anke hans

Notificatiefilosoof organiseert cursus voor verkeerd iPhone-gebruik

Notificatiefilosoof Anke Hans heeft een cursus ontwikkeld om te zorgen dat mensen verstandiger met hun iPhone omgaan. Laat de iPhone je leven niet langer dicteren!

anke hansNotificatiefilosoof. Laat het woord even tot je doordringen, want hier ga je de komende tijd meer van horen. Anke Hans gaat als notificatiefilosoof de strijd aanbinden met verkeerd smartphonegebruik. Teveel tijd kwijt zijn met WhatsApp, Facebook en Twitter, constant de neiging hebben om e-mail direct te beantwoorden en de continu binnenkomende notificaties dat er weer iemand jouw Instagram-foto leuk vindt. Als je niet oppast zit je de hele dag op het schermpje te staren. Anke Hans uit Coevorden vindt dat het anders moet en ontwikkelde daarom de cursus #OwnYouriPhone, die je per e-mail kunt volgen.

#OwnYouriPhone is een gratis productiviteitscursus waarmee je in 30 dagen leert om beter gebruik te maken van je iPhone. Elke dag krijg je een korte opdracht, die ongeveer tien minuten tijd kost. De opdrachten maken je bewust van de invloed die de smartphone op jouw dagelijks leven heeft, maar zorgen ook voor praktische aanpassingen. Je gaat bijvoorbeeld kritisch kijken naar de apps die je hebt geïnstalleerd: heb je ze allemaal wel nodig en is het niet eens tijd voor een flinke opruimbeurt? Je gaat ook kijken naar de manier waarop je homescreen is ingedeeld: ook dat kan een stuk efficiënter. Dagelijks ben je 1 uur per dag smartphonevrij, zodat je leuke dingen kunt doen waar je normaal niet aan toekomt. Je krijgt ook toegang tot een besloten Facebookgroep waar je soortgenoten ontmoet.

De cursus begint op 1 september, dus je hebt nog een paar dagen de tijd om je in te schrijven.

Lees ook:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2014, 14:34
Categorie Achtergrond
Onderwerpen smartphone, verslaving

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.