Live Weer Reloaded: betere weerkaarten in vernieuwde weer-app

Live Weer Reloaded voor iPhone en iPad is de heruitgebrachte versie van Live Weer, met weerkaarten en een onvermijdbaar prijskaartje.

Live Weer Reloaded Apalon Apps iOS 7 iPhone iPadEen van de populairste weerapps van Nederland is weer in de App Store te vinden. Live Weer was net als de andere downloadtoppers van Apalon Apps even helemaal uit de App Store verdwenen. Naar we nu weten, komt de applicatie ook niet terug. Hij is vervangen door twee andere applicaties met dezelfde insteek. Weer* is een gratis te downloaden opvolger met reclames in beeld, maar Live Weer Reloaded is de opvolger om echt in de gaten te houden. Die voegt fraaie geanimeerde weerkaarten toe.

Verdwenen en teruggekeerde apps

Apalon Apps laat niks los over waarom de apps van de ontwikkelaar een paar weken geleden totaal uit de App Store verdwenen. Maar kijk je er nu op terug, dan kan het wel eens een verkoopstunt zijn geweest. Het heruitbrengen van de applicaties onder een andere naam heeft Apalon geen windeieren gelegd. Emoji Emoticon-kunst staat voor 89 cent stevig in de top 25 meest verkochte apps van Nederland en de gratis versie staat al net zo hoog. Het erg aardige Achtergronden door Pimp Je Scherm vind je eveneens terug in de hitlijsten. De reïncarnatie van Live Weer, Weer*, is eveneens gratis maar zette vanaf eind november nog niet echt zoden aan de dijk. De applicatie wordt negatief beoordeeld vanwege de grote reclamebalk onderin beeld. Die vind je niet in de nieuw uitgebrachte, betaalde app Live Weer Reloaded.

Live Weer Reloaded temperatuur op homescreen Live Weer regenkaart iOS 7

Gebleven: vormgeving en temperatuur op icoon

Het maakt niet uit of je de eerdere Live Weer op de iPhone hebt gekocht of niet. Live Weer Reloaded is een nieuwe applicatie die je opnieuw zal moeten kopen voor 89 cent. Voor dat geld krijg je een bekende basis. Live Weer bevat vier verschillende manieren waarop je het weer kan tonen, allemaal met een grote rol voor de geanimeerde achtergronden die de app zo opvallend maakten bij de oorspronkelijke release. Je kiest uit het Weerstation voor een grote klok in beeld met daaronder de weersvoorspelling of een uitgeklede variant op het Weerstation die de vooruitzichten ontbeert. Verder kan je kiezen voor de cirkelweergave – een soort kompas voor de windrichting – of ‘alleen tekst’. Daarbij wordt alle informatie klein in beeld getoond en veeg je tussen de weersverwachtingen voor de volgende dagen, of voor de huidige dag (in perioden van drie uur). Die layout geeft alle ruimte aan de geanimeerde achtergrond. De andere selling point van Live Weer is ook gebleven: de app zet de huidige temperatuur als badge op het app-icoon, een optie die je gelukkig ook kan uitschakelen.

Nieuw: betere weerkaarten

De toevoeging van de app schuilt onder de knop linksboven. In de vorige Live Weer vond je daar een pixelig kaartje met het weer erop. Nu tover je daarmee geanimeerde weerkaarten in beeld van een hogere kwaliteit – en die voorspellen verder dan we bij de concurrentie hebben gezien. Net als de weersvoorspelling zelf, laten de weerkaarten het verloop van de dag in intervallen van drie uur zien. Je kan het weer van 21 uur vooruit op de kaart bekijken. Met de pauzeknop zet je de animatie stil op een van de intervallen. In Nederland en België kunnen we een beroep doen op drie kaarten: wolken, satelliet en regen. Ze zijn alledrie te projecteren op een standaard kaart, satellietkaart of hybride-kaart van Apple Kaarten. Je kan ook inzoomen op de kaart, maar omdat de app gebruik maakt van grove intervallen, kan je moeilijk bekijken wanneer het precies regent in je woonplaats. Daarin is onze favoriete regen-app Regenmelding nog steeds ongeslagen.

Live Weer Reloaded cirkelweergave Live Weer Reloaded Weerstation iOS 7

Smaakkwestie

Het is de combinatie van de geanimeerde achtergronden, fraaie en op het systeem aansluitende iOS 7-stijl, de temperatuurbadge op het app-icoon én de weerkaarten die van Live Weer Reloaded een aanrader kunnen maken. Excelleren zoals de applicatie deed bij de originele uitgave, doet hij echter niet meer. Daarvoor zijn fraaie apps als Yahoo Weer te goed. Je kiest hem vooral als het uiterlijk je aan staat.

Downloaden: Live Weer Reloaded (€0,89, universeel, iOS 5.0+)
Ook genoemd: Weer* (gratis met reclame, zonder weerkaarten, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2013, 14:03
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.