Qpark Schiphol Spaarne

Rijd automatisch een Q-Park garage in met je iPhone

Q-Park heeft een vernieuwde iPhone-app, die automatisch de slagbomen bij parkeergarages opent op basis van je iPhone Bluetooth-signaal. Raampje opendraaien en pasje opzoeken is niet meer nodig.

Q-Park heeft een nieuwe app waarmee je op straat en in garages kunt parkeren. Deze app biedt iets bijzonders: het Bluetooth-signaal van je iPhone zorgt ervoor dat automatisch de slagboom van de Q-Park parkeergarages open gaat. Je hoeft dus niet meer het pasje voor de lezer te houden.

Qpark Schiphol Spaarne

Q-Park app opent automatisch slagbomen

Mensen die vaak bij Q-Park parkeren, kunnen een pasje aanvragen zodat ze niet meer bij de betaalautomaat hoeven te staan. De app rekent automatisch al je parkeeracties af. Om het automatisch openen van de slagbomen met je iPhone mogelijk te maken moeten wel de toegangssystemen van de garages worden aangepast. In Maastricht zal op 19 juni de eerste parkeergarage worden aangepast, daarna volgen per stad de andere locaties. Het kan dus nog wel even duren voordat je in jouw favoriete stad zomaar naar binnen kunt rijden. “Zonder het raampje te openen”, beloofde algemeen directeur Mark van Haasteren vandaag tijdens de European Conference on Mobility Management (ECOMM) in Maastricht.

Van Haasteren omschrijft de app als “parkeergemak in de binnenzak”, omdat je er ook op straat je parkeergeld mee kunt betalen. De app is bedoeld als extra service voor de klanten. Bij gebruik in de parkeergarages gelden de normale tarieven, maar bij parkeren op straat geldt wel een toeslag van 37 cent inclusief BTW voor de transactiekosten.

Qpark parkeren-app

Alleen iPhone-gebruikers kunnen voorlopig gebruik maken van deze nieuwe service. Android-bezitters zijn pas in het najaar van 2017 aan de beurt. Q-Park Nederland heeft 260 parkeerfaciliteiten, waaronder 97 P+R-terreinen en is verder actief in Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Maar helaas… daar kun je de automatische slagboomfunctie nog niet gebruiken.

Let op: vanaf 19 juni kun je deze functie voor het eerst in Maastricht gebruiken, daarna in andere steden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2017, 16:35
Categorie Apps
Onderwerp parkeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.