Reacties voor: Press & Slide: elegant concept voor ontgrendelscherm iOS 5

Een concept voor het iPhone-ontgrendelscherm laat zien hoe de cameraknop van iOS 5 eleganter geïmplementeerd kan worden. Het concept werd bedacht door ontwerper Bryce Kobayashi.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 39 reacties

  1. Lijkt teveel op Android, doen ze nooit.

  2. Dan moet je teveel handelingen uitvoeren om je ipone te ontgrendelen en die camera knop gebruik je toch maar 1x in de week en dan nog vergeet je steeds de camera knop te gebruiken

  3. waar apple naartoe streeft is een makkelijker en vriendelijker os 🙂 en dit maakt het niet makkelijker.

    het duurt alleen maar langer om in je os te komen dus.

  4. Meer moeite doen en kost meer tijd. Dit wordt hem dus niet…

  5. Hoe zit het met de vertraging? Dat lijkt me ook gaar, als je eerst een knop moet vast houden voordat je hem kan sliden..

    Ik wil direct kunnen sliden 😉

  6. Inderdaad. Bij Apple zullen ze echt denken: ‘laten we er nog een handeling aan toevoegen om je telefoon te kunnen gebruiken’… Zonde van Kobayashi’s tijd denk ik zo.

  7. @Swen: Ontgrendelen blijft dezelfde actie toch? Alleen kun je nu je camera activeren door naar links te schuiven. Althans, dat maak ik er van.

  8. Het huidige scherm lijkt me een stuk makkelijker, hoef ik niet eerst mijn vinger er een seconde op te houden, kan er meteen bij, en vind het er gewoon goed uitzien.

  9. Ik zeg gewoon jailbreaken.
    Locksliderz

  10. Ik denk dat alle designers en firmware bouwers bij Apple ook wel op dit idee zijn gekomen. Ik denk ook dat ze het om een, waarschijnlijk hele goede, reden gedaan hebben zoals ze het hebben gedaan (met de verticale slider).

  11. Levert vast licentie problemen op met samsung

  12. Nou ja misschien kunnen ze er nog iets mee bij cydia (jb)

  13. Jailbreakers kunnen dit al maken met UnlockSliderz, geloof dat die tweak zo heet. Ik gebruik dit al heel lang, niet echt een vernieuwend concept aangezien dit dus al bestaat.

  14. Beetje het zelfde idee als de Samsung star. Werkt dus echt traag

  15. Origineel geplaatst door sansems
    Beetje het zelfde idee als de Samsung star. Werkt dus echt traag

    bij sony ericcon experia arc is dit ook zo….

    apple ligt langs alle kant hun unlocksysteem te verdedigen…
    dus gaan ze zeker niks ten derde brengen dat nog maar een beetje op een ander lijkt…

  16. Bijna niemand hier snapt er dus iets van. Het is gewoon hetzelfde principe als nu: je legt je vinger op de knop en je sleept naar rechts, of met deze feature erbij, naar links. De sleper komt gewoon direct in beeld, zonder vertraging. Levert dus geen tijdsverlies op zoals mensen hier weer uit eigen bron beweren.

  17. Origineel geplaatst door Roel
    Bijna niemand hier snapt er dus iets van. Het is gewoon hetzelfde principe als nu: je legt je vinger op de knop en je sleept naar rechts, of met deze feature erbij, naar links. De sleper komt gewoon direct in beeld, zonder vertraging. Levert dus geen tijdsverlies op zoals mensen hier weer uit eigen bron beweren.

    Dat kan allemaal wel zo zijn, maar momenteel is het slidingsysteem intuïtief daardat je ZIET naar waar je moet sliden. Je ziet dit voordat je de knoppen hebt aangeraakt.

    In dit concept zie je een icoon waar je wellicht 1x op met drukken, 2x, …. who knows. Uiteraard zal zo snel als je het icoontje aanraakt de slider in beeld komen.
    Dit is echter niet intuïtief. De gebruiker moet zien wat hij moet doen voordat hij de knop gebruikt. Dit is altijd zo bij Apple en draagt bij tot het gebruiksgemak.

    Dit lijkt peanuts, daar je dit na 1x gebruiken weet, maar Apple designed zo gewoon niet. Mijn oma moet er ook mee kunnen werken en denkt niet aan een sliding beweging als je een knop enkel ziet.

