhone verliezen is het aller tijden je iPhone op te sporen via Zoek Mijn IPhone terug te vinden en desnoods je acties uit te voeren. Apple Pay wordt het nieuwe pinnen.

  51. Blij dat de Rabo het nu ook heeft binnenkort maar prettig / handig / sneller werkend vind ik het hele Apple pay nog niet echt! Misschien handigheid in krijgen nog.. een daarbij.. ging het al een paar x mis om te betalen via de Mac Drive! Toevallig alleen mijn iPhone bij dus dacht t kan.. niet dus! Andere keren bij de Mac binnen werkte het weer wel.. dus kan een toevalligheid zijn.

  52. Binnenkort we zijn 1 maand verder laat me niet lachen

  53. Vanaf 30-02-2020 kunt u apple pay gebruiken bij de rabobank… 😴😴😴

  54. @Martijn: Bron?

  55. @Martijn:
    Hoeveel tijd zat er tussen het persbericht van de ING en de daadwerkelijke uitrol van Apple Pay, toch maar iets van 3 weken?
    Het zou een schande zijn als de RABO dit pas in feb 2020 introduceert…

  56. @Martijn: HAHAHA 30-02-2020…

  57. Zit nog steeds met smart te wachten op Rabobank…..

  58. 😫😴😴 duurt lang Rabo pfff…

  59. (Red.) Verwijderd: schreeuwen (all caps). Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  60. (Red.) Artikel bijgewerkt na beschikbaarheid van Apple Pay bij Rabobank.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.