PosterToaster-app

PosterToaster is de nieuwste verkiezingsapp van Zondag met Lubach

Zondag met Lubach komt met een nieuwe verkiezingsapp voor de gemeenteraadsverkiezingen die in maart op het programma staan. Met de PosterToaster-app kun je een eigen verkiezingsposter maken.

PosterToaster: maak je eigen verkiezingsposter

De nieuwe app is de opvolger van de Kamergotchi-app, die vorig jaar een enorm succes was. Bij die app moest je een Tweede Kamerlid verzorgen. PosterToaster zit iets anders in elkaar. Zoals de naam al een beetje prijsgeeft is het de bedoeling dat je een eigen verkiezingsposter gaat maken, met daarop natuurlijk wat jou uniek maakt als gemeenteraadslid.

Na het downloaden van de app kies je de gemeente die je wilt vertegenwoordigen. Vervolgens beantwoord je een paar vragen over jezelf en maak je een selfie. PosterToaster gaat vervolgens aan de slag om jouw persoonlijke verkiezingsposter te maken.

Aan het ontwerp van de poster kun je zelf niets veranderen. De poster blijft zoals de app hem voor je maakt. Wel kun je steeds een nieuwe poster maken, totdat er eentje tevoorschijn komt die je bevalt. Je krijgt daarbij wisselende vragen die je moet beantwoorden. Net als de Kamergotchi-app is ook de PosterToaster enorm populair onder de kijkers van het programma. De servers raakten na de uitzending van gisteravond kort overbelast.

PosterToaster-screenshot

PosterToaster-verkiezing
In de app kun je niet alleen een eigen poster maken, maar je kunt ook de andere posters bekijken die in jouw gemeente zijn gemaakt en dus je “politieke tegenstanders” beter leren kennen. Aan #PosterToaster is een heuse eigen verkiezing gekoppeld waar je kunt stemmen op de beste verkiezingsposter in jouw gemeente. Mocht je later toch een leukere poster tegenkomen, dan kun je je stem altijd nog wijzigen.

De app geeft je overigens geen informatie over politieke partijen. Dit werd vorig jaar bij de Kamergotchi-app ook niet gedaan. PosterToaster is te gebruiken tot de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Stemwijzers voor gemeenteraadsverkiezingen
Ben je op zoek naar de meer serieuze informatie over de gemeenteraadsverkiezingen, dan is er een aantal mogelijkheden. Op de website Gemeenteraad kun je terecht voor een stemwijzer die afgestemd is voor jouw gemeente. Gemeenteraad is een gezamenlijk initiatief van Stemwijzer, KiesKompas en MijnStem. Op basis van je postcode word je doorgestuurd naar de beschikbare stemwijzer. Voor nieuws over de politiek kun je terecht bij EenVandaag De Peiling (link), naast de gebruikelijke nieuwsapps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2018, 14:00
Categorie Apps
Onderwerpen politiek, verkiezingen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.