Podcastnetwerk Wizzard koopt iPhone-applicaties om geld te verdienen

Wizzard Networks, een netwerk van podcasters, heeft zes iPhone-applicaties gekocht om geld mee te verdienen. In totaal willen ze 100 iPhone-applicaties kopen, als inkomstenbron voor de podcasters.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wizzardWizzard Media heeft de distributierechten van een zestal iPhone-applicaties gegekocht van de oorspronkelijke ontwikkelaars. Ze schatten dat ze daarmee jaarlijks $228.000 binnenhalen, door de applicaties aan te prijzen via het Wizzard Podcast Network. Het bedrijf is van plan om de distributierechten van totaal zo’n 100 reeds gelanceerde iPhone-applicaties te kopen. Dit zijn applicaties die al door Apple zijn goedgekeurd en op dit moment al in de App Store te vinden zijn. Bij de eerste lichting zitten Blue Attack, OmNomNom, Sudoku Unlimited, TouchScan, Blue Defense en Sudoku Classic. Deze applicaties hebben zelf niets met podcasten te maken, maar zijn bedoeld om een continue stroom van inkomsten te genereren.

Wizzard is een netwerk waar zo’n 20.000 podcast-producers bij zijn aangesloten. Gezamenlijk bereiken ze een publiek van 18 miljoen kijkers en luisteraars. Daarvan gebruikt 70% iTunes om de podcasts te downloaden. Wizard is op dit moment in onderhandeling om nog eens 20 applicaties te kopen. De link van podcasts naar iTunes en vervolgens naar iPhones en iPod touches is snel gelegd. Maar straks krijgen we nog tandartsen en taxichauffeurs die iPhone-applicaties “opkopen” om moeilijke tijden door te komen.

Heel bijzonder zijn de iPhone-applicaties van Wizzard niet: er zit Mastermind, Snake, twee verschillende Sudoku’s en wat andere casual spelletjes bij.

Meer info: Wizzard Apps
Via: Yahoo Finance

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:31
Categorie Apps
Onderwerp Podcast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.