Europese Unie schaft roaming af

De Europese industriecommissie binnen de EU heeft ingestemd met het afschaffen van roaming - en een alternatief op netneutraliteit.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Europese UnieDe Europese Unie heeft vandaag ingestemd met het afschaffen van roamingtarieven binnen Europa. Daarmee zijn de roamingplannen van de EU dan toch eindelijk definitief. Eurocommissaris Neelie Kroes deelde al meermaals haar initiatief om roaming af te schaffen en afgelopen maand stemde de industriecommissie van de Europese Unie al in. Met de instemming wordt er ook een strengere, Europese wet voor netneutraliteit geïntroduceerd.

Dit artikel verscheen eerder al online toen de industriecommissie instemde met de plannen, en is in gewijzigde vorm opnieuw gepubliceerd om de definitieve stemming te belichten.

De Europese Unie neemt voor roaming vanaf 15 december 2015 binnen de Europese Unie af te schaffen. Ben je in het buitenland, dan betaal je hetzelfde wat je provider in Nederland of België rekent. Telecomproviders richten zich hierdoor meer op Europese abonnees.

De EU heeft ook ingestemd met een strengere wet voor netneutraliteit van netneutraliteit. Dat lijkt goed nieuws voor Nederland: in de eerdere plannen werd juist een vagere netneutraliteit beschreven die de Nederlandse wet kon vervangen. Deze wet zou het mogelijk maken om gespecialiseerde diensten aan te bieden. Neelie Kroes tweette eerder vandaag dat de wet nooit op zo’n stellige wijze diensten betaald mag maken:

Op Tweakers meer over de nieuwe, Europese netneutraliteit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2014, 16:24
Categorie Providers
Onderwerp roaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.