Pinterest voor de iPhone en iPad.

Pinterest voor iOS nu een stuk sneller

Pinterest voor iPhone en iPad is flink verbeterd. Niet zozeer met vele nieuwe functies, maar de app moet vooral veel sneller zijn dankzij vele verbeteringen achter de schermen. Hierdoor kun je veel sneller door je feed bladeren.

Pinterest voor de iPhone en iPad.
Pinterest, het sociale netwerk waarmee je kan laten zien wat je interessant vindt, heeft haar app voor iOS flink verbeterd. De app is vooral een stuk sneller dan voorheen en gecombineerd met veranderingen in het design kun je nu veel sneller door je feed heen bladeren. Pinterest kondigt de veranderingen aan in een uitgebreide blogpost.

Pinterest vooral veel sneller

Het belangrijkste aan de update van Pinterest is dat de app een stuk sneller geworden is. In onderstaande gif laat het bedrijf zien dat het bekijken van je feed met alle posts in de nieuwste versie vlotter gaat dan voorheen. Terwijl in de oude versie de foto’s ingeladen worden tijdens het scrollen, zijn ze bij de nieuwste versie al vooraf ingeladen. Hierdoor gaat het scrollen vele malen soepeler. De veranderingen in de iOS-app zitten vooral achter de schermen, waardoor de app gebruiksvriendelijker is dan voorheen.

Pinterest snelheidsvergelijking met oude en nieuwe versie.

Pinterest belooft dat de app op elk toestel optimaal presteert en er ook op elk schermformaat goed uitziet. Naast de snelheid is de app ook voorzien van allerlei nieuwe animaties. Zodra je een foto ingedrukt houdt, kun je met verschillende knoppen een foto pinnen, liken of doorsturen.

Door technische aanpassingen kan Pinterest nieuwe functies ook veel sneller invoeren. Bovendien werkt de app vlekkeloos in meer dan dertig verschillende talen. De verbeteringen worden eerst uitgerold op de iPhone en iPad, waarna het bedrijf zich verder zal focussen op Android en de Pinterest-website. Meer technische details vind je op de speciale pagina op de Pinterest-website.

Dankzij Pinterest kun je je volgers op de hoogte houden van alles wat je boeiend vindt. Van apps in de App Store tot boeiende websites en afbeeldingen die je online tegenkomt. Het netwerk maakt daarbij gebruik van zogenaamde Pins die je via een extensie in het Delen-menu kunt bereiken. Hierdoor deel je razendsnel boeiende info met je volgers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2016, 20:07
Categorie Apps
Onderwerp pinterest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.