WeatherPro gaat mee in hype van weerfoto’s delen

WeatherPro volgt het succes van weerfoto-app InstaWeather. Nu maak je in deze iPhone-app ook foto's met informatie van het weer erop!

WeatherPro iPhone de weer appDe applicaties waren er al een tijdje, maar nu we genieten van het mooie weer zijn ze onstuitbaar populair: InstaWeather en InstaWeather Pro. Instagram, Facebook en Twitter stromen over van de vierkante fotootjes waarop op een of andere manier het weer van dat moment wordt vermeld. Een van de voornaamste weer-apps op iPhone blijft daar niet bij achter. WeatherPro is zonet voorzien van een update die weerfoto’s mogelijk maakt. Je hebt natuurlijk keus uit meerdere layouts.

WeatherPro weerfoto makenDe fotomogelijkheid vind je meteen prominent linksboven bij binnenkomst van de app. De nieuwe functie is niet een béétje geïnspireerd door InstaWeather. Hij is precies hetzelfde, al heb je wel minder interfaces om uit te kiezen. Bovendien zie je in elke foto duidelijk de naam van de applicatie staan, wat misschien een vreemde manier van reclame maken is voor een app waarvoor je reeds 2,99 euro betaalt en extra geld neerlegt voor extra info. Een interface zonder reclame was wel welkom.

Je kiest uit vier versies: een bovenbalk met temperatuur, windkracht, neerslag en zonuren (naast natuurlijk plaats en datum), een grote bovenbalk met alleen temperatuur en weersymbool, een kleine bovenbalk met ook het weertype omschreven en ten slotte een joekel van een zijbalk die half over de foto heen valt en alle gegevens laat zien. Alleen de tijd ontbreekt steeds. De foto wordt liggend of staand genomen – niet vierkant dus – en kan worden gedeeld naar Facebook en Twitter. Hij wordt automatisch opgeslagen.

WeatherPro versie 3.3 maakt het verder mogelijk om verbinding te maken met meerdere persoonlijke weerstations. Aanvankelijk kon je slechts één persoonlijk weerstation verbinden. Verder kregen Australië en Oostenrijk radarbeelden en is een aantal fouten uit de app verholpen.

Downloaden: WeatherPro (€2,99, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2013, 13:18
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.