Supermarkt

Bij de Belgische Spar reken je binnenkort af met een app

In de Spar-supermarkten in België kun je met een app winkelen en afrekenen, zonder langs de kassa te gaan.

De Belgische vestigingen van de Spar-supermarkt gaan binnenkort een app uitbrengen waarmee je contactloos en kassaloos kunt betalen. Je scant de boodschappen tijdens het winkelen en als je klaar bent scan je bij de uitgang scan een QR-code. Het verschuldigde bedrag wordt dan automatisch van je bankrekening afgeschreven. De app zal in het voorjaar 2018 worden getest in een aantal winkels van Spar in België. Klanten zijn overigens niet verplicht om er gebruik van te maken, want de kassa’s blijven voorlopig bestaan. Maar wie de app heeft kan voortaan de rijen bij de kassa ontlopen. Voor de app wordt gebruik gemaakt van de technologie van FutureProof Retail, dat een oplossing heeft ontwikkeld voor mobiel afrekenen.

Boodschappen afrekenen bij de Spar

De app wordt gemaakt door Retail Partners Colruyt Group, ook onderdeel van de Colruyt Group. Er komen geen kassaloze winkels, zoals Amazon onlangs opende. “Het is een nieuwe manier van boodschappen doen en afrekenen, waardoor je sneller in en uit de winkel bent”, aldus directeur Dirk Depoorter van de Colruyt Group. Tijdens het winkelen zie je het totaalbedrag oplopen, zodat je weet hoeveel je kwijt bent.

Spar Colruyt Xtraklantenkaart

Gebruik je de Xtra-klantenkaart van Colruyt, dan kun je daar ook meteen gebruik van maken. De toepassing zal bovendien compatibel zijn met de huidige kassasystemen bij Spar. De supermarktketen hoopt dat het bestaande klanten aanspreekt, nieuwe klanten trekt en ervoor zorgt dat mensen vaker hun mandje komen vullen.

De belangrijkste winst is dat er geen wachtrijen meer bij de kassa ontstaan: na het shoppen kun je de kassa overslaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2018, 15:00
Bron Bron RetailDetail
Categorie Diensten
Onderwerpen mobiel betalen, supermarkt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.