Podpad houten kast

Weekend-klustip: maak een oplaadkast voor je iPhone en andere gadgets

De Podpad is een houten kast voor je iPhone en andere gadgets die je bijvoorbeeld in de hal kunt ophangen. Er zit ook een uitklapbaar bureau in. Te duur? Wie handig is kan het ook zelf maken!

Heb je dit weekend niets te doen en ben je handig met zaag en schuurmachine, dan hebben we een leuk project voor je: een kast waarin je iPhone centraal staat. De Podpad is bedacht door Ruphus, het bedrijfje van de Amerikaanse ontwerper Matt Raphael. Er zijn een aantal redenen waarom je zelf moet gaan klussen met deze kast. Ten eerste wordt de Podpad alleen geleverd in de VS, ten tweede is hij uitverkocht en ten derde is de prijs van $1.200 ook een struikelblok.

Podpad houten kast

Podpad: een kast met iPhone-vakje

Op het eerste gezicht lijkt de Podpad misschien lastig om te maken, maar als je kijkt naar de opengeklapte variant, dan snap je opeens hoe het in elkaar steekt. Het vakje voor de iPhone-dock wordt omringd door vier kastdeuren, waarbij je de indeling met planken en vakjes zelf kunt kiezen. Het vak linksonder is uitgeklapt te gebruiken als bureau voor je MacBook.

Podpad houten kast met MacBook en bureauplank

De oorspronkelijke versie van de kast heeft onderin een speakerbalk, maar die kun je ook achterwege laten. Omdat de kast ondiep is, is het ideaal om bijvoorbeeld in de hal op te hangen, met vakken om bijvoorbeeld je adapters, kabels, iPads en andere gadgets uit het zicht op te bergen.

Podpad open kast

Ingebouwd bureau
Als de kast niet in gebruik is, is de Podpad gewoon een onopvallende en best fraaie kast. Klap je het open, dan zijn er allerlei vakken en voor je spullen en je kunt er ook nog aan zitten werken. Eventueel kun je de kabels wegwerken achter een extra kastje of schermpje, zoals ze in het voorbeeld in blauwgroen hebben gedaan. De kast op de foto’s meet 97cm x 79cm en is 13cm diep.

Podpad wit gesloten

Ben je niet zo handig dan kun je de makers vragen of ze eventueel nog een nieuw exemplaar willen maken, maar dan zit je wel met de (ongetwijfeld) prijzige transportkosten.

Podpad speaker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2016, 18:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen klussen, meubel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.