    Afvoeren dus.

  18. Exacte hetzelfde concept wat nu al in de navigatie app Waze zit. Alleen dan heeft het andere functies 😉

  19. @Roel: Ik dacht precies hetzelfde!
    Haha… geeft maar aan hoe ‘ingewikkeld’ sommige denken 😉
    Lijkt mij wel innovatief, echter denk ik inderdaad niet dat dit door Apple geïmplementeerd gaat worden.

  20. Handeling extra? Vertraging?

    Het is exact dezelfde handeling als nu, toch?
    Gewoon de unlock knop naar rechts swipen en voor camera naar links swipen. Geen vertraging en geen extra handelingen…

  21. Van links naar rechts slide moeten ze unlock doen .. van rechts naar links slide camera.. niet dat ingedrukte gedeelte..

  22. Van links naar rechts unlock en van onder naar boven camera.. Dat is voor rechtshandigen natuurlijker en makkelijker met 1 hand bedienen…

  23. Nope word hem niet. Teveel werk. Vasthouden en dan slide-en. En het lijkt inderdaad op android. Van mij mag die hele cameraknop wel weggaan zit alleen maar in de weg.

  24. Lijkt op het openen of camera kiezen van een Android tablet.

  25. Toen ik nog een HTC Hero had heb ik dit concept al eens gezien in één of andere ROM…

  26. @Roel: ik denk ook dat er geen vertraging zal ontstaan. Het enige wat telt is aan welke kant de gebruiker begint met sliden waardoor direct de slide balk verschijnt. Wel vind ik het te veel lijken op Android, dit principe wordt bij een vergrendeld scherm ook gebruikt wanneer je gebeld wordt (een rode slider voor afbreken en een groene voor opnemen). Ik denk niet dat Apple zich daarom aan deze oplossing zal gaan wagen.

  27. Elegant idee. I.p.v. naar boven te slide, doe je dan nu naar links. Iets voor iOS 5.2.

  28. tja, ik vind het er gewoon goed uitzien, ongeacht of het al bij een ander OS of merk voorkomt.

  29. Het zijn 2 handelingen… 1 meer

  30. 1 handeling,

    1x voor ontgrendelen (links naar rechts slepen)
    1x voor camera (rechts naar links slepen)

  31. Nee dat wordt niks. Zoals Apple het nu heeft is perfect.
    Het wordt alleen verkeerd geïnterpreteerd door veel mensen.

    Het is niet van beneden naar boven zoals veel mensen denken.

    Een foto neem je (meestal) in landscape.
    Wanneer je de iPhone in landscape houdt, met de volume knoppen omhoog (je sluiterknop) is het alsnog gewoon horizontaal, van links naar rechts unlocken!

  32. @Roel: Uit eigen bron? Er staat letterlijk in het artikel:

    ‘Door één van de twee ingedrukt te houden’.

    Dus ik verzin het niet zelf volgens mij. Desalniettemin kan ik me wat jij bedoelt ook goed voorstellen. Dat zou goed kunnen werken, maar is inderdaad ook niet echt innovatief.

  33. Zou echt dom zijn. Duurt veel langer om de camera te openen dan nu en om te ontgrendelen ook moet je eerst drukken dan sliden slaat nergens op.

  34. Heel goed idee,, maar duurt te lang, in één keer sliden is veel gebruikelijker, hoevaak gebruik je nou de camera shortcut?..

  35. Wat is hier nu meer elegant aan dan nu eigenlijk…

  36. Wel mooi en maak dan gelijk een knop ICE voor hulpverleners. En/of een knop met info van de gebruiker in geval van verlies van iPhone .

  37. @Marcel: Als je je foto’s neemt met de volume toetsen naar de boven zijde staan je foto’s op je man of win pc ondersteboven dus hoe heeft appel dat dan bedacht?

  38. Beetje onzinnig dit, net zoals de standaardoplossing in 5.1 overigens.

    Met Springtomize (jb) kun je gewoon je cameraknop ALTIJD zichtbaar maken op je lockscreen. Is gewoon kwestie van op dit knopje ‘touchen’ en je kunt meteen een foto maken. Werkt perfect! En het ‘risico’ dat je per ongeluk een foto maakt doordat het een ikoontje is en geen slider os m.i. minimaal.

    Nee doe mij maar de Springtomize oplossing!

  39. ik zeg doen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.