Buienradar is nu universeel, laat je reclame afkopen in app

Buienradar voor iPhone is nu ook Buienradar voor iPad. De app is voorzien van reclame wegkopen voor 1,79 euro en nieuwe radars.

Buienradar iPhone RTL NederlandHet is alweer een jaar geleden dat Buienradar op de iPhone totaal werd vernieuwd, maar nu zet eigenaar RTL de veranderingen pas echt door. De iPhone-app is met ingang van de update universeel geworden en moet de apart verkrijgbare Buienradar HD overbodig maken. Ook heeft de applicatie voor zowel iOS als Android de in-app aankoop Buienradar Plus gekregen. Voor 1,79 euro per jaar krijg je toegang tot meer weerkaarten en zie je geen advertenties meer.

“Het meest agressieve reclameplatform op iOS”, rept een gebruikersbeoordeling over de officiële Buienradar-app in de App Store. De hoeveelheid reclame lijkt de gemiddelde beoordeling van de app te drukken. Ondanks dat de app een stuk veelzijdiger is in de informatievoorziening sinds april vorig jaar, scoort de laatste versie van de app slechts 1,5 ster – tegenover 2,5 gemiddeld over alle versies. Opmerkelijk, zeker als je bedenkt dat de app in totaal (inclusief andere mobiele platformen) 5,5 miljoen keer is gedownload.

Buienradar functies met slot Buienradar toekomst op de kaart

Voor 1,79 euro per jaar ben je nu van de reclames verlost, en je ontgrendelt met dat geld meteen nieuwe functies. Je krijgt een 3-uurs en 24-uurs voorspelling op de bekende buienradar te zien, waarbij je net zoals bij de normale variant ook kan scrollen over een tijdlijn onderin om de regen op andere tijdstippen te zien. Daarnaast brengt Buienradar Plus aparte radars voor motregen, onweer, hagelkans en gevoelstemperatuur. Je kan die nieuwe radars eveneens geanimeerd afspelen, maar er is geen mogelijkheid een voorspelling te zien. Dus om twee uur in de toekomst te bekijken. Zonder uitgave voor Buienradar Plus zie je op die functies in het hoofdmenu op een slot zitten.

De 1,79 euro is geen abonnement: als je jaar is verlopen, bepaal je zelf of je de uitgave opnieuw wilt doen.

Onoverzichtelijk

Buienradar iPad in tweëenBuienradar is een applicatie met veel functies, maar weet ze niet allemaal fijn te ontsluiten. Dat is niet veranderd met ingang van de laatste update. Zodra je rechtsboven op Menu drukt, kom je terecht in een zee van rubrieken die je allemaal uit kan vouwen om extra weerinformatie te zien. Gelukkig kan je wel de hoofdschermen die je onder ‘Home’ ziet bepalen, alleen gaat ook dat niet optimaal. Zodra je in een zoekbalk je locatie hebt aangegeven om weerinformatie van op te vragen, verdwijnt de normale buienradar in je eigen overzicht en zit je plots elders in de app. Dat gaat zowel op de iPhone als iPad fout. Die is verder trouwens wel iets overzichtelijker, door een tweedeling van het beeld. Rechts of onder zie je de buienradar, links en boven beknopte weerstatistieken. Hoe dan ook kunnen beide apps overzichtelijker – al helpt de verwijdering van reclame daar al mee.

Downloaden: Buienradar (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2014, 13:35
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerp buienradar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.