iCulture iKids logo

iKids week 26: Dolfje Run, Finding Dory en Pango Build City

In deze iKids bespreken we het spel van de gelijknamige film Finding Dory, rennen we met Dolfje Weerwolfje en gaan we steden bouwen in Pango Build City.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Dory is terug in de bioscoop, en Disney zou Disney niet zijn als het bedrijf de merchandise niet goed voor elkaar zou hebben. In de gelijknamige game (link) kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar het verhaal van de vergeetachtige vis naspelen. Verder in de iKids van deze week: In renspel Dolfje Run (link) sprinten we door het donkere Weerwolfbos en in Pango Build City (link) kunnen kinderen naar eigen inzicht een hele stad bouwen. Rennen, bouwen, zwemmen. Jonge appliefhebbers hebben een actief weekje voor de boeg.

Pango Build City

In Pango Build City kunnen kleine bouwers met behulp van een geinige wasbeer en zijn vrienden een complete stad uit de grond stampen. Daarbij beginnen ze met het aanleggen van wegen en treinrails op een leeg stuk land, om vervolgens naar hartenlust gebouwen, planten en parken te plaatsen. Als de stad af is kan er met de brandweerwagen worden rondgereden, mogen kinderen aan de slag als groenteman of dokter én moet de post worden bezorgd. Geslaagde bouwprojecten kunnen worden opgeslagen om op een later moment nog eens in rond te rijden. Pango Build City is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud en werkt erg intuïtief. Voor kinderen die nog geen stad kunnen bouwen zijn kant- en klare werelden beschikbaar, zodat de allerjongsten meteen kunnen spelen. Bouwen kan altijd nog.

Finding Dory: Just Keep Swimming

In dit vrolijke Disneyspel moet je bubbels volgen om Dory’s ouders terug te vinden in het kleurrijke rif, maar ondertussen goed oppassen voor stalkende inktvissen en gevaarlijke stroomversnellingen die je meesleuren. In totaal zijn dertien levels in vijf verschillende werelden beschikbaar. In elk level zijn drie sterren te behalen en kunnen grappige accessoires worden gekozen, van een discobal tot een badeend. in de applicatie komt oude vriend Nemo gelukkig ook even om de hoek kijken, net als veel andere personages uit de eerste film. De Finding Dory-app is voorlopig alleen in het Engels beschikbaar, maar het spel wijst zich zo goed als vanzelf. Als je maar blijft zwemmen.

Finding Dory

Dolfje Run

In dit bijzondere renspel sprint Dolfje Weerwolfje, het wolfje uit de gelijknamige boeken van Paul van Loon, ‘s nachts door het spookachtige Weerwolvenbos, in de hoop zo ver mogelijk te komen. Als kinderen van 6 tot 8 jaar precies op tijd de juiste kant op swipen springt de kleine weerwolf over grafzerken of duikt hij onder lage hekken door. Onderweg zijn er munten en pakketjes met extra krachten te verzamelen, zoals een magneet die munten aantrekt of schoenen met handige vleugels. Als Dolfje toch ten val komt krijgen kinderen een multiplechoice-opdracht voorgeschoteld, die ze pas laat doorrennen als ze het juiste antwoord te pakken hebben. Maar vrees niet, want de ontwikkkelaars hebben dit onderdeel van de app niet al te lastig gemaakt. Bij een fout antwoord mag je het dus gewoon nog eens proberen. Dolfje Run is gratis en ondanks de sporadisch haperende besturing zeker het proberen waard.

Dolfje Run<a

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:50
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.