Nanosim

Apple in strijd met Nokia, Motorola en BlackBerry over nano-simkaart

Apple zou in strijd zijn met Nokia, Motorola en BlackBerry over de introductie va een nano-simkaart. Beide partijen zouden een verschillend idee hiervoor hebben. Binnenkort stemt ETSI over de voorstellen.

NanosimApple is in strijd met Nokia, Motorola en Blackberry over de introductie van een nieuwe simkaart. De drie partijen willen net als Apple een nieuwe simkaart introduceren, maar beide ideeën verschillen fors: zo kijkt Apple naar een nano-sim, terwijl Nokia, Motorola en BlackBerry hun eigen ontwerp hebben. Apple zou al gesteund worden door veel Europese providers.

Zowel Apple als Nokia, Motorola en Blackberry hebben hun voorstellen ingediend bij de European Telecommunications Standards Institute (ETSI). Nokia is op het moment de grootste groep bij ETSI, maar volgens de Financial Times zou Apple onlangs afspraken hebben gemaakt met dochterondernemingen, waardoor zij nu mogelijk het grootste deel van het instituut bezetten.

Apple’s nano-sim zou dunner en een derde kleiner zijn dan de micro-simkaart die in de iPhone 4 en iPhone 4S zit. De micro-sim was op zijn beurt al een stuk kleiner dan de gewone simkaart. Hierdoor zou er meer plek in de iPhone zijn voor extra hardware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2012, 9:21
Categorie Apple
Onderwerpen nano-sim, simkaart

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.