Reacties voor: ‘Privémail sterft uit door toenemend WhatsApp gebruik’

Jongeren gebruiken steeds vaker WhatsApp, aldus onderzoek van GMO. De berichtenapp is inmiddels voor velen belangrijker dan e-mail.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Whatsapp zal nooit zorgen dat privé-email uitsterft. Orden je whatsapp-berichten maar eens… Daarnaast ontvangt neem ik aan vrijwel iedereen die whatsapp heeft ook de email direct op de telefoon. Dus het “checken” van je mail gaat dan ook niet echt op.

  2. Mwa uitsterven vind ik wel heel erg overdreven. Het artikel zelf geeft al aan dat e-mail in principe anders gebruikt wordt dan whatsapp.
    Natuurlijk zorgt een toenemend gebruik voor een afname aan e-mail, maar dat wil nog niet zeggen dat e-mail uitsterft.

    Ik denk dat je eerder kunt stellen dat andere chatservices zoals MSN door de invloed van Whatsapp ten onder zijn gegaan. Daar heeft Whatsapp gewoon veel meer voordeel gehad.

    Facebook zie ik eerder als een ‘bedreiging’ voor e-mail. Als je al kunt spreken van een bedreiging.

  3. In Belgie, Frankrijk, Spanje, Italie, wordt er heel weinig gebruik gemaakt van whatsapp. Geen flauw idee waarom, maar praktisch niemand in die landen daar gebruikt whatsapp.

  4. Ik gebruik mail echt compleet anders dan Whatsapp. Mail is letterlijk een digitale brievenbus. Whatsapp is een chatapplicatie. Totaal andere gebruiksdoelen.

  5. Het viel mij een paar weken geleden in Parijs ook op dat de meeste mensen daar gewoon bellen met hun telefoon. Hier zie je vrijwel niemand meer bellen, maar met de telefoon in de hand om te chatten.

  6. Origineel geplaatst door Peabz21
    Ik gebruik mail echt compleet anders dan Whatsapp. Mail is letterlijk een digitale brievenbus. Whatsapp is een chatapplicatie. Totaal andere gebruiksdoelen.

    inderdaad

  7. Heb whatsapp al maanden niet meer gebruikt mail alleen zakelijk ik gebruik iMessage

  8. @Bert: Ik welk opzicht is Facebook meer een bedreiging dan whatsapp?

  9. @Daan: Facebook wordt op een manier gebruikt die dichter in de buurt komt van e-mail.
    Wanneer ik bijvoorbeeld bij een bedrijf terecht wil voor een vraag, stel ik die sneller via facebook als daar de mogelijkheid voor is. Facebook maakt communicatie met een bedrijf namelijk menselijker, en het straft slechte communicatie van een organisatie direct af. (de communicatie verloopt daar immers grotendeels in het openbaar)
    E-mail is dan een stuk afstandelijker. Bovendien is e-mail een afgesloten medium, zodat er voor met name bedrijven minder noodzaak is om communicatie met spoed en klantgericht af te handelen.
    Dus op die manier zie ik een semi-publiek communicatiemiddel als Facebook eerder als een bedreiging voor e-mail dan een chatapplicatie als Whatsapp.

  10. Origineel geplaatst door Peabz21
    Ik gebruik mail echt compleet anders dan Whatsapp. Mail is letterlijk een digitale brievenbus. Whatsapp is een chatapplicatie. Totaal andere gebruiksdoelen.

    Ik ook!

  11. Origineel geplaatst door Bert
    @Daan: Facebook wordt op een manier gebruikt die dichter in de buurt komt van e-mail. Wanneer ik bijvoorbeeld bij een bedrijf terecht wil voor een vraag, stel ik die sneller via facebook als daar de mogelijkheid voor is. Facebook maakt communicatie met een bedrijf namelijk menselijker, en het straft slechte communicatie van een organisatie direct af. (de communicatie verloopt daar immers grotendeels in het openbaar) E-mail is dan een stuk afstandelijker. Bovendien is e-mail een afgesloten medium, zodat er voor met name bedrijven minder noodzaak is om communicatie met spoed en klantgericht af te handelen. Dus op die manier zie ik een semi-publiek communicatiemiddel als Facebook eerder als een bedreiging voor e-mail dan een chatapplicatie als Whatsapp.

    Maar wat je nu als een voordeel neerzet, vind ik juist een nadeel. Ik zal een bedrijf nooit een vraag via Facebook stellen juist vanwege het feit dat de hele wereld dan mee kan lezen. Juist vanwege privacyredenen gebruik ik dan liever email. Mensen zijn nou eenmaal verschillend en juist daarom denk ik dat email/chat of whatever (voorlopig nog wel) naast elkaar kunnen blijven bestaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.