Star Wars Commander iPhone iPad

Star Wars: Commander brengt Clash of Clans naar de ruimte

Star Wars: Commander is een leuk strategiespel voor iPhone en iPad. Geen wonder: Disney bedacht niks en kopieerde Clash of Clans 1 op 1.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Star Wars Commander iPhone iPadWaarom zou je de moeite doen om een eigen spelconcept te verzinnen, als een andere aantoonbaar werkt? Uitgever Disney en ontwikkelaar LucasArts aanschouwden het onwerkelijke succes van Clash of Clans en zeiden: dat gaan wij ook doen. Vanaf vandaag is Star Wars: Commander uitgekomen op iPhone en iPad, en eigenlijk weet al je al van A tot Z hoe het speelt. Het grootste goed voor de Star Wars-fan is dat je tussen de Rebellion of Empire kan kiezen.

De game verandert er amper op, maar het bepaalt wel met wie je te maken hebt in Star Wars: Commander. Kies je voor The Empire, dan heb je de beschikking over eindeloze voorraden Storm Troopers en mag je Darth Vader aan je zijde scharen. De rebellen zetten daar vooral individuele helden tegenover, zoals prinses Leia en natuurlijk Han Solo. De keuze bepaalt ook de kleur ondergrond: groen versus woestijn. Net als de meeste Star Wars-games, wordt eigenlijk alleen de originele trilogie aangehaald.

Star Wars Commander iPhone iPad

Qua gameplay is Commander niks nieuws onder de zon. Je bouwt een vestigingsdorp op waarin je resources vergaart. Die zet je in om je eigen hachje te redden en om andere nederzettingen te belagen. De inleiding neemt je bij de hand en geeft je nog niet al teveel keuze om het aangezicht van je vestiging te bepalen, maar dat komt later met het deponeren van muren en kanonnen echt wel goed. Uiteraard ga je ook hier gevechten in door je eigen eenheden rond de basis van de tegenstander neer te zetten. In missies tegen de computer die zijn behangen met saaie dialogen, maar liever en vooral tegen online spelers. Disney en LucasArts hebben niks zelf bedacht.

Ondanks dat werkt Star Wars: Commander natuurlijk wel. Het thema is immers dubbel en dwars bewezen. Het is afhankelijk van je Star Wars-toewijding of je het hele, met timers en wachttijden bezaaide proces van een legertje bouwen opnieuw wil doormaken.

Pluspunten

  • Bewezen gameplay
  • Gefocust op de originele trilogie

Minpunten

  • Probeert niks nieuws
  • Saaie dialogen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2014, 11:55
Categorie Games
Onderwerpen clash of clans, freemium, star wars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.