GoodReader 4: PDF samenstellen in nieuwe app voor iPad en iPhone

GoodReader 4 is een nieuwe universele app van de populaire PDF-app op iPhone en iPad. Je kan PDF-documenten nu uitgebreid aanpassen.

GoodReader 4 iOSEr is een nieuwe versie uitgekomen van de populaire PDF-app GoodReader. GoodReader 4 is een nieuwe applicatie, voor het eerst geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad. De afbeeldingen in de App Store laten amper zien dat het om een officiële, nieuwe app gaat, maar dat is wel degelijk het geval. GoodReader 4 heeft een aantal handige nieuwe opties ten opzichte van de vorige apps. De meest in het oog springende zijn de mogelijkheden die je met de PDF-documenten zelf hebt. Die kan je helemaal ‘uit elkaar trekken’.


Je voegt pagina’s toe aan een document, verplaatst pagina’s, verwijdert bladzijden, roteert pagina’s of voegt meerdere PDF-documenten samen tot één groot document. De opties zijn ook prima in combinatie te gebruiken. Je kan dus eerst documenten samenvoegen en er daarna allerlei overbodige pagina’s uit halen. Bovendien kan je losse pagina’s apart nemen en alleen die pagina van een document e-mailen.

Behalve meer bewerkingsopties kan je ook zelf blanco beginnen aan een nieuw PDF-document. Net als bij het aantekeningen maken op bestaande PDF-documenten, kan je daarop bezig met markeerstiften, tekeningen en notities. Ten opzichte van de vorige GoodReader-app zijn er nu grotere previews van de bestanden die in je map staan, zodat je sneller een beeld krijgt met welk bestand je te maken hebt.

GoodReader 4 lezen document GoodReader 4 markeren

In je workflow

Het zijn aanzienlijke vernieuwingen die GoodReader 4 met zich meebrengt, maar in vergelijking met het totaalplaatje wat de nieuwe app biedt en wat de vorige apps voor iPhone en iPad al boden, lijken het wel kleine toevoegingen. GoodReader vergaarde niet voor niets grote populariteit. De applicatie dringt je geen verplichte cloudopslag op (zoals bijvoorbeeld Documents by Readdle) en laat je kiezen met welke diensten je de app wilt gebruiken. Je kan directe verbindingen leggen met Dropbox, OneDrive, Google Drive, SugarSync, Box, maar ook je eigen of een zakelijke FTP-server en mailservers. Ook kan je een directe Wi-Fi-verbinding aanleggen waarmee je snel bestanden van je computer naar de iPhone overzet en andersom. Daarnaast kan je PDF-documenten inpakken, uitpakken, verplaatsen, kopiëren, openen in andere apps, als gelezen markeren en kan je ernaar linken. Het aantal leesopties van PDF’s zelf is nagenoeg oneindig. Hoe je de app ook wilt gebruiken: GoodReader is eenvoudig in je eigen workflow te stoppen.

GoodReader 4 bestandsbeheer GoodReader importeren functies

Migreren vanaf oude GoodReader

GoodReader 4 kost 2,69 euro ter introductie, 60 procent korting ten opzichte van de normale prijs. Gebruikers van de al langer bestaande iPhone- en iPad-app, zullen opnieuw moeten betalen. Wel maakt de applicatie het overhevelen van je documenten en voorkeuren makkelijk met een ‘migratie-assistent’. De bestaande apps lijken nog wel even in de App Store te blijven staan: beide kregen ze vandaag een update die niet alleen het migreren mogelijk maakt, maar ook een beveiligingsfout verhelpt.

Downloaden: GoodReader 4 (€2,69 ter introductie, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2014, 10:31
Categorie Productiviteit
Onderwerpen goodreader, google documenten, pdf
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.