iculture-populaire-apps
Populaire Apps
App Store iOS 7

De populairste iOS-apps in Nederland van week 34-2014

Tot de populairste apps van 18-24 augustus 2014 behoren notitie-apps en nog meer gezondheidsapps dan anders.

App Store iOS 7Het einde van de vakantie en/ of het begin van het volgende werkjaar en schooljaar kunnen apps zomaar even laten pieken. In de week van 18 tot en met 24 augustus zien we op de iPhone nog net even wat meer nadruk op gezondheidsapps dan anders, met zelfs een hele eigenaardige nummer één in de App Store. Op de iPad rukken de notitieapps op.

In onderstaande lijsten staan de apps die in week 34 (18 augustus tot en met 24 augustus) populair waren in de Nederlandse App Store.

Betaalde iPhone-apps

Ambulancezorg iPhoneAmbulancezorg is de nieuwe nummer 1 in de App Store en dat is op zijn minst opmerkelijk. Hoewel de applicatie heel nuttig klinkt, is hij namelijk maar voor een klein deel personen echt relevant: ambulancebroeders en andere medici. Gezondheid mag een paar centen kosten, dat zien we ook bij de andere betaalde apps. 7 Minute Workout is niet uit de hitlijsten te verjagen, we letten op onze slaap met Sleep Cycle en All-in Fitness is goed blijven hangen in de App Store nadat de app een poos geleden even gratis werd aangeboden.

Gratis iPhone-apps

Swing Copters iPhone iPadSwing Copters is nieuw binnen in de App Store, en daarmee heeft Dong Nguyen, de ontwikkelaar achter Flappy Bird, zijn volgende grote hit te pakken. Als we de reacties op onze laatste Game van de Week-uitreiking zien, vragen we ons wel af of het succes standhoudt. De gimmicky app Paper Keyboard waarmee je ongeveer op papier kan typen voor de iPhone-camera deed het leuk en nog steeds op één: Messenger. Omdat Facebook het opdringt. We hebben nog nooit gezien dat een app met een gemiddelde beoordeling van één ster zolang de App Store aanvoert.

Betaalde iPad-apps

GoodReader 4 iOSMet het schooljaar in aantocht, zien we twee van onze aangeraden notitie- en aantekeningen-apps voor iPhone en iPad opduiken in de hitlijsten van de App Store. GoodReader 4 is niet de meest overzichtelijke PDF-app, maar was vorige week in de aanbieding en voor 89 cent laat je die app gewoon niet liggen. Notability is de andere notitieapp die de moeite waard is. Die is vooral fijn als je met een blanco vel wilt beginnen.

Gratis iPad-apps

Star Wars Commander iPhone iPadJe knippert even met je ogen en King.com, de ontwikkelaar achter Candy Crush, heeft weer een andere Saga uitgebracht. Diamond Digger Saga boert goed in de meest gedownloadde gratis iPad-apps van vorige week, een lijst die altijd is bezaaid met games. Ontspannen steentjes wegspelen in Mahjong Ultimate HD doet het ook bijzonder goed, net als het nieuwe Star Wars: Commander dat heel vernuftig (maar totaal niet vernieuwend) Clash of Clans met Star Wars mixt.

Lees ook: Beste iPhone- en iPad-apps voor notities en aantekeningen

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2014, 14:03
Categorie Round-up
Onderwerp populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.