Live TV Kijken: schimmige iPad- en iPhone-app werkt feilloos

Live TV Kijken voor iPhone en iPad is een prima app om live televisie op te kijken, inclusief AirPlay-functionaliteit.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Live TV Kijken iPad iPhoneJe kan proberen via Ziggo, UPC of je internetprovider televisie te kijken met de officiële iPad- en iPhone-app van de provider. Maar kijk je naar de beoordelingen van de apps, dan zie je een gelijkenis: het zijn niet de meest probleemloze applicaties die er zijn. Mocht het je niet lukken die tv-app aan de praat te krijgen of niet in aanmerking komen voor de televisie kijken op de iPad, dan is er nog wel een alternatief achter de hand. De Nederlandse app Live TV Kijken voor iPad en iPhone geeft je livestreams van allerlei algemene, nieuws en lokale zenders én live evenementen.

Op het moment van schrijven geeft het hoofdscherm van Live TV Kijken bijvoorbeeld weg dat je live kan inschakelen op de sportwedstrijd Manchester United – Olympiakos. Maar vraag in de app niet hoe je aan de streams komt. De stream lijkt rechtstreeks vanaf het Nederlandse betaalkanaal Sport 1 te komen, maar aan het webadres rechts onderin beeld zie je dat de uitzending op een andere manier verkregen is.

Live TV Kijken overzicht

Tja, dat maakt Live TV Kijken een beetje een schimmige app. Maar: hij werkt wel. Of we nou een regionale zender als Limburg 1, nieuwszender CNN, Al Jazeera, Animal Planet, BBC Three of Politiek 24 opzetten: de stream doet het meteen en nadat we beeld hebben, wordt meteen het beeld verscherpt. De Champions League volgen in Live TV Kijken is op ons testmoment geen reserve-optie: het beeld en geluid is uitstekend. Dat geldt ook voor streams die algemeen en legaal verkrijgbaar zijn, zoals bijvoorbeeld de Nederlandse publieke omroepen.

Live TV Kijken zegt voor die verbindingen wel het een en ander nodig te hebben. HD-zenders kan je volgens ontwikkelaar Picathartes alleen ontvangen als er iOS 7.0 of nieuwer op je iPhone en iPad hebt staan, als je beschikt over Wi-Fi met minstens 25 Mbit downloadsnelheid en anders in ieder geval van 4G-mobiel internet gebruik maakt.

Live TV Kijken Champions League

Het zenderaanbod van Live TV Kijken is met onder andere de publieke Nederlandse en Britse zenders adequaat, maar het zou Picathartes absoluut sieren om het huidige aanbod op de site te communiceren. Momenteel zitten er vooral rare inconsequenties in. Zo vind je de meeste regionale zenders in Nederland, maar bijvoorbeeld niet RTV Noord. In totaal zijn er meer dan 100 zenders. Los daarvan werkt het huidige aanbod probleemloos en kan je ook inhaken op sportwedstrijden die anders achter een betaalmuur zitten. In combinatie met AirPlay-functionaliteit voor je Apple TV en je speakers thuis, is dit een app waar je ondanks een gewetenskwestie, niet meteen overheen wil kijken.

Downloaden: Live TV Kijken (€3,99, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2014, 13:50
Categorieën Amusement, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